Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki ultrabook

Bóbr.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Kupię jakiegoś ultrabooka z 16gb ramu, i7 oraz dedykowaną grafiką, który nie będzie kosztował więcej niż 5 tysięcy? 
Chodzi mi o nowy sprzęt. 

Jeśli znacie jakieś modele to proszę podawać bo nie siedzę zbytnio w temacie :D

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Opublikowano

Podaj więcej informacji.

1) Kwota przeznaczona na zakup:

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):

5) Osobiste preferencje:

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

Zestawienie laptopów: https://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptopów-ranking-laptopów-co-warto-kupić-wrzesień-2018-r/

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 17.09.2018 o 19:26, Gajwer napisał:

Podaj więcej informacji.

1) Kwota przeznaczona na zakup:

2) Rozmiar matrycy (+ewentualnie wymagana rozdzielczość):

3) Główne zastosowanie (np. gry, inne multimedia, praca biurowa, konkretny program itp.)

4) Wymagania specjalne (np. matowa matryca.):

5) Osobiste preferencje:

6) System operacyjny (laptop z systemem bądź bez niego)

Zestawienie laptopów: https://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptopów-ranking-laptopów-co-warto-kupić-wrzesień-2018-r/

kwota na zakup 3500-5000.
Rozmiar raczej nie gra roli;)
Do pracy, jestem programistą, ale nie ukrywam, że czasem  w cs można zagrać.
brak specjalnych wymagań, chociaż fajnie jakby to był jakiś lżejszy, cieńszy laptop.
Może być bez systemu :P

Szukam grafika, który zobi mi sygnaturkę ;)

Opublikowano

Dell Inspiron 5570 to żaden Ultrabook, tym bardziej konfiguracja kompletnie bez sensu, grafika R5 jest słabsza od zintegrowanej grafiki, ponad 4k zł i i7U, na prawdę kompletnie nie trafiony model, jeżeli by był to chociaż Vostro albo Latitude. 

Zaczynając tak o niższej kwoty
Huawei MateBook D 15.6" i5-8250U/8GB/128+1000/Win10 MX150 
Matryca FULL HD IPS z dobrymi kąta widzenia, solidne aluminiowe wykonanie przy tym ciekawy design, nowy procesor 8 generacji, lekka i smukła obudowa waga 1,86 kg na laptopie 15 cali to bardzo dobry wynik, możliwość zamontowania dwóch dysków, wygodna klawiatura, przyzwoite głośniki.

ASUS VivoBook Pro 15 N580GD i5-8300/16GB/256SSD+1TB/W10
Matryca FULL HD, procesor pełny i5H jest to zdecydowanie większ wydajność od i7U, bardziej poziomie i7HQ 7 generacji, aluminiowa obudowa, stonowany design waga poniżej 2kg przy takiej konfiguracji to bardzo dobry wynik.

Z dość mobilnych a wydajnych modeli:
MSI GF63 i5-8300H/16GB/240+1TB GTX1050

Modeli jest jeszcze sporo lecz będą już cięższe powyżej 2 KG jeżeli Ci to nie przeszkadza to Acer Aspire 7 albo Lenovo y530 dorzuciłbym jeszcze do tego zestawienia.

Między i5U a i7U nie ma dużej różnicy, moim zdaniem nie warto dopłacać tym bardziej że większość modeli z i5U już sobie nie radzi z obciążeniem.

Ranking laptopów 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...