Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Counter Strike 1.6 - Problem z bunny hopem

Barmox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od zawsze interesował mnie bhop i co nie powracałem do cs'a to starałem się go wykonać. Przejrzałem już chyba wszystkie filmiki poradniki etc. Trenuję go w każdej możliwej okazji jednak wychodzi coś takiego. 

Chciałbym żeby ktoś ogarnięty w temacie mi powiedział co ja robię zle. Czy może za wcześnie scrollem skaczę czy może nie takie "strejfy" Pls help

edit1: Jeżeli ktoś ma ip do serwera (nie mam pojęcia jak się nazywał wiem, że tam głównie chodziło o bh surfy itp. i uciekało się tam przed ct. I nie nie chodzi mi o deathrun) to chętnie przyjmę

Opublikowano
34 minuty temu, Barmox napisał:

Skrypty na bh są dla ciot.

Szanuję :P

Po pierwsze, zabij tą synchronizację pionową. Puść fpsy do 100.

Po drugie, staraj się robić więcej stref, aby nabrać więcej prędkości (4 ci stykną na skok)

Po trzecie, nie rób takich szerokich stref, za duże

Opublikowano

Za duże strefy - rób więcej mniejszych. Za wcześnie próbujesz skoczyć i przy ziemi odbiarasz sobie całą prędkość. Nie wiem jak skaczesz, ale najlepiej ustawić to na kółku myszki

Opublikowano
10 godzin temu, M1CHES napisał:

Nie wiem jak skaczesz, ale najlepiej ustawić to na kółku myszki

Pewnie, że na scrollu. Nie wyobrażam sobie jak można próbować robić bh na spacji.

10 godzin temu, M1CHES napisał:

Za duże strefy - rób więcej mniejszych. Za wcześnie próbujesz skoczyć i przy ziemi odbiarasz sobie całą prędkość.

Masz może jakąś poradę jak wyczuć ten moment? Czasami mi się udaje ale zazwyczaj to max 3-4 "hopki"

Opublikowano
22 godziny temu, Barmox napisał:

Pewnie, że na scrollu. Nie wyobrażam sobie jak można próbować robić bh na spacji.

Masz może jakąś poradę jak wyczuć ten moment? Czasami mi się udaje ale zazwyczaj to max 3-4 "hopki"

3-4 hopki to już dużo jak na serwery valve (tam jest bardzo trudno robić BH). Możesz próbować sobie wyobrazić że ty jesteś tą postacią i od razu jak jej nogi zetkną się z podłożem to skaczesz

Opublikowano
Dnia 16-9-2018 o 17:26, Barmox napisał:

Istnieje też bardziej skillowa wersja, mianowicie zamiast samego scrolla dodajesz na samym końcu ducka (czyli wciskasz ctrl), przez co jeszcze zwiększa ci prędkość którą prawdopodobnie tracisz podczas normalnego bh. I nie ma się co dziwić, standardowe bh (z samym scrollem) w 90% u każdego jest błędne, gdyż jest to cholernie trudne utrzymać dobrą prędkośc nie dodając do tego ducka. Gdybym miał mechaniczną klawę może bym pokazał ci coś ciekawego, ale na standardowej gra mi się okropnie. Nie jestem pewny, bym musiał spróbować.

Opublikowano
Dnia 17.09.2018 o 20:51, RaVersoN napisał:

Istnieje też bardziej skillowa wersja, mianowicie zamiast samego scrolla dodajesz na samym końcu ducka (czyli wciskasz ctrl), przez co jeszcze zwiększa ci prędkość którą prawdopodobnie tracisz podczas normalnego bh. I nie ma się co dziwić, standardowe bh (z samym scrollem) w 90% u każdego jest błędne, gdyż jest to cholernie trudne utrzymać dobrą prędkośc nie dodając do tego ducka. Gdybym miał mechaniczną klawę może bym pokazał ci coś ciekawego, ale na standardowej gra mi się okropnie. Nie jestem pewny, bym musiał spróbować.

Dokładnie. To nazywa się standup bhop. 

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Za duża pierwsza strefa (bo tylko jedna robisz), fpsy (chyba, że to od nagrywania), polecam jeszcze jakiś serwer bhop bez abh  żeby lepiej wyczuć scrolla noi jakiś serwer kz_longjumps2 aby się nauczyc stref chociaz tych 3/4

34fmy4o.jpg

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by nastepnie pokonać doświadczeniem... :rolleyes:  <3

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym wszystkim osobom udzielającym się w temacie podziękować.

Po zastosowaniu wszystkich rad, i trochę czasu poświęconego na trening efekty są takie:

Co prawda jeszcze daleko do ideału jednak i tak jest lepiej niż było.

Opublikowano
3 godziny temu, Barmox napisał:

Chciałbym wszystkim osobom udzielającym się w temacie podziękować.

Po zastosowaniu wszystkich rad, i trochę czasu poświęconego na trening efekty są takie:

Co prawda jeszcze daleko do ideału jednak i tak jest lepiej niż było.

Jest coraz lepiej :)

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pograj na mapkach bhop zeby to wyrzuc ;) 

93.123.18.52:27017

34fmy4o.jpg

Nie dyskutuje z debilami, najpierw sprowadzi mnie do swojego poziomu, by nastepnie pokonać doświadczeniem... :rolleyes:  <3

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

jest pewna aplikacja ktora ci umowliwia przytrzymanie spacji. dziala na lanie i serwerach ale na cs nonsteam. bynnyflop wpisz w google i ci wyjdzie. a to co widac na filmiku to nie takie zle ci to wychodzi. a jak chcesz poskakac to idz na serwery deathrun

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...