Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

HDMI a EURO

Shadow666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio moja babcia kupiła sobie dekoder który ma tylko wejście HDMI a Ona posiada starszy telewizor z wejściem EURO...

I tu moje pytanie czy ta przejściówka zadziała?

https://www.mediaexpert.pl/przewody-audio-video/kabel-samsung-scart-hama-0-1-m,id-367915?gclid=CjwKCAjw2_LcBRBYEiwA_XVBU01i1bsLU6h2qXNeRbcvJlcf4KxGq-9wUCMCTrTPYVUn_JcOZXghJxoC7csQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&dclid=CM_K1dOPvd0CFUpUGAodNoMIRQ

Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam

Nie ma.png

Opublikowano

Z tego co widzę jest to kabel do telewizorów Samsung. Myślę, że potrzebny byłby Ci aktywny konwerter sygnału analogowego na cyfrowy Scart - HDMI (takie urządzenia można znaleźć w zbliżonej cenie chociażby na Allegro) i z tego co się orientuje takie konwertery wymagają również dodatkowego zasilania.

Opublikowano

Większość nowego sprzętu  nie wymaga doprowadzenia zasilania, HDMI ma zasilanie na pinach. Tylko jeśli ma sie nieodpowiedni kabel albo starą wersję HDMI to dopiero wtedy podpina się zasilania z USB.  

Konwertery HDMI na SCART wymagają tylko podłączania kabla HDMI   i na wyjściu kabla SCART .  Koszt ok 100 do 200  zł.  Chyba taniej kosztowało by kupić nowy dekoder który ma SCART. 

0064eead413ab8bb799fb9eaa385

ODRADZAM KUPNO KABLI HDMI NA SCART  bo to nie są konwertery i działają tylko ze sprzętem obsługującym ten kabel ( np niektóre Samsungi, Sony itp ) 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...