Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop do +/- 4k zł

INexusiKI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuje pomocy w wyborze laptopa do pracy / gier.

Glownie korzystam z programów do obróbki zdjęć i filmów od Adobe. Przeważnie zawsze musze mieć odpalona jedna maszynę wirtualna.

Oczekuje od laptopa dobrej karty graficznej i dysku SSD na złączu M.2.

Moze poleci mi ktoś coś rozsądnego w tej kwocie?

Opublikowano

Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/240+1000/Win10 GTX1050Ti FHD

Matryca FULL HD matowa IPS, solidne aluminiowe wykonanie przy tym stonowany design nie jest typowo gaming, podświetlana klawiatura na biało wygodna ładnie komponuję się z czarną obudową laptopa, dwa dyski wewnątrz laptopa duża wygodna dysk SSD na system i najważniejsze programy, HDD na dane oraz projekty, przyzwoite głośniki jak na laptop, system w cenie koszt system to 400-500 zł. Plusem jest uczciwy stosunek ceny do wydajności. 

Ewentualnie ranking laptopów https://www.mpcforum.pl/topic/1520352-zestawienie-polecanych-laptopów-ranking-laptopów-co-warto-kupić-wrzesień-2018-r/

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Bardzo ci dziękuje, podoba mi się ta propozycja :). Mam jeszcze pytanko, czy warto dorzucić 400 zł i od razu dołożyć +8GB ramu czy w obecnych czasach 8 GB wystarczy jeszcze??

I nie wiesz może czasem jak wypada i5 8 generacji na tle i7 siódmej generacji?

Opublikowano

i5-8300H wypada lepiej niż i7-7700HQ. 8GB Ci wystarczy, gdybyś odczuwał braki to zawsze możesz dokupić drugą kość.

Masz jeszcze dla porównania do tamtego Acera: https://www.morele.net/laptop-hyperbook-n85s-i7-8750h-8gb-1000-gtx1050ti-8-gb-ram-128-gb-m-2-pcie-1tb-hdd-4190707/

Masz tutaj lepszy procesor i dysk M.2 na PCIe zamiast SATA. Niestety jakością wykonania odstaje od Acera, którego podesłał Gajwer.

Opublikowano
11 godzin temu, INexusiKI napisał:

Bardzo ci dziękuje, podoba mi się ta propozycja :). Mam jeszcze pytanko, czy warto dorzucić 400 zł i od razu dołożyć +8GB ramu czy w obecnych czasach 8 GB wystarczy jeszcze??

I nie wiesz może czasem jak wypada i5 8 generacji na tle i7 siódmej generacji?

Ram zawsze możesz rozbudować w przyszłości. Jeżeli dołożysz od razu nie musisz się martwić na zapas Acer Aspire 7 i5-8300H/16G/240+1000/Win10 GTX1050Ti FHD

Do i7H 8 generacji nie ma co dokładać. Bez systemu to bym postawił na Lenovo Legion Y530-15 i5-8300H/16GB/1TB GTX1050Ti

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Naczytałem się zbyt dużo negatywnych opiń na temat serwisu HyperBook i jednak myśle że podziękuje ?  Chyba zdecyduje się na tego Acera ? No chyba ze podeśle ktoś coś ciekawego innej marki

Lenovo dość ciekawy, ale niestety szkoda ze nie ma SSD. Orientujesz się może ile kosztowało by dołożenie ssd 240 GB?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...