Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Prawie cały komputer do około 2k

kapi023

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jaki posiadasz budżet na kupno? Około 2000 (może być trochę ponad)
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? W najbliższym czasie (max 2 tygodnie)
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Monitor Samsung S27D590, Karta Graficzna Asus strix GTX 960 4GB, Dysk SSD 128 GB i HDD 1TB
Do czego ma służyć komputer? Gry (czasem nowsze gry, a tak to LoL,EU IV, Fortnite),filmy,nauka
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Nie
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Inne niż fabryczne chłodzenie procesora
Czy części mogą być używane? Raczej nie

Potrzebuję kupić procesor,płytę główną,ram,zasilacz i obudowę

Opublikowano

Obczaj taki https://www.x-kom.pl/lista/0dt9ltgko z tym i5 ale 8600 teraz nie opyla się 8400 :P bo droższy xD słabszy i droższy głupota xD dałem bude z RGB :)

Chłodzenie do proca SilentiumPC Spartan 3 PRO https://www.x-kom.pl/p/291319-chlodzenie-procesora-silentiumpc-spartan-3-pro-he1024.html

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

XDDDDDDDDDDD

Intel ogłosił ten bonus do zestawów i nagle procesor +200 zł do ceny a ten i5-8400 totalnie z oferty zniknął... Macie może jakieś zamieniki ? bo to 2200 zł to dla mnie troszkę za dużo

Opublikowano

Najlepiej brać te, które mają 'Dostępność od ręki' tak jak np. ten 8400. Wtedy nie czeka się wcale. Zamówiłem w zeszłym tygodniu cały zestaw, wszystko na drugi dzień do odbioru w netpunkcie (bez montażu).

Opublikowano

@Krzysztofnowak jutro planuję kupić, a mam jeszcze pytanie. Jako że tematem podzespołów się nie interesuje od ponad roku, to mam pytanie jak wypadają te nowy ryzeny ? Bo w benchmarkach ryzen wypada lepiej niż 8400 a porównywalnie do 8600. Pytanie czy tak jest na prawdę ? Bo cenowo ryzen wypada znacznie lepiej.

Opublikowano

Nie myślałem, że to powiem, ale mój 8600k kosztował 970zł, a teraz cena z kosmosu. Wolałbym Ryzena, bo szkoda przepłacać. 

MOBO: MSI Z370 Tomahawk CPU: Intel CORE i5-8600K (5GHz) GPU: GeForce GTX 1060 Dual 6GB (Palit) RAM: Patriot Viper DDr4 16GB (2x 8GB) 3400 CL16

PSU: Chieftec 700W GPE-700S CPU Cooling: SilentiumPC Fortis3 SSD: Transcend SSD340 256 GB CASE: Corsair Carbide SPEC-ALPHA Monitor: MSI Optix G24C     

Całkowity koszt: 5400PLN (Marzec 2018)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...