Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Planuję zakupić komputer, bądź laptop do gier, gdyż obecny sprzęt się zje...a.wiadomo. Nie musi byc to jakis super mega dobry sprzęt do najnowszych gier za 10k, bo zazwyczaj grywalem w cs 1.6, minecraft, gothic 2, chociaż z chęcią bym zagrał w gta V :p . Pomocy potrzebuję w moim dylemacie, laptop czy komputer? Co lepsze? Jesli chodzi o laptopy mam na oku to: https://allegro.pl/laptop-msi-do-gier-i7-7700hq-16gb-1tb-mx150-win10-i7046007104.html?bi_s=ads&bi_m=listing%3Amobile%3Aquery&bi_c=ZjZlN2I2ZTUtNTkzMC00MjA0LWE1OTgtOWRkMmY1Mjc1NjBlAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=c69d6c22-5f1f-40c3-9812-b216c884fad2#thumb/1 co o takim lapku myślicie i o cenie? A komputer mam na oku to: https://allegro.pl/vist-core-i5-7400-8gb-gtx-1050ti-4gb-1tb-win10-i6951222010.html co myślicie? Jeśli macie też jakieś inne lepsze oferty, albo propozycję podsyłajcie. Taki, zeby można było pograć w np gta v

• Aive zmienił(a) tytuł na Pomoc w wyborze laptopa
Opublikowano

Dosyć drogi, a tak na pradę oferuje.. niewiele. Grafika MX150, brak nawet dysku SSD. Plus tylko za pamięć RAM. A czy system jest konieczny?
Bo np. na raty 0% miałbyś też tutaj od sferis https://allegro.pl/lenovo-legion-y520-i7-8gb-ssd-128gb-gtx1050-gaming-i7467087569.html za 3470 zł
Procek ten sam co MSI, ale grafika to już GTX1050, 128 GB SSD, 8 GB ram + 1 wolny slot, więc do 12 w razie potrzby można spokojnie rozbudować niskim kosztem.

Nawet dokładając system wg mnie lepiej by ten wyszedł.

Opublikowano

Laptop kompletnie się nie opłaca bardzo przepłacony, zresztą w/w Lenovo to samo, stara konfiguracja pchanie i7HQ z 1050 nie ma sensu.

Laptop będzie mniej wydajny lecz zapewni mobilność.
Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/240+1000/Win10 GTX1050 FHD 
Matryca FULL HD matowa IPS, procesor 8 generacji wydajność podobna do i7HQ 7 generacji nawet wydajniejszy, dwa dyski w tym większy SSD, aluminiowa obudowa, podświetlana klawiatura, stonowany design, system w cenie.

Ewentualnie komputer powiedz czy system jest wymagany i jaki masz maksymalny budżet?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Tak tylko nie ma systemu w obu modelach więc trzeba doliczyć koszt 400 zł. W przypadku modelu z GTX1050ti

Acer Aspire 7 i5-8300H/8G/1000+16/Win10 GTX1050Ti FHD
Ten sam model który zaproponowałem lecz z wydajniejszą grafika kosztem dysku SSD.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...