Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc w wyborze TV

KOGUTNL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie od 3dni rozgladam sie z żonka nad dobrym TV w granicach od 2000-3000.
Problem mamy w tym ze w kazdym sklepie typu euro rtv , media , czy media expert mowia co innego.
Raz polecaja lg raz odradzaja lg bo to szajs lepiej samsung a raz samsung to szit lepiej lg jaka jest wasza sugestia na temat TV?
Co nas najbardziej interesuje.
Jakość , dość mały pokój , i dostęp do internetu bajery typu nagrywarki , rozpoznawanie mowy itd nie.
Mam dwa tv które nas najbardziej interesują:
https://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-samsung-led-ue55mu6452,id-848806
https://www.mediaexpert.pl/telewizory/telewizor-lg-led-55uk6470plc,id-1100825

gdyby nie mozna dawać linkow z innych sklepów to sorki.
Jaki waszym zdaniem według was może ktos się zna bardziej niz te naciagacze w sklepach.
Przypominam ze w media expert koles chcial nam wcis tv warte 3klocki a po przyjezdzie do domu gdy weszlem na forum to ten tv nie mial dobrej opinii..

Moze macie jakieś pomysły jestem juz zmeczony ogladaniem jednego i tego samego bo ten ma taka czern a ten taka ten ma to i to a tamten tego nie ma.

Moze ktos sie zna z forum dobrze i poleci cos? Dzieki za info

.

Opublikowano

LG nie polecam gdyz bardzo czesto maja problemy z ekranami. Po zakupie 55'' telewizora po tygodniu uzywania zaczely wyskakiwac paski. Trzeba bylo czekac prawie 2 tygodnie zeby ktos przyjechal i to naprawil. Nawet sam 'mechanik' powiedzial, ze lg ma bardzo czeste problemy z ekranami.

Opublikowano

Jakoś mam od kilku lat tylko sprzęt LG ( przynajmniej 6 monitorów i TV ) w żadnym nie ma problemów z ekranem albo kłamiesz albo nie potrafisz uzasadnić swojego zdania. 

Na mały pokój 55 cali to za dużo , optymalny 42, max 49 .

Kup Samsunga jeśli chcesz używać głównie multimedialnie TV albo kup  LG tylko jeśli ma służyć do wyświetlania z urządzeń zewnętrznych i jako TV. 

Sam preferuję zestaw typu dobry monitor/TV tylko do obrazu , mam 43UJ701V jako monitor do kompa/latopa/NAS/telefonu  i OLED55B8PLA do TV i głównie filmów.

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dokladnie w ten czwartek przyjechal 'mechanik' zeby wlasnie naprawic ten telewizor. Sam mi powiedzial, ze bardzo czesto maja wlasnie takie problemy, ze pojawiaja sie paski na ekranach.

Opublikowano

Mam nadzieje że dyskusja sie rozwinie. moj teść ma sam lg i ma kilka lat i nic sie nie dzieje ale za to kolega mial lg i 2dni po gwarancji plytka jakas pierdykla sama naprawa nie wiele kosztowala bo 260zł z tego co mi mowil i telewizor juz ma 5lat.

TV bedzie glownie uzywany do TV cyfra zadnych multimedi;-) dziekuje wam za szczere zdanie pozdrawiam i zycze dobrego weeku:D

.

Opublikowano

Ostatnio dla kumpla szukałem to tak jeden ma LG 55UJ630 https://www.x-kom.pl/p/377772-telewizor-44-55-lg-55uj6307.html wszystko ma dobre i jest mega tani :) tylko trochę wolno chodzi w aplikacjach znaczy wolno na TV to tak sobie :P

Kumplowi wybraliśmy Philips 49PUS6561 https://www.x-kom.pl/p/329222-telewizor-44-55-philips-49pus6561.html ekran obraz i dźwięk mega! :) + Ambilight wygląda nieziemsko :D z kodem tv-znizka jest 200 zł taniej 

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Po prostu i LG i Samsungi mają swoich zwolenników, wybór którejkolwiek z tych marek nie będzie złym wyborem, to nie są anonimowi gracze na rynku, więc tutaj nie radziłbym się zniechęcać. Przede wszystkim założyłeś duży budżet myślę, że możesz spokojnie zamknąć się z zakupem satysfakcjonującego sprzętu w 2 tysiącach. 

Jeżeli pokój określasz jako mały, nie ma sensu przekraczać 50" - oglądanie nie będzie wygodne. Ja polecam Ci Samsung UE49NU7172 - 49 cali z rozdzielczością 4K, obsługą Internetu w WiFi oraz Smart TV. Świetna jakość obrazu oraz bardzo funkcjonalna aplikacja smart od Samsunga, klasa energetyczna A. 

Opublikowano

Samsung bardziej  zalecany do gier zwłaszcza w 4K bo jest pełnym natywnym 4K w odróżnieniu od tańszych LG które nie mają pełnej natywnej matrycy , ze względu na sposób wykonania można powiedzieć że to matryca 3.5K ( dokłądniej to matryca RGBW ) :) . LG ma natywne 4K dopiero przy drogich TV albo OLED. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...