Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Projekt gry przeglądarkowej - Twoje odczucia i oczekiwania

anonimowyPytacz

Pytanie

Opublikowano

Cześć,

pracuje aktualnie nad nową grą przeglądarkową (rozgrywka w rodzaju ogame, plemiona, czyli rozbudowywanie swojego konta i pięcie się na drabince rankingu), jednak utknąłem w punkcie, gdzie nie wiem czego gracze oczekiwaliby gracze od takiej gry, jakich mechanik itp.

Tak więc gra będzie się opierać na tym, że zarządzamy typowym dresem z osiedla, taka typowa patologia. Gra będzie się opierała na mechanikach podobnych do innych gier. Rośniemy w siłę poprzez rekrutację innych "ziomków" (wirtualnych naszych żołnierzy) do grupy i walki z innymi graczami. Będzie także możliwość tworzenia sojuszy między osiedlami. Dodatkowo zamierzam wprowadzić pewne boosty do statystyk typu jakichś elementów ubioru i innych podobnych rzeczy.

Chwilowo jednak mam brak weny twórczej, dlatego też przychodzę z pytaniem do Ciebie. Jak podoba Ci się taka inicjatywa? Podszedłbyś do tego raczej entuzjastycznie, czy bardziej ku wewnętrznemu meh, co za syf? Jeżeli podoba Ci się motyw gry w tej klimatach to jakich mechanik oczekiwałbyś w tego typu grze?

Dzięki za odpowiedź:)

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciekawym pomysłem by było gdyby z takiego typowego "PATUSA" było można wyjść na normalnego człowieka, albo nawet na porządnego biznesmena. 
Jeśli byś robił pozytywne rzeczy to twoja reputacja by szła w górę, gdy jednak negatywne to w dół. Jeśli chcesz, żebym jeszcze jakiś pomysł dał to pisz na PW. Mogę też pomóc w stworzeniu gry. :)

Opublikowano

Hm, ciekawy wątek jeśli chodzi o "dresa". Fajnie jakby gracz na początku mógł wybrać swoją przynależność do jakieś grupy (osiedla) - w tym miejscu by musiał też powstać ranking osiedli, który by nabijali gracze swoimi osiągnięciami. Jeżeli chcesz się więcej pobawić możesz stworzyć nielegalne interesy poprzez które gracz będzie zarabiał (handel narkotykami, przeróżne zlecenia). Bym musiał zobaczyć twój ogólny zaryz gry jeśli oczekujesz ode mnie więcej pomysłów. :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...