Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak ocenicie ten laptop warty ceny?

z1xeN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Model który wybrałeś jest powystawowy, moim zdaniem nie warto. Dopłacasz do procesora i7HQ który nie jest potrzebny, i5HQ spokojnie wystarczy w połączeniu z GTX1050 praktycznie nie odczujesz różnicy.

Hyperbook N85S i5-8300H/8GB/1000 GTX1050
Nowy model praktycznie wydajniejszy od tego Lenovo tym bardziej to nowy laptop. Procesor 8 generacji najnowszej, matryca IPS, podświetlana klawiatura. Jest to kadłubek na bazie Clevo.

Ewentualnie już wspomniany model lecz w konfiguracji z i5HQ.

Lenovo Legion Y520-15 i5-7300HQ/8GB/128+1000 GTX1050
W komplecie z dyskiem SSD. 

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Powystawowy w sensie, że stał na sklepie? Ale no chyba wszystko z nim będzie ok?? Cena taka sama jak przy tym Lenovo ktory podałeś tylko przy tym moim jest  dodatkowo win10. 

Ten mój legion będzie mocniejszy niż ten który podałeś? A ten Hyperbook dlaczego wydajniejszy będzie skoro karty takie same , a tam jest i7, a tu i5?

Opublikowano

Powystawowy to piękne określenie, może też oznaczać że to sprzęt odnawialny możesz poczytać o tym w google. Może być laptop igła, może być dość widoczne ślady użytkowania, skoro stał w sklepie na wystawie to mogło go dotykwać tysiące osób, włączony również był już kilkadziesiąt godzin, o czym świadczy gwarancja GWARANCJA: Lenovo door to door  do 12-12-2019r czyli wiesz ile laptop był już używany, standardowo sprzęt powinien mieć 2 lata pełnej gwarancji od dnia zakupu.

Nie będzie mocniejszy, ten Hyperbook który podałem posiada i5H lecz 8 generacji nowszy który jest praktycznie trochę nawet wydajniejszy od i7HQ lecz bardziej porównywalny.

Jeżeli koniecznie potrzebujesz system to wybierałbym między tym

HP OMEN i5-7300HQ/8GB/1TB/Win10 GTX1050 

Opublikowano

Lenovo posiada gwarancję door to door czyli dzwonisz do Lenovo, przysyłają kuriera który zabiera sprzęt od Ciebie. To jest gwarancja producenta, która na nowych sprzętach trwa 2 lata czyli 24 miesiące.

W przypadku tej aukcji masz 15 miesięcy gwarancji tu raczej pojawia się pytanie co przez czas 9 miesięcy działo się z laptopem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...