Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Obniżenie zużycia procesora

Terragni

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, sytuacja wyglada tak ze na ten moment mam odpalone 12 kont naraz na jednym pc i jak to po czasie z klientem metina bywa kazdy z nich zaczyna lagowac i wywalac. Odpalone sa na nich switchboty, wiec klatki nie moga jakos specjalnie spasc bo przeskakuja bony. Pisze tutaj z prosba o rady dotyczace obnizenia zuzycia procesora przez metina, jednoczesniej nie tracac plynnosci rozgrywki. Pare rzeczy ktore na ten moment stosuje to : najnizsza rozdzielczosc, usuniecie paru plikow z roota (np drzewa, npc, budynki, tekstury ), okienka ustawione sa obok siebie a nie zmniejszone (poniewaz w takim wypadku po godzinie jest czarny ekran iz ero kontroli nad tym czy cos wpadlo), stosje program do ograniczenia fps do 20, poniewazn nie potrzebuje az 60 na switchbotach. Co jeszcze mozna wymyslic? Wiadomo ze na switchbotach potrzebuje tylko ,zeby switchbot dzialal wiec zupelnie nie musze widziec calej reszty "rozgrywki". Licze na wasza kreatywnosc bo moja sie chyba wyczerpala :D

• Aive zmienił(a) tytuł na Obniżenie zużycia procesora
Opublikowano

A wyłączyłeś cienie w configu? One potrafią zużywać procesor. Z resztą nie zapominaj że metin2 jest napisany w pythonie i nawet na komputerach z nasa będzie lagować

Pomogłem? Daj plusika :3_grin:

Opublikowano

Tak jak wyżej taki już jest metin2, ze chocbys nie wiem co robil beda lagi. Ale szczerze Ci polecam kupić maszyne i tam postawić te boty. Sam kiedyś stawiałem np m2boba po kilkadziesiąt sztuk botów. Plus z takim m2bobem będzie dla Ciebie, że jak cie kicknie z powodu laga, to m2bob wylaczy klienta i polaczy sie ponownie, a bony nadal bedzie zmieniac. Kwestia zainwestowania i Ci sie zwroci.

Opublikowano
19 godzin temu, siwymiks napisał:

A wyłączyłeś cienie w configu? One potrafią zużywać procesor. Z resztą nie zapominaj że metin2 jest napisany w pythonie i nawet na komputerach z nasa będzie lagować

Wszystko co mozliwe w conifgu ustawilem .

19 godzin temu, Challenjour napisał:

Tak jak wyżej taki już jest metin2, ze chocbys nie wiem co robil beda lagi. Ale szczerze Ci polecam kupić maszyne i tam postawić te boty. Sam kiedyś stawiałem np m2boba po kilkadziesiąt sztuk botów. Plus z takim m2bobem będzie dla Ciebie, że jak cie kicknie z powodu laga, to m2bob wylaczy klienta i polaczy sie ponownie, a bony nadal bedzie zmieniac. Kwestia zainwestowania i Ci sie zwroci.

No ja mam pc na ryzenie 1700 wiec czysto teorytycznie powineinem odpalic 200 metinow bez lagow ale realia sa zupelnie inne :DOrientujesz sie ile slotow mozna odpalic na switchbocie z m2boba?

Opublikowano

Jeszcze jedno może pomóc. Edytuj wielkość okna w pliku metin2.cfg na jakieś super małe wartości np: 200x300
1.PNG
2.PNG

A następnie włącz switchbota w m2bobie. Tylko że nie wiem jak go ustawić więc niech się ktoś wypowie jak to zrobić albo poszukaj w internecie.

Pomogłem? Daj plusika :3_grin:

Opublikowano

W m2bobie jest bodajże 5 slotów, więc niestety mniej niż w takim standardowym wbudowanym. Ale jedna licencja miesięczna 10euro  -  6 klientów = 30 itemów bonowanych na raz. I plus jest taki, że można ustawiać alternatywne bony. Np Ci zależy na trutach śr 60.. ale możesz też ustawić, że się zatrzyma na np 25um + :D

Ulepszasz parę razy tą licencję po 10euro i za każdym razem 6 klientów dostajesz. Plus do tego dodać, że można konta używać na 2 urządzeniach na raz, więc pomnóż przez 2  - maszyna + PC :D 

Swoją drogą jaki to serwer, że tak Ci zależy na bonowaniu? Pewnie jakaś Samia :D

Opublikowano
Dnia 3.09.2018 o 19:19, siwymiks napisał:

Jeszcze jedno może pomóc. Edytuj wielkość okna w pliku metin2.cfg na jakieś super małe wartości np: 200x300
1.PNG
2.PNG

A następnie włącz switchbota w m2bobie. Tylko że nie wiem jak go ustawić więc niech się ktoś wypowie jak to zrobić albo poszukaj w internecie.

Probowalem, niestety jak zmniejsze ponizej najmniejszej dostepnej interfejs logowania sie zakrywa ;/

Dnia 4.09.2018 o 15:58, Challenjour napisał:

W m2bobie jest bodajże 5 slotów, więc niestety mniej niż w takim standardowym wbudowanym. Ale jedna licencja miesięczna 10euro  -  6 klientów = 30 itemów bonowanych na raz. I plus jest taki, że można ustawiać alternatywne bony. Np Ci zależy na trutach śr 60.. ale możesz też ustawić, że się zatrzyma na np 25um + :D

Ulepszasz parę razy tą licencję po 10euro i za każdym razem 6 klientów dostajesz. Plus do tego dodać, że można konta używać na 2 urządzeniach na raz, więc pomnóż przez 2  - maszyna + PC :D 

Swoją drogą jaki to serwer, że tak Ci zależy na bonowaniu? Pewnie jakaś Samia :D

Powiem tak, gdybym chcial mixowac tyle broni ile mixuje m2 bobem to miesiecznie placilbym jakies 300 euro :D Aktualnie okolo 1k broni mixuje naraz :P Pangea :P 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...