Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy można streamować z takim internetem?

lukaszowy98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Kompletnie nie wiem gdzie temat umieścić więc jeśli zły dział, przepraszam moderatorów!

Główne dwa pytania:

1) czy dam radę streamować na słabym internecie? Słaby internet oznacza: ping: 25-45, download: 4-5MB/s, upload: 0.70-1Mb/s. Tak wiem, bardzo słaby ale w obecnej sytuacji lepszego mieć nie mogę.

2) Komputer da radę z cs:go/fortnite etc: i57400/gtx1060 6gb/16ram/1tb/SSd 250/Win10

A jeśli się da.. czy będą to warunki "do oglądania"? Myślę, że pytanie proste i oczekują konkretnych odpowiedzi. Czy można ustawić tak obs aby jednak było dobrze? (Niby dwie osoby ostatnio mi pisały, że na podobnym/takich samych warunkach odpalają i jest oki)

Dzięki z góry za pomoc ;) 

Opublikowano

Przy tak miernym internecie pewnie ledwo nawet w marnej jakości 360p albo troche lepiej w 240p. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
6 minut temu, Ktosiu napisał:

Przy tak miernym internecie pewnie ledwo nawet w marnej jakości 360p albo troche lepiej w 240p. 

Pytanko zadałem dlatego, że właśnie jedni mówią tak jak ty a też z drugiej strony jakieś poradniki widziałem na necie, że niby dają radę. Na tym 360 mówisz, że nie będzie oki?

Opublikowano

Mozesz odpalic sobie streama - to zajmuje 1min zeby wszystko ustawic, i zobaczyc jak to bedzie wygladac np. na telefonie, 2 monitorze czy na alt tabie odpal sobie swojego streama.

Opublikowano

Nie przeczę możesz sobei nadawać nawet w 720p czy 1080p bez problemu ale jakościowo będzie taka pikseloza że Minecraft wypada lepiej.

360p dla dobrej jakosci wymaga łącza 1,5-2 Mbps, nie masz nawet połowy tego więc śmiało możesz w miernej jakości streamować.  

Opublikowano
1 minutę temu, Ktosiu napisał:

Nie przeczę możesz sobei nadawać nawet w 720p czy 1080p bez problemu ale jakościowo będzie taka pikseloza że Minecraft wypada lepiej.

Nie no wiadomo nie o to tu chodzi, chodzi o to, żeby dało się oglądać. A z komputerem oki?

Opublikowano

Z kompem to możesz w miarę nagrywać nawet w 1080p , z łączem tylko jesteś w głębokiej dupie. 

Opublikowano
4 godziny temu, Ktosiu napisał:

Z kompem to możesz w miarę nagrywać nawet w 1080p , z łączem tylko jesteś w głębokiej dupie. 

No dobrze to odpale, i spróbuję. Zobaczymy. A może wiesz jak ładnie to ustawic, obs?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...