Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z tabletem i WI-FI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio znalazłem stary tablet GoClever. Nie był on uzywany dość długo bo coś zepsuł sie wyświetlacz, uruchamiał sie i po chwili migał na czarno biało. Wczoraj tak z głupa wziołem ten tablet i zacząłem resetować go i zaczął normalnie śmigać, tylko mam problem z wifi. Tablet bezproblemowo łączy sie z ruterem ale nie ma internetu. Kiedyś tez miałem z nim taki problem tylko nie pamietam co wtedy zrobiłęm. Dodam ze internet działa na wszystkich innych urzadzeniach tylko nie na tym tablecie. Napewno to nie wina rutera ponieważ jak tworze hotspot z telefonu dzieje sie to samo, polączenie jest ale brak internetu

Opublikowano

tablet był przywrócony do ustawień fabrycznych, nic nie pomogło. Ostatnio podłączyłem go przez debugowanie USB do komputera i zaczął normalnie działać internet...

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Dostawca nie ma znaczenia, większość nowych routerów nie ma wstecznej obsługi starszego WiFi albo ma ja wyłączoną i trzeba ją włączyć w konfiguracji routera. 
GoClevery zwykle miały problemy z WiFi i raczej nic z tym nie poradzisz poza zmianą ustawień albo ustawieniem wifi na sztywno. Czasami pomaga zmiana szyfrowania na routerze dając najprostsze WPA .

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...