Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zestaw PC do 2000

Przepraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema wszystkim
Zaczne od moich wymagań : pc ma służyć głównie do neta, pracy, oglądania filmów, ma działać szybko i podczas podstawowej pracy nie ma być prądożerny i głośny.  Zapytacie gdzie GPU, póki co nie mam kasy na grafikę, dokupię ją z czasem. Dlaczego tylko ssd? Nie potrzebuje dużo przestrzeni dyskowej, 240GB spokojnie mi wystarczy. W nudne jesienne wieczory będę chciał pociupać chwilę w Metina ze starymi znajomymi.  Nie jakieś tam farmienie na kilka kont, zwykła rozgrywka, grafa w i5-8400 da rade? Co do ram`u wiem że szybciej niż 2666 z tym prockiem i płytą nie będzie pracował ale  różnica cenowa między 2666 a 3000MHz jest niewielka (chyba że lepiej będzie się sprawował ram 2x4GB 2666MHz Cl15?) . Co mogę tu zmienić? Kompa zamówię w poniedziałek najprawdopodobniej, więc pominąłem już szablon, chciałem to skonsultować po prostu. Czekam na wasze rady. Pozdrawiam ! :) 

Zestaw prezentuje się tak :
Dysk : SSD IRDM GOODRAM PRO 240 GB
Zasilacz : SilentiumPC Vero L2 Bronze 500W
Procesor : Intel i5-8400 1151 
Mobo : Msi B360M Mortar
Ram : GoodRam IRDM 1x8GB 3000MHz DDR4 CL17
Obudowa : SilentiumPC Regnum RG4T Pure Black 

• Aive zmienił(a) tytuł na Zestaw PC do 2000
Opublikowano

Dalej jest to przepłacony zestaw https://www.x-kom.pl/lista/62fde9wcy praktycznie zestaw w tej samej cenie z wydajniejszym procesorem.

Antec VP-PC 500W
HyperX 8GB 2666MHz Fury Black CL15 (2x4GB)
GOODRAM IRDM PRO 240GB 2,5" SSD MLC IRDM PRO (GEN2)
Intel i5-8500 3.00GHz BOX
MSI B360M PRO-VDH
SilentiumPC Armis AR3 TG z oknem

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Witam, zapomniałem o temacie ale udało mi się kupić następujące klocki w baaardzo fajnych cenach. 

Procka kupiłem jednak 8400, zapłaciłem za niego 799zl(myślę że na moje wymagania będzie wystarczający, dotąd pracowałem na i3-2th ?, przeskok będzie niesamowity), za dysk ssd 230, za bazooke MSI b360m 339, zasilacz jednak poszedł Thermaltake Smart SE 530W modularny kosztował 173, buda to Silentiumpc regnum rg4t RGB cena to 209, zaś kostki zostały gskille 3GHz ponieważ kosztowały mnie tyle ile 2666MHz, żal było nie skorzystać. Suma daje mi nieco ponad 2,1k, z racji że coś tam udało mi się ugryźć i kupić Procka po starej cenie, to kupiłem Monitor Iiyame 27" black hawk'a z pivotem, grafiki narazie brak, dokupie w okolicach grudnia, myślę że gaming x 1060 od MSI, lub coś z od Asusa. Jak myślicie, opłacało się? Dodam że wszystko fabrycznie nowe, z pełną gwarancja producenta. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...