Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Używka pod gaming - modyfikacja

MarO.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

miałem kiedyś PC'ka ale się posypał. Dziś została z niego tylko obudowa, dysk twardy, nagrywarka, płyta główna, zasilacz i moja wspomnienia z czasu kiedy byłem jeszcze "gamerem" :D
Pod wpływem tych wspomnień naszła mnie ochota żeby go wskrzesić. Mam nadzieję, że po włożeniu do niego RAM'u, karty graficznej i procka (chyba o niczym nie zapomniałem) można by było go jeszcze postawić na nogi.
Wiadomo, nie ma to być potwór obsługujący najnowsze gry ale chciałbym pograć w CS:GO (może jakieś 150fps+ na niskich przy mało wymagających mapkach), jakieś starsze Need for Speedy i w GTA 4.

Zasilacz jest raczej ok bo ma mniej więcej 400-450W. Model płyty głównej to dokładnie ASRock AOD 790GX/128M i tutaj pojawia się moje pytanie: Jaki model procka, karty graficznej i RAM'u włożylibyście do tego komputera pod wyżej wymienione tytuły? Wszystkie części (oprócz RAM'u) z racji mojego budżetu powinny być używane. Budżet to max 500zł, jeśli wyszłoby taniej specjalnie bym nie narzekał.

Wszelkie propozycje i sugestie mile widziane, czekam na Wasze rady :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...