Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie specyfikacje internetu, aby otworzyć serwer 1.13 dla 10 osób na Hamachi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od niedawna mam zamontowane światłowody i dlatego przychodzę z pytaniem.

Jakie specyfikacje internetu są potrzebne aby odpalić serwer MC 1.13+ 10 slotowy dla 3-4 osób grających w tym samym momencie?

Mój internet w spoilerze. Uciągam Garry's Moda z 6 osobami (więcej nie było w tym momencie) i każdy miał ping 30-40 (około 40 modów z workshopu).

2OrdQG6.png

Opublikowano

Jaki jest sens? Sloty w Minecraft kosztują na dziś dzień grosze, nie martwisz się wtedy o internet, obciążenie komputera i możliwe lagi.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jakie specyfikacje internetu, aby otworzyć serwer 1.13 dla 10 osób na Hamachi
Opublikowano

https://titanaxe.com/oferta/serwery-gier/minecraft

Titanaxe - około 13 złotych miesięcznie przy 2 gb ram

https://www.enderchest.pl/oferta/starter/

Enderchest - 6 złotych miesięcznie przy 2 gb ram

Czyli zapoznaj się z tymi ofertami i zastanów się co opłaca się lepiej - serwer który stoi 24/7 czy serwer który stoi np. 2 godziny dziennie (bo musisz gdzieś wyjść)

* Podane hostingi tutaj są tylko przykładem, cena może różnić się w rzeczywistości (w zależności od wybranej oferty oraz parametrów)

Opublikowano
14 godzin temu, damianq20 napisał:

na wersji 1.7 serwer wymagał 50-100 kbs upload oraz ~30kbs przychodzących na jeden slot

O taką odpowiedź mi chodziło. Czyli jest szansa, że uciągnie. Dzięki.

Za wszystkie inne odpowiedzi też dziękuję, ten enderchest wygląda bardzo ciekawie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...