Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak stworzyć serwer oparty na modyfikacjach i pluginach?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, 

Ostatnio wpadłem na pomysł, żeby zrobić serwer RealLife na modach i pluginach. Najpierw chciałem zrobić taki normalny RealLife na samych pluginach, ale potem coś mi wpadło do głowy z tymi modami. Nie chcę zdradzać z pomysłów, bo ktoś by mógł mi je podkraść.  

Jest tylko 1 problem: Nie wiem jaki silnik pobrać i ogólnie jak zainstalować te mody. 

Szukałem na YT, lecz nigdzie nie ma poradnik jak to zrobić na serwerze hostowanym (hostandplay). 

Poza tym moglibyście też napisać jakie mody lub pluginy chętnie byście zobaczyli na takim serwerze i ich opis co dają. 

Pozdrawiam.

Opublikowano

Aby stworzyć serwer oparty równocześnie na modyfikacjach i pluginach musisz użyć silnika np. Sponge.

https://www.spongepowered.org/downloads/

Aby wgrać go na hosting, wgraj go przez klienta FTP, podmień go za stary silnik i uruchom ponownie serwer lub sprawdź czy hosting nie posiada automatycznego instalatora nowych silników, a w ostateczności napisz do supportu.

Modyfikacje wgrywasz standardowo do folderu mods, natomiast pluginy muszą być przystosowane do tego silnika, a pobierzesz je z linku poniżej.

https://forums.spongepowered.org/c/plugins/plugin-releases

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
4 godziny temu, Vitus27 napisał:

Problem,  w tym, że wtedy są właśnie inne pluginy, i wgl. lepiej byłoby, żeby byłe te podstawowe PermissionEX, Essentials, itp.

Przecież pluginy wybierasz sam jakie chcesz mieć, a tak na marginesie permissionex to pare lat temu sie używało

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...