Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dziwny spadek fps

radzislavv

Rekomendowane odpowiedzi

Budowniczy
Opublikowano

Może to głupie, ale przeskanuj komputer i zobacz czy nie masz wirusa, który kopie na twoim komputerze.

• Aive zmienił(a) tytuł na Dziwny spadek fps
Opublikowano

Tak jak napisał wyżej podaj specyfikacja komputera. Zobacz czy temperatury są okej. Przeskanuj dysk (nie chodzi o wirusy tylko o wydajność dysku)

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Przede wszystkim jak masz słaby komputer to puść na niskich ustawieniach graficznych CS'a, niskie wystarczy bo między niskimi a bardzo niskimi nie ma widocznej różnicy.

Po drugie nie wiem jak jest teraz czy PANORAMA jest już normalnie na każdym nowym CS'ie czy trzeba wpisać dalej parametr -panorama, bo jeżeli trzeba wpisać parametr -panorama nadal to musisz go wpisać żeby nie mieć spadków. Ja właśnie jak już panorama wyszła a grałem na starym wyglądzie CS'a to też miałem spadki mocne w grze, mimo że mój komputer 300 fps spokojnie wyciąga. 

Ustaw wszystko pod wydajność w grafice, może dlatego też są spadki. 

Komendę fps_max nie ustawiaj na 999, ani na 0, dlaczego? Jeżeli ustawisz na 999 to komputer będzie robił wszystko żeby wyciągnąć jak najwięcej tak samo jest w przypadku ustawienia na 0, jeżeli ustawisz na 0, to komputer będzie pracował normalnie, tyle ile jest w stanie wyciągnąć w danym momencie, najlepiej jak wyciągałeś 150 fpsów, ustawić sobie na 140 żeby stale się trzymały te FPS'y i nie skakały tak bardzo. 140 czy 300 nie ma już różnicy bynajmniej ja takowej nie zauważam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...