Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Finger-Board

XKosiKredki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, chciałem się zapytać czy ktoś z was jeździ na takim cudzie jak Finger-Board (FB) ?

Dla nie wiedzących co to jest FB :

Fingerboard (w skrócie FB) – miniaturowa deskorolka, na której jeździ się używając tylko dwóch palców u ręki, bez przytrzymywania kciukiem, dzięki czemu możliwe jest wykonywanie takich samych ewolucji, jak na normalnej deskorolce m.in. flipy, grindy i wiele więcej.

Większość początkujących fingerraiderów zaczyna od desek firmy TechDeck. Są ogólnodostępne i tanie, przy czym zapewniają dobrą jakość wykonania. Po pewnym czasie zamienia się je na blaty własnoręcznie wykonane (z forniru lub okleiny) lub zakupione od innych firm produkujących fingerboardy (m. in. BlackRiver Ramps, NollieWood, FlatFace). Decki z drewna stały się popularne do tego stopnia, że powstało kilkanaście polskich "brandów" (m. in. Mitt, Birds, HollyWood, Alfa, DarkSun Decks). Zapewniają one o wiele lepszy pop oraz sterowność.

Jeżdżę już ok, 6 miesięcy. Przeszedłem dawno temu już na blaty własnoręcznie wykonane z forniru lub okleiny czy jak wy tam mówicie, drewniane. Mam BIRDS'a NM2 oraz Mitt'a GIV-WIDE

Poniżej wkleiłem kilka z moich miejscówek, samoróbek, ramp.

Oceniajcie, komentujcie ! :D

Platforma z łamanym murkiem w dół

platformazamanymmurkiem.jpg

platformazamanymmurkiem.jpg

Ławeczka

aweczka1.jpg

aweczka2.jpg

London Gap

londongap.jpg

Fun Box

funbox.jpg

Half-Pipe

halfpipe.jpg

JEŻELI ZDJĘĆ NIE WIDZISZ, NA KLIKNIJ NA OBRAZEK PRAWYM PRZYCISKIEM MYSZY, I DAJ OTWÓRZ W NOWEJ KARCIE.

Piszcie, co sądzicie o FB, lub czy jeździcie na nim?

Opublikowano

To jest fajna sprawa. Sam jezdzilem na tych fb przez jakis czas, ale jakos mi przeszlo. W klasie to mielismy manie tego z 8 osob sie tym bawi xD A to za sprawa kolegi ktory jest w tym kozakiem i jezdzi na zawody :P

Najlepiej to na lekcjach sie skacze :P

Pozdro

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ehhh... Sam jesteś dzieciekiem grubym. Spróbuj cos na tym zrobić kozaczku. -,- a nie piszesz jakieś posty. Jak cie to nie interesuje to wypad do pieca żydowskiego. Nie wypowiadaj się na temat na który nie masz zielonego pojęcia, bo robisz tylko z siebie pośmiewisko...

Opublikowano

Ehhh... Sam jesteś dzieciekiem grubym. Spróbuj cos na tym zrobić kozaczku. -,- a nie piszesz jakieś posty. Jak cie to nie interesuje to wypad do pieca żydowskiego. Nie wypowiadaj się na temat na który nie masz zielonego pojęcia, bo robisz tylko z siebie pośmiewisko...

Idź, koś kredki.

Prosiłeś o opinie, to dostałeś i zamknij japę, bo Ci utnę kabel od internetu.

Będziesz wychodził na dwór, czy w wakacje czeka cię kiszenie się w domu przy metinie i fingerboardzie?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

mateq dostal udaru counter-strikowego, nie przejmuj sie z nim, on jest taki sam pojebany jak owned!.Mateq ogolnie lepiej zeby siebie ogarnal i nie krytykowal kogos zainteresowan, bo tylko on siedzi na mpc, kiedy nie wejde on jest. no lifer..

Do tematu :

to jest fajna sprawa, mozna sie tym niezle pobawic i niezle rampy, oby tak dalej. pzdr.

Opublikowano

Akurat teraz zgadzam się z Mateq.

Kolejna rzecz która wciaga w domu, jakbyś nie mógł nauczyć się jeździć na normalnej desce.

Po paru miesiącach jest dużo bardziej energiczne niż jakieś siedzenie przy mini rampie i ruszanie zabaweczki ;o

Jak podoba Ci się coś takiego to idź spróbuj domek dla lalek.

Poza tym prosiłeś o opinie, nie myśl sobie że każda będzie pozytywna.

Zakładając temat powinieneś spodziewać się też krytyki i być na nią otwarty.

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano

hymm, nie rozumiem twojej wypowiedzi. to jest jego zainteresowanie, i to nie powinno Cie obchodzic czy on jezdzi na dworze czy nie, on poprostu to lubi.. i wydaje mi sie ze nie powinien mateq go krytykowac od grubasow..

Opublikowano

Racja nie interesuje mnie to, może się zamknąć w pokoju i dla mnie nie wychodzić stamtąd do końca życia.

Niech jeździ na tym czymś, wyraziłem swoją opinie o co prosił autor tematu.

Dziękuje, dobranoc -.-

Pomogłem ?

~~ Daj minus ~~

Distance: 251.104904 MaxSpeed: 334.554931 (63.321) PreStrafe: 271.233367 Strafes: 8 Sync: 80%

Opublikowano
Po paru miesiącach jest dużo bardziej energiczne niż jakieś siedzenie przy mini rampie i ruszanie zabaweczki ;o

Jak podoba Ci się coś takiego to idź spróbuj domek dla lalek.

Czytanie z zrozumieniem... napisałem w temacie, wypowiedzcie się o FB! A NIE O TYCH CO NA NICH JEŻDŻĄ LUB NA MNIE!!!! Co Cie to w ogóle obchodzi co ludzie wolą robić a co nie? tutaj nie masz nic do gadania.... i to nie jest zabaweczka.... to jest zaliczane jako sport, są organizowane turnieje oraz mittingi w prawie wszystkich krajach !!! najczęściej odbywane one są w ameryce, niemczech, polsce, rosji ! Jeżeli mi nie wierzysz poczytaj sobie na ten temat więcej, miłej lektury !!!

WIĘC JESZCZE RAZ DO WSZYSTKICH!!! PROSZĘ O OPINIE FINGERBOARDU A NIE O LUDZIACH CO NA NICH JEŻDŻĄ !!!!!!!!!!

Opublikowano

ludzie w skakaniu na tych "deseczkach" sa zawody...i to nie jest wcale glupie, zeby ladnie zrobic proste oli to trzeba potrenowac... a ty mateq chapiesz, zeby w domu nie siedziec...najpeirw zacznij koles od siebie, najbardziej mnie tacy jak ty wkurzaja, gadaja hipokryci...zal dupe sciska.

kosikredki umiesz podbic i dookola palaca obkrecic deche?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano
nerdów i geeków

co to jest? wyjaśnij mi bo nie wiem xDDD

AHA JEŻELI PO TYM FILMIKU BĘDZIESZ UWAŻAŁ ŻE WŁAŚNIE TACY LUDZIE JAK Dimitri Shlotthauer JEŻDŻĄ NA FINGERBOARDACH ,ŻE MAJĄ TAKI WIEK < TO JEST PO PROSTU WIELKA ZAJAWKA NA TO BY BYĆ W TYM NAJLEPSZYM > LUB ZE MA TAKIE ZAPUSZCZONE WŁOSY < NIC DZIWNEGO MÓJ KOLEGA Z KLASY MA JESZCZE DŁUŻSZE, BO SOBIE ZAPUSZCZA WŁOSY 2 LATA ABY ZROBIĆ SOBIE DREDY > TO SIĘ NIE WYPOWIADAJ !

@PS:to co napisałem powyżej nie było do Ciebie mikey tylko do innych, bo ty jesteś spoko

Opublikowano

FB też fajna sprawa -.- można se jeździć tak i tak. 

Bawiłem się tym dawno u kumpla, potem całkiem zapomniałem i zacząłem jeździć na prawdziwej desce.

Ale jak ktoś jako tako mi przypomniał może sobię kupię.

Opublikowano

Te "trasy" sam robiłeś czy z gotowych części?

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

Jak dla mnie to zajebista zabawa z tym jest cwicz duzo to dojdziesz do perfekcji ;]

Potrzebujesz pomocy? nie bój sie zapytać na PW, jestem pomocny.

1298808417-U77232.png

mca.png

Opublikowano

FB nie jest takie złe. Tam gdzie nie można ze sobą wziąć normalnego decka bierze się Fingerboarda. Moim zdaniem FB jest z deczka nudny. Nauczenie się np. olliego na "fingerze" nie daje takiej frajdy jak nauczenie olliego na zwykłej desce ;].

Osobiście preferuję normalną deskę. xD

Opublikowano

FB nie jest takie złe. Tam gdzie nie można ze sobą wziąć normalnego decka bierze się Fingerboarda. Moim zdaniem FB jest z deczka nudny. Nauczenie się np. olliego na "fingerze" nie daje takiej frajdy jak nauczenie olliego na zwykłej desce ;].

Osobiście preferuję normalną deskę. xD

To jest jak :

"Wolisz walić konia czy uprawiać sex?"

FB nie jest złe ,ale normalna deska daje większą adrenalinę i lepsza zabawa.

Takie jest moje zdanie.

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...