Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SSD 2x 128gb vs 256gb

pajeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc.

Aktualnie posiadam dysk SSD Adata SU800 w wersji 128gb, zaczęło mi trochę brakować miejsca i teraz mam dylemat, co będzie lepszą opcją - dokupienie takiego samego dysku i połączenie ich w RAID0 czy kupno tego samego dysku w wersji 256gb? 

Opublikowano

Po co bezsensownie tak łączyć,   albo zwiększasz ilość dostępnego miejsca albo bawisz sie RAID który nie jest potrzebny. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
Dnia 5.08.2018 o 14:01, Ktosiu napisał:

Po co bezsensownie tak łączyć,   albo zwiększasz ilość dostępnego miejsca albo bawisz sie RAID który nie jest potrzebny. 

raid chcialem zrobic w celu zwiekszenia transferu

7 godzin temu, Krzysztofnowak napisał:

Kup większy ale nie ADATA :) gorszy i kości tlc :) zobacz ten GOODRAM IRDM PRO (GEN2) https://inspiracje.x-kom.pl/memory?s=&cat[]=1120&pricef=&pricet=&sort=&limit=30 w promocji za 269 zł

+ Kości MLC

+ 60 miesięcy gwarancji

a co sadzisz o tym? https://www.x-kom.pl/p/421186-dysk-ssd-adata-240gb-m2-pcie-xpg-sx8200.html

bo bardzo ladne transfery a za 319 na xkomie w promocji

Opublikowano

ADATA 240GB M.2 PCIe XPG SX8200 będzie wydajniejszy lecz napisz do czego Ci taki dysk SSD?

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
3 godziny temu, Gajwer napisał:

ADATA 240GB M.2 PCIe XPG SX8200 będzie wydajniejszy lecz napisz do czego Ci taki dysk SSD?

Dual boot + szyfrowanie, poza tym chyba lepiej mieć szybszy niż wolniejszy dysk

Opublikowano

Nie do końca osoby co kupują dysk SSD PCIe do domowego użytkowana czy przeglądania internetu jest dla mnie głupotą.

Opublikowano

Nie jest głupotą, czasami to po prostu zbędny nabytek albo bezsensowne dążenie do stworzenia demona szybkości którego ogranicza tylko szybkość działania samego systemu. Zmieniając na SSD po prostu nic sie nie osiąga w przypadkach o jakich napisałeś.  
Sensowne  na pewno  jest używanie w sprzęcie mobilnym. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Dobrze też to ująłeś lecz mi chodzi raczej w sensie dysk SSD tradycyjny, między dyskiem PCIe. Z zdaniem bezsensowe się zgadzam w pełni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...