Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zmiana wersji z 1.7 na 1.8 - czy znajdę odpowiedniki pluginów na wersję?

NorbeeGPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Planuję ulepszyć mój serwer, z wersji CraftBukkit 1.7.2 na Spigot 1.8.8.

Jednak nie jestem pewien.. ale niektóre pluginy takie jak essentials nie są dostępne na 1.8.8, PermissionsEx chyba też.

Czy dałoby radę jakoś te pluginy na mój serwer wprowadzić?

Od razu powiem że narazie nie jestem przy komputerze i nie mogę niczego sprawdzić.. z góry dziękuję

Nie sprawdzałem czy wszystkie pluginy są pod 1.8.8, ale potrzebuje Essentials i moduły oprócz group manager, World Edit, World Guard, Chairs, Vault, Craftbook, iConomy i PermissionsEx

Opublikowano

Jak to nie ma? Już dawno zostały wprowadzone, tylko Essentials występuje teraz pod nazwą EssetnailsX, PermissionsEx działa na 1.8, aczkolwieka ma pewne problemy nie kiedy z poprawnym działaniem (ale posiada kilka dobrych alternatyw np. LuckPerms), WordGuard i resza również jest na 1.8 a nawet już na 1.12 ;)

• Marosking zmienił(a) tytuł na Zmiana wersji z 1.7 na 1.8 - czy znajdę odpowiedniki pluginów na wersję?
Opublikowano

Ok.. potem postaram się sprawdzić, aczkolwiek dziękuję.

A i mam takie dodatkowe pytanie.. czy pluginy pod wersje 1.8.1 będą działały na serwerze 1.8.8?

Opublikowano
25 minut temu, NorbeeGPL napisał:

Ok.. potem postaram się sprawdzić, aczkolwiek dziękuję.

A i mam takie dodatkowe pytanie.. czy pluginy pod wersje 1.8.1 będą działały na serwerze 1.8.8?

Znaczy to zależy od pluginu czy ma wsparcie do 1.8.8, ale tak powinien.

Opublikowano
17 minut temu, Marosking napisał:

Znaczy to zależy od pluginu czy ma wsparcie do 1.8.8, ale tak powinien.

Ok, w takim razie dziękuje, uważam temat za zamknięty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...