Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana karty graficznej

Carto

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema

Od brata mogę wziąć i7 4790 więc myślę, żeby pozostać na 1150.

Teraz przydałoby się wymienić kartę akurat nie będzie się dławić. Sytuacja wygląda tak, że korzystam z monitora 1080p. Raczej wymiany nie planuje..

Podobno w takiej opcji najlepszy wybór to 1060 6gb. Jednak za bardzo nie jestem przekonany do takiego rozwiązania. 1070 natomiast na 1080p jest bez sensu bo się ogranicza, ale czy 1070 nie jest bardziej  ''przyszłościowe''?

Niby też rozsądnym wyborem jest rx580 8gb. Btw radeonów to mam dosyć. Chciałbym w końcu skosztować geforce.

Mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak to by wyglądało w tych 3 przypadkach z takim monitorem/lepszym? Czy 1070 nie jest bardziej przyszłościowe nawet na mniejszym monitorze(ew większym kiedyś tam - jednak wątpię to chyba byłoby za dużo dla moich oczu)? Dodatkowo dodam, że planuje streaming ew używanie 2 monitorów jeden 22' drugi 19'. Nie wiem czy to miałoby jakiś diametralny wpływ na wybór karty...

Opublikowano

Zależy od budżetu i tego, kiedy planujesz np. zmianę pozostałych podzespołów. 

Jeżeli myślisz o wymianie procka, płyty głównej, pamięci w najbliższym roku - możesz myśleć o GTX 1070. Tym bardziej, że aktualnie ceny krypto idą znów w górę i kto wie, jakie będą ceny za kilka miesięcy. 

Jeżeli to co masz zostawiasz na najbliższe dwa, czy nawet trzy lata to kupiłbym GTX 1060 6GB - najlepiej MSI Gaming X: 

To jest ukryta treść, proszę

- wydajna
- dobra kultura pracy 
- możesz nawet monitor zmienić na większy :)

Opublikowano

MSI świetna najlepsza kultura pracy teraz jej cena trochę spadła :) taniej o stówkę Gigabyte GeForce GTX 1060 WindForce II OC 6GB 

To jest ukryta treść, proszę
 też daje radę ogólnie dużo ludzi plecie że jest głośna ale to nie prawda :)

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

No raczej myślę zostać dłużej na 1150. No najlepiej będzie chyba wybrać tą 1060 używaną jakąś.

• Aive zmienił(a) tytuł na Wymiana karty graficznej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...