Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z VAR

xZawodowieCx

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mianowicie ostatnio borykam się z problemem w którym podczas rozgrywki podskakuje mi VAR. Ilość FPS jest wysoka koło 350-500 na większości map, oczywiście gdy ten VAR podskakuje od 0,1 do 4-20 to mam totalnego freeza oraz FPS spadają nagle o 100-150, najczęściej taki problem mam gdy wychyla na mnie przeciwnik lub na DMie przy dużej ilości osób. Komputer mam mocarny więc to raczej nie jego wina, i7 7,7k 3,6. Czasami jest taki okres gdzie wszystko chodzi w porządku i nie ma żadnych problemów, sprawdzałem czy procesor i dysk funkcjonuje prawidłowo ale wszystko jest z nim w porządku i nie przegrzewa się. A zużycie procka przy włączonym CS to 10%.

GTX 1070 TI, 600W zasilacz, 16 ramu, dobra płyta główna wymieniona pasta termo-izolacyjna. W CSa gram na 240 hz jeżeli to jakieś ma mieć znaczenie i nie mam zamiaru zmniejszać gdyż mam stałe 350 klatek na każdej mapie.

Czy ktoś ma jakieś pomysły ?

Od razu uprzedze wszystkie pytania:

- tak sprzątałem oraz odkurzałem komputer, skanowałem antywiruzem, sterowniki zainstalowane itp

- nie działają inne programy w tle tylko TS i CS:GO

- komendy startowe mam wszystkie prawidłowe które ma większość osób i które działają w 2k18  -threads 4 -tickrate 128 -freq 240 -console -novid +mat_queue_mode 2 -nod3d9ex -panorama

- w CS mam wszystko na low 1280-960 normalny cfg żadnego prosa, 0 zbędnych bindów, aliasów etc.

- robiłem reinstal CS, usuwałem cfg, oraz formatowałem PC

nieregulaminowa sygnatura

• ToshiKatsu zmienił(a) tytuł na Problem z VAR
Opublikowano

Zacznijmy od tego, który var Ci skacze, bo na net graphie są dwa. Ciebie interesuje jedynie wartość varu po prawej stronie od fps. Jeżeli skacze ten drugi to wina serwera. Przed aktualizacją panoramy nie było problemu? 

Rankboosting (Sygnatura).png

Opublikowano
1 godzinę temu, TosieG napisał:

Zacznijmy od tego, który var Ci skacze, bo na net graphie są dwa. Ciebie interesuje jedynie wartość varu po prawej stronie od fps. Jeżeli skacze ten drugi to wina serwera. Przed aktualizacją panoramy nie było problemu? 

Tak ten VAR o którym mówisz, przed panoramą i po jest tak samo, czy gram na panoramie czy bez również są problemy, czasami jest tak, że cały dzień bez problemów wszystko działa jak gdyby nigdy nic a czasami niesamowicie skacze VAR poprzez co spadają też FPS'y.

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Problem występuje tylko na dm? Poczekaj na kolejne aktualizacje, może coś poprawią, bo jak widzę to wiele osób ma ten problem na reddicie.

Rankboosting (Sygnatura).png

• Tremo zablokował(a) ten temat
  • Aive odblokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...