Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem po aktualizacji bios - Lenovo ideapad 720-15ikb

viernio

Pytanie

Opublikowano

Witam, zakupiłem laptopa lenovo parę dni temu. Zainstalowałem windowsa 10, poinstalowałem sterowniki to myślę może zrobię aktualizację bios (sugerowaną przez lenovo dla mojego modelu). Jak pomyślałem tak zrobiłem. Na poziomie windowsa szło świetnie, później nastąpił restart, znowu dobrze, ale przy drugim restarcie wyskoczył mi taki oto błąd (jest w załączniku). 

Po tym błędzie nie mogę poprzez UEFI zarówno wejść do windowsa, jak i spróbować go przeinstalować przez pendrive (tkwi w boot menu cokolwiek bym nie zrobił). Z kolei na legacy wszystko śmiga idealnie. Pisałem z pomocą techniczną lenovo ale nic mi nie pomogli, po 1h rozmowy poradzili mi jak zainstalować windowsa (co mówiłem im na samym początku rozmowy, że już próbowałem zrobić w ten sposób), po czym poinformowali mnie, że bardziej pomóc nie mogą. Próbowałem kilkukrotnie zainstalować ową aktualizację biosa - za każdym razem ten sam błąd / zrobić formata (na legacy), nic mi nie pomogło.

Co mam zrobić w takiej sytuacji?  Czy może olać to i korzystać z legacy ? (nawet nie wiem jaka jest różnica szczerze powiedziawszy)

Z góry dziękuję za pomoc.

Edit : Żeby bylo śmieszniej, wersja biosa zainstalowana niby pokrywa się z tą zainstalowaną po błędzie. (zapytałem lenovo czy mogę zrobić backflasha, to mnie poinformowali, że nie mają starej wersji biosa).

IMG_20180719_120403.jpg

0 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Nie udzielono jeszcze odpowiedzi na to pytanie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...