Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 4000 zł

Selfie97

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaki posiadasz budżet na kupno? 3,5k-4k
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? Jeszcze w lipcu tego roku
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Słaba, Monitor z 32 cale 
Do czego ma służyć komputer? Glownie do gier.
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? Nie
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? Tak 
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły? Raczej nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Nie mniej niż 8gb Ramu, Oraz do trochę bardziej wymagających gier typu Gta 5, Bf itp. 
Czy części mogą być używane? Nie

Opublikowano

Moja propozycja: https://www.x-kom.pl/lista/5y9oxxb13 

XFX 500W XT Series 80+ Bronze
Toshiba 1TB 7200obr. 64MB P300 OEM
Palit GeForce GTX 1070 JetStream 8GB GDDR5
Intel i5-8400 2.80GHz 9MB BOX
MODECOM OBERON PRO SILENT USB 3.0 czarna
MSI B360M PRO-VDH
2 x 4GB 2666MHz IRDM X Black CL16

Wydajniejsza propozycja z procesorem 8 generacji i5 oraz grafika GTX od Palita z przyzwoitym chłodzeniem, płyta główna z 4 slotami na ram więc w przyszłości bez problemu będziesz mógł rozbudować. Przy najbliższej okazji proponuję zmienić chłodzenie procesora SilentiumPC Fera 3 oraz rozbudować o dysk SSD Crucial BX300.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
22 godziny temu, Gajwer napisał:

Moja propozycja: https://www.x-kom.pl/lista/5y9oxxb13 

XFX 500W XT Series 80+ Bronze
Toshiba 1TB 7200obr. 64MB P300 OEM
Palit GeForce GTX 1070 JetStream 8GB GDDR5
Intel i5-8400 2.80GHz 9MB BOX
MODECOM OBERON PRO SILENT USB 3.0 czarna
MSI B360M PRO-VDH
2 x 4GB 2666MHz IRDM X Black CL16

Wydajniejsza propozycja z procesorem 8 generacji i5 oraz grafika GTX od Palita z przyzwoitym chłodzeniem, płyta główna z 4 slotami na ram więc w przyszłości bez problemu będziesz mógł rozbudować. Przy najbliższej okazji proponuję zmienić chłodzenie procesora SilentiumPC Fera 3 oraz rozbudować o dysk SSD Crucial BX300.

Lekko za budżetem wliczając jeszcze kupno systemu operacyjnego, ale wezmę pod uwagę ten zestaw. Mam pytanie czy napewno te chłodzenie wystarczy?  ;)

Opublikowano

Wystarczy nawet boxowe, Fera 3 w zupełności wystarczy do tego procesora.

#1  MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H CPU: Intel CORE i5-4460 GPU:  Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming RAM: G.Skill DDR3 8GB RipjawsX 1600MHz CL7  

PSU: Thermaltake Smart SE 630W HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: ADATA Premier Pro SP920 CASE: Raijintek Arcadia Monitory: Iiyama E2481HS

#2  MOBO: Gigabyte B450 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3200MHz  CL16  

PSU: SilentiumPC Vero M2 600W  SSD: SSD Silicon Power Ace A55 512GB CASE: SilentiumPC Regnum RG4T  Monitory: Acer Nitro VG240YUbmiipx

Opublikowano

Nie zauważyłem że ma być zestaw z systemem, jeżeli jest konieczny to zmiana na grafikę GTX1060, wtedy spokojnie zostanie na dysk SSD oraz Windows 10.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer do 4000 zł

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...