Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z połączeniem/Wina neta/DE

Dheg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Męczę się od wczoraj. 
Mój problem jest taki, że nie mogę połączyć się z zadnym serwerem Metina, probowalem na samii, eridor, baria itp
Strona, rejestracja, pobieranie, patcher wszystko działa, ale gdy odpala mi się gra i chcę się zalogować nic nie działa.
Nie mam antyvirusa, osłony powyłączane.. Tracę już sił, przeglądałem internet ale nie mogę znaleźć nic konkretnego.
Dodam, że moim małym problemem jest to,że nie jestem u siebie. Jestem w Niemczech u kogoś, nie mam zbyt wielu możliwości.
Sprawdziłem jedynie, że neta mam z 'Deutsche Telekom AG' . Przeczytałem gdzieś, że może być to wina portów.. ale .. nie mogę połączyć się z routerem nie wiem dlaczego.
Domyślna bramka to 192.168.179.1 < no i niestety nie działa. Oczywiście próbowałem 179.2, czy 178.0 itp ale nic nie pomaga.
Liczę, że może znajdzie się tu ktoś kto może pomoże, Dzięki ;)

Nie znalazłem nigdzie działu z Problemami,Pytaniami więc wrzucam do działu Metina, jeśli źle to prosiłbym o przeniesienie a nie usuwanie.

Opublikowano

Aby połączyć się z routerem adres komputera musi pracować w tej samej podsieci co router.
Dla przykładu, jeśli router domyślnie pracuje pod adresem 192.168.0.1 to adres komputera powinien należeć do tej samej podsieci, czyli jego przykładowy adres to 192.168.0.2. 

Jeżeli u Ciebie router ma domyślny adres 192.168.179.1 to ustaw adres komputera na 192.168.179.2 i spróbuj połączyć się z routerem.

Teraz nasuwa się też pytanie, czy adresy u Ciebie są przydzielane dynamicznie (DHCP) czy adresy są ustawiane statycznie (z palca)? 

Spróbuj też wyłączyć zaporę systemową (Start -> Zapora systemu Windows z zabezpieczeniami zaawansowanymi -> Właściwości (z boku) -> Stan zapory wyłącz). 

Opublikowano

Gdy zmieniłem adres komputera, we Własciowościach sieci > Protokół w wersji 4 i zmieniłem IP na to co podałeś, to odcina mi dostęp do internetu i oczywiście nadal nie mogłem wejść w Router. A jak sprawdziłem w CMD > ipconfig, to mój IPV4 adres to 192.168.179.45
Czytałem też na różnych stronach, nawet niemieckich, że podawali inne możliwości wejścia do routeru, ale u mnie nic się nie sprawdzało.
Proponowali wejść przez wpisanie 'fritz.box' albo adres ip zaczynajacy od '64' bodajże i też nie pokazywało mi strony z routerem.

Co do kwestii tego czy DHCP czy Statycznie, nie wiem jak to sprawdzić. Ogólnie tam co wyżej zmieniałem to wszystko domyślnie jest zaznaczone na Automatycznie.

Zapory mam powyłączane, dosłownie wszystko wyłączyłem. 

#Edit:

Dodam jeszcze, że z tego co tu widzę to Router to Ralink RT3290, oczywiście nie wiem ile tu jest routerów. Czy jest tylko jeden, czy moze ten router jest podłączony do inngo routera.

Przejrzałem jeszcze raz dokładniej w CMD po wpisaniu ipconfig /all, a więc tak:

DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.179.1

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...