Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który hosting i ofertę wybrać?

Degusta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przygotowuję się małymi krokami do wystartowania własnej sieci serwerów. W chwili aktualnej głowię się nad wyborem hostingu, w który bym zainwestował.

Na pierwszą myśl przychodzą mi takie jak pukawka.pl i 1s1k - zależy mi na jakości i stabilności serwerów.
Jeśli chodzi o pukawkę, który wybrać?:

Ponieważ mamy do wyboru:

Pukawka | Counter Strike Global Offensive | Premium (2,99 / slot ) | Standard (1,99 / slot) | Standard EU (1,90 /slot)

Pukawka | Counter-Strike: Global Offensive TR128 | Premium (3,99 / slot) | Standard (2,99 / slot) | Standard EU (2,49 /slot)

Pukawka | Counter-Strike: Global Offensive TR128 PRO | Standard Warszawa (3,50 / slot ) | Standard EU Frankfurt (3,50 / slot )

Jakie są różnice między TR128 PRO, a TR128?

Przy 1s1k mamy TR128 , gdzie publiczny slot 128 w Warszawie kosztuje 3,00 zł.

Dodam, że serwery bedą skierowane typowo pod Polskich graczy. Które  byście wybrali i dlaczego?

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano

W wyborze pomiędzy "TR" warto sugerować się modem jaki będzie stawiany na danym serwerze. 
Zdecydowanie polecam pukawke.

Różnica między TR128 Pro, a TR128? - TR128 Pro są postawione na oddzielnych serwerach, przez co gwarantują najwyższą wydajność. 
Osobiście wybierałbym TR128 PRO (Warszawa) , zaraz po tym opcje standard (TR128)

PS: Szukam projektu do którego będę mógł dołączyć, możesz się do mnie odezwać.

Opublikowano

Mody, które ja będę osobiście stawiał to Arena [1 v 1]  oraz AIM DM (do trenowania, typu aim_map, aim_redline itp).
Jeśli dogram już forum oraz serwery, myślę że będziemy mogli coś podziałać. Najprawdopodobniej będę chciał przyjąć, również inne serwery do swojej sieci , jeśli będziesz chętny;)

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W

Opublikowano

pukakawka przecież nie ma w ofercie publicznych slotów tr 128 pro

miałem kilkadziesiąt serwerów i zawsze pukawka, wersja tylko premium, a jeżeli chodzi o tr typowo pod serwery treningowe - tylko 128

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Opublikowano
13 godzin temu, Fabian= napisał:

pukakawka przecież nie ma w ofercie publicznych slotów tr 128 pro

miałem kilkadziesiąt serwerów i zawsze pukawka, wersja tylko premium, a jeżeli chodzi o tr typowo pod serwery treningowe - tylko 128

Tak właśnie też zauważyłem, mój błąd z pro. Czyli jeśli brać pod arenę to tylko TR128 PREMIUM ?

PSU:
Chieftec 600W

Opublikowano
Dnia 12.07.2018 o 08:10, Degusta napisał:

Tak właśnie też zauważyłem, mój błąd z pro. Czyli jeśli brać pod arenę to tylko TR128 PREMIUM ?

Zależy od pluginów i ich optymalizacji, ale ja wybierałbym właśnie opisany przez ciebie pakiet 

"Problemem nie jest problem.

Problemem jest twoje nastawienie do problemu."

http://fabko.ovh - technik serwerów csgo:-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...