Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rozbudowa komputera

Eru Iluvatar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie.

Czy za 300zł-400zł byłbym w stanie lekko rozbudować swój komputer...?

Oczywiście, że za takie pieniądze nie złożę jakiejś ultra zajebiaszczej stacji roboczej... 

Chciałbym, aby chociaż trochę wydajność mojego Złomka wzrosła...

Oczywiście 2.0: Nie szukam nowych podzespołów. Myślę, że taniej wyjdzie kupując używane...

Mógłby mi ktoś doradzić co mógłbym wymienić...?

Specyfikacja mojego obecnego...'sprzętu':

Mobo: Niestety nie pamiętam (i na chwilę obecną nie mam jak sprawdzić) modelu. Płyta od Gigabyte'a. Maksymalnie mogę w nią włożyć (i mam wyłożone) 3GB RAM, więc jeśli miałbym kupować więcej RAMu, musiałbym wymienić także płytę...

Procesor: Intel Core 2 Duo2x1.8GHz

RAM: 3GB DDR2

Karta graficzna: GTX 470

Zasilacz: Corsair VS550

Szału nie ma, jednak nawet daje radę...

Zasilacza i karty graficznej narazie nie chcę wymieniać.

Jeśli ma ktoś jakieś propozycje, proszę o kontakt.

Opublikowano

mógłbyś szukać pentiuma g4560 płyty głównej i ramu 4 gb, ale to pewnie w okolicach 500 zł by wyszło.

#1  MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H CPU: Intel CORE i5-4460 GPU:  Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming RAM: G.Skill DDR3 8GB RipjawsX 1600MHz CL7  

PSU: Thermaltake Smart SE 630W HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: ADATA Premier Pro SP920 CASE: Raijintek Arcadia Monitory: Iiyama E2481HS

#2  MOBO: Gigabyte B450 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3200MHz  CL16  

PSU: SilentiumPC Vero M2 600W  SSD: SSD Silicon Power Ace A55 512GB CASE: SilentiumPC Regnum RG4T  Monitory: Acer Nitro VG240YUbmiipx

Opublikowano
Dnia 7.07.2018 o 20:53, cotrzot napisał:

mógłbyś szukać pentiuma g4560 płyty głównej i ramu 4 gb, ale to pewnie w okolicach 500 zł by wyszło.

Dzięki za radę.

Niedawno dostałem ofertę kupna płyty głównej z i5 oraz 8GB RAM za 600-700zł... Zobaczę, może bym dozbierał i kupił...

Kupiłem już nową kartę graficzną (używaną... mówiąc "nową" miałem na myśli "nową dla mnie")... 

Właśnie czekam na kuriera...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...