Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 4000zl

TheMrPejs123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nigdy nie siedziałem w sprzęcie a, że mój wiekowy pc z ramami ddr2 i starym intelem nie daje rady przyszedł czas na jakis upgrade.

Czy suma około 4000zł wystarczy na zakup pc, który mi pozwoli na renderowanie filmów, obsługe multimediów i czasami zagranie w jakieś gry przez najbliższe 6lat? 

Przy okazji opłaca się kupić teraz czy wstrzymać się do okolic września/października?

Opublikowano

Czy ja wiem czy jest tu się z czego cieszyć. Ram 2800MHz gdzie płyta maksymalnie wspiera 2666MHz.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

W tej cenie jeżeli wchodzi sama jednostka dostaniesz GTX1070 - Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/wmrtixhuv

XFX 500W XT Series 80+ Bronze
Toshiba 1TB 7200obr. 64MB P300 OEM
Palit GeForce GTX 1070 JetStream 8GB GDDR5
Intel i5-8400 2.80GHz 9MB BOX
MODECOM OBERON PRO SILENT USB 3.0 czarna
MSI B360M PRO-VDH
Crucial 8GB 2666MHz Ballistix Sport White CL16 (2x4GB)

Procesor 8 generacji w połączeniu z GTX1070 w grach lepiej się sprawdzi, płyta podstawowa z B360 posiada dodatkowe dwa sloty na dalszą rozbudowę ram. Zasilacz przyzwoite firmy wystarczy, choć jeżeli możesz dołożyć to zmień na XFX Core TS 550W.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano

Gtx 1070 kosztem braku dysku ssd to nie ma za bardzo sensu.

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Dysk to koszt 100-120 zł można to w każdej chwili zrobić, grafiki tak szybko nie wymienimy. 

Opublikowano
4 godziny temu, Krzysztofnowak napisał:

No to co ram działa po 2666MHz i tyle :D

Przestań człowieku wbijać już te posty na chama.  Co do tego dysku, oczywiście grafika jest ważniejsza ale warto też wyjść poza budżet i kupić dysk ssd. Koszt takiego dysku to 150zł goodram irdm gen2 120gb

Opublikowano

Akurat Goodram IRDM ma średni kontroler oczywiście nie mieszać z modelem PRO to zupełnie inne kontroler, w tej cenie można pomyśleć o Crucial 120GB 2,5" SATA SSD BX300 OEM aczkolwiek jak pisałem dysk SSD możesz dokupić zawsze w przyszłości (najbliższym czasie).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...