Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z instalacją pluginów na serwerze Minecraft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Od paru dni zmagam się z problemem zainstalowania pluginów na mój server jest on zrobiony przez hamachi na server mogę wejść i grac lecz gdy przychodzi pora na zainstalowanie pluginów wszystko upada. Pluginy które są w folderze ,,plugins'' nie działają są tam tylko pliki   .jar    w pewnym momęcie mi się udało zainstalowac jeden plugin AuthMe lecz zaraz przy zresetowaniu servera przestał działąć... Nie wiem co mam robić 5 razy robiłem go od nowa silnik bukkit zainstalowany lecz w logach nic nie widac na temat bukkitu.Pluginy staram sie instalowac pojedynczo  lecz to i tak na nic ... a silnik biorę z tej strony https://getbukkit.org/   

Oto logi z konsoli :

[01:14:26 INFO]: Loading properties
[01:14:26 INFO]: Default game type: SURVIVAL
[01:14:26 INFO]: Generating keypair
[01:14:26 INFO]: Starting Minecraft server on 25.87.128.132:25565
[01:14:26 INFO]: Using default channel type
[01:14:27 WARN]: **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
[01:14:27 WARN]: The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
[01:14:27 WARN]: While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
[01:14:27 WARN]: To change this, set "online-mode" to "true" in the server.properties file.
[01:14:27 INFO]: Preparing level "world"
[01:14:27 INFO]: Loaded 488 advancements
[01:14:27 INFO]: Preparing start region for level 0
[01:14:28 INFO]: Preparing spawn area: 25%
[01:14:29 INFO]: Done (2,367s)! For help, type "help" or "?"

Jak już mówiłem nic nie widać na temat bukkitu czy ktoś ma jakiś pomysł ?

Opublikowano

Podaj dokładny link do bukkita z którego korzystasz oraz skrypt przez który uruchamiasz.

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z instalacją pluginów na serwerze Minecraft
Opublikowano

Niezbyt rozumiem co napisałeś. Pobierasz bukkit w wersji np. 1.12.2 następnie uruchamiasz go poprzez:

java -Xmx4G -Xms1G -jar bukkit_server.jar nogui

Tyle. W czym problem?

Opublikowano
1 godzinę temu, aragon2003 napisał:

że mi pluginy nie chcą się instalować 

Ech, tyle to Ja wiem, ale to jest niemożliwe. Daj dokładny adres pliku JAR który pobrałeś (Nie minecraft_server.jar, tylko bukkit[..].jar) oraz skrypt przez który uruchamiasz. Dodatkowo podeślij pluginy które próbujesz wgrać.

Jeżeli nie odpowiesz na powyższe pytania, to nie będę dalej odpisywać, ponieważ to już podchodzi pod spamowanie.

Pozdrawiam.

Opublikowano

U mnie normalnie ładuje pluginy, ale nie są zaktualizowane i wyskakuje błąd.

minecraft@host:~/tmp$ java -jar craftbukkit-1.12.1.jar nogui
Loading libraries, please wait...
[21:52:20 INFO]: Starting minecraft server version 1.12.1
[21:52:20 INFO]: Loading properties
[21:52:20 INFO]: Default game type: SURVIVAL
[21:52:20 INFO]: Generating keypair
[21:52:20 INFO]: Starting Minecraft server on *:25565
>WARNING: An illegal reflective access operation has occurred
WARNING: Illegal reflective access by io.netty.util.internal.ReflectionUtil (file:/home/minecraft/tmp/craftbukkit-1.12.1.jar) to constructor java.nio.DirectByteBuffer(long,int)
WARNING: Please consider reporting this to the maintainers of io.netty.util.internal.ReflectionUtil
WARNING: Use --illegal-access=warn to enable warnings of further illegal reflective access operations
WARNING: All illegal access operations will be denied in a future release
[21:52:20 INFO]: Using epoll channel type
[21:52:20 INFO]: This server is running CraftBukkit version git-Bukkit-8f47214 (MC: 1.12.1) (Implementing API version 1.12.1-R0.1-SNAPSHOT)
[21:52:20 INFO]: [AuthMe] Loading AuthMe v2.5
[21:52:20 INFO]: Preparing level "world"
[21:52:21 INFO]: Preparing start region for level 0 (Seed: 209037817115042391)
[21:52:22 INFO]: Preparing spawn area: 35%
[21:52:23 INFO]: Preparing start region for level 1 (Seed: 209037817115042391)
[21:52:24 INFO]: Preparing spawn area: 90%
[21:52:24 INFO]: Preparing start region for level 2 (Seed: 209037817115042391)
[21:52:24 INFO]: [AuthMe] Enabling AuthMe v2.5
[21:52:24 ERROR]: Error occurred while enabling AuthMe v2.5 (Is it up to date?)
java.lang.NoClassDefFoundError: org/bukkit/util/config/Configuration
        at java.lang.ClassLoader.defineClass1(Native Method) ~[?:?]
        at java.lang.ClassLoader.defineClass(ClassLoader.java:1009) ~[?:?]
        at java.security.SecureClassLoader.defineClass(SecureClassLoader.java:174) ~[?:?]
        at java.net.URLClassLoader.defineClass(URLClassLoader.java:545) ~[?:?]
        at java.net.URLClassLoader.access$100(URLClassLoader.java:83) ~[?:?]
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:453) ~[?:?]
        at java.net.URLClassLoader$1.run(URLClassLoader.java:447) ~[?:?]
        at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method) ~[?:?]
        at java.net.URLClassLoader.findClass(URLClassLoader.java:446) ~[?:?]
        at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:77) ~[craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.getClassByName(JavaPluginLoader.java:189) ~[craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:73) ~[craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:62) ~[craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:566) ~[?:?]
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:499) ~[?:?]
        at uk.org.whoami.authme.AuthMe.onEnable(AuthMe.java:60) ~[?:?]
        at org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin.setEnabled(JavaPlugin.java:264) ~[craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at org.bukkit.plugin.java.JavaPluginLoader.enablePlugin(JavaPluginLoader.java:329) [craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at org.bukkit.plugin.SimplePluginManager.enablePlugin(SimplePluginManager.java:401) [craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at org.bukkit.craftbukkit.v1_12_R1.CraftServer.enablePlugin(CraftServer.java:370) [craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at org.bukkit.craftbukkit.v1_12_R1.CraftServer.enablePlugins(CraftServer.java:331) [craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at net.minecraft.server.v1_12_R1.MinecraftServer.t(MinecraftServer.java:412) [craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at net.minecraft.server.v1_12_R1.MinecraftServer.l(MinecraftServer.java:373) [craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at net.minecraft.server.v1_12_R1.MinecraftServer.a(MinecraftServer.java:328) [craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at net.minecraft.server.v1_12_R1.DedicatedServer.init(DedicatedServer.java:248) [craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at net.minecraft.server.v1_12_R1.MinecraftServer.run(MinecraftServer.java:522) [craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at java.lang.Thread.run(Thread.java:844) [?:?]
Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: org.bukkit.util.config.Configuration
        at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:67) ~[craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at org.bukkit.plugin.java.PluginClassLoader.findClass(PluginClassLoader.java:62) ~[craftbukkit-1.12.1.jar:git-Bukkit-8f47214]
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:566) ~[?:?]
        at java.lang.ClassLoader.loadClass(ClassLoader.java:499) ~[?:?]
        ... 27 more
[21:52:24 INFO]: Server permissions file permissions.yml is empty, ignoring it
[21:52:24 INFO]: Done (3.991s)! For help, type "help" or "?"

Opublikowano

A mi w consoli pisze tak 

[21:57:03 INFO]: Starting minecraft server version 1.12.1
[21:57:03 INFO]: Loading properties
[21:57:03 ERROR]: Exception handling console input
java.io.IOException: Nieprawidłowe dojście
    at java.io.FileInputStream.readBytes(Native Method) ~[?:1.8.0_171]
    at java.io.FileInputStream.read(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at java.io.BufferedInputStream.read1(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at java.io.BufferedInputStream.read(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at sun.nio.cs.StreamDecoder.readBytes(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at sun.nio.cs.StreamDecoder.implRead(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at sun.nio.cs.StreamDecoder.read(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at java.io.InputStreamReader.read(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at java.io.BufferedReader.fill(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at java.io.BufferedReader.readLine(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at java.io.BufferedReader.readLine(Unknown Source) ~[?:1.8.0_171]
    at nz$2.run(SourceFile:100) [server.jar:?]
[21:57:03 INFO]: Default game type: SURVIVAL
[21:57:03 INFO]: Generating keypair
[21:57:03 INFO]: Starting Minecraft server on 25.87.128.132:25545
[21:57:03 INFO]: Using default channel type
[21:57:03 WARN]: **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!
[21:57:03 WARN]: The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.
[21:57:03 WARN]: While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.
[21:57:03 WARN]: To change this, set "online-mode" to "true" in the server.properties file.
[21:57:03 INFO]: Preparing level "world"
[21:57:04 INFO]: Loaded 488 advancements
[21:57:04 INFO]: Preparing start region for level 0
[21:57:05 INFO]: Preparing spawn area: 3%
[21:57:06 INFO]: Preparing spawn area: 77%
[21:57:06 INFO]: Done (2,863s)! For help, type "help" or "?"

I nwm czemu mam najnowszą jave pobraną a pisze że nieprawidłowe dojście 

A i jak mam zaktualizowac pluginy ?

Opublikowano

Dobrze, więc zacznijmy od początku.

1) Pobierz Spigot (nie craftbukkit) pod wybraną wersję z tego linku: https://getbukkit.org/download/spigot

2) Przenieś pobrany plik do pustego folderu i zmień nazwę na spigot.jar

3) Utwórz plik start.bat i wklej do niego następującą zawartość:

@echo off
title Spigot
java -jar spigot.jar nogui
pause
exit

4) Uruchom plik start.bat i czekaj na utworzenie wszystkich folderów / plików (oczywiście należy akceptować w eula.txt)

5) Pobierz pluginy z oficjalnej strony https://www.spigotmc.org/resources/categories/bukkit.4/

6) Wrzuć wszystkie pluginy do folderu plugins

7) Uruchom serwer, Gotowe

Liczę, że teraz nie będziesz miał problemów z uruchomieniem serwera.

Powodzenia.

Opublikowano

okej dziś to zacznę robić a jutro wszystko sie okaże 

Taki mały problem Gdy odpalam ten program start.bat w konsoli mi pisze 

,,Error: Unable to acces jarfile spigot.jar"

Coś mam nie tak z javą ?

Opublikowano
4 godziny temu, aragon2003 napisał:

Nie mam pojęcia robiłem wszystko jak kazałeś i teraz ten błąd wywala 

Nie masz pliku spigot.jar w folderze z start.bat -.-

Opublikowano
7 minut temu, aragon2003 napisał:

Plik spigot.jar oraz start.bat jest w jednym folderze 

Bez tytułu.png

Zatem uruchom CMD, przejdź do folderu gdzie masz plik spigot.jar (np. cd C:\Users\PC\Desktop\Minecraft) i uruchom za pomocą:

java -jar spigot.jar

Opublikowano
11 minut temu, aragon2003 napisał:

Pokażesz jak uruchomić ten spigot.jar w cmd ? niezbyt to rozumiem i będę to robił pierwszy raz

Bez tytułu.png

Czy tak to miałem zrobić ?

Najpierw przejdź do folderu z plikami minecraft, potem uruchamiaj. Jeżeli pliki są na innej partycji niż systemowa, to przenieś pliki.

Opublikowano

A więc tak jestem w folderze gdzie mam minecraft i onpalam cmd i dalej ten sam błąd wywala.

,,Jeżeli pliki są na innej partycji niż systemowa, to przenieś pliki.'' Chodzi o te dwa pliki start.bat i spigot ?

Zrobiłem wszystko od początku, W skrócie robiłem tak 

*Pobrałem plik spigot {na wybraną wersję} -ja wybrałem 1.12 

*Nastepnie zrobiłem plik start.bat gdzie skopiowałem i wkleiłem do niego te dane, które pare postów wcześniej mi podałeś.

* Oraz jak kazałeś odpaliłem plik start {który wcześniej zrobiłem} wyskakuje mi ten sam błąd co wczesniej pokazałem.Więc zamknołem plik START i odpaliłem plik jar spigot.jar w tym czasie utworzyły mi sie 3 pliki [logs] [eula] [server.proporties] Zakceptowałem eula oraz ponownie urochomiłem plik start i dalej tem sam błąd.

Te pliki [Spigot.jar] oraz [start.bat] są na jednym dysku a dalej nie chce się naprawić poprzez odpalenie cmd.

Opublikowano
15 godzin temu, aragon2003 napisał:

A więc tak jestem w folderze gdzie mam minecraft i onpalam cmd i dalej ten sam błąd wywala.

,,Jeżeli pliki są na innej partycji niż systemowa, to przenieś pliki.'' Chodzi o te dwa pliki start.bat i spigot ?

Zrobiłem wszystko od początku, W skrócie robiłem tak 

*Pobrałem plik spigot {na wybraną wersję} -ja wybrałem 1.12 

*Nastepnie zrobiłem plik start.bat gdzie skopiowałem i wkleiłem do niego te dane, które pare postów wcześniej mi podałeś.

* Oraz jak kazałeś odpaliłem plik start {który wcześniej zrobiłem} wyskakuje mi ten sam błąd co wczesniej pokazałem.Więc zamknołem plik START i odpaliłem plik jar spigot.jar w tym czasie utworzyły mi sie 3 pliki [logs] [eula] [server.proporties] Zakceptowałem eula oraz ponownie urochomiłem plik start i dalej tem sam błąd.

Te pliki [Spigot.jar] oraz [start.bat] są na jednym dysku a dalej nie chce się naprawić poprzez odpalenie cmd.

Ponieważ na obrazku dokładnie widać, że jesteś w nieprawidłowym folderze:

C:\Windows\system32> java -jar spigot.jar

Na samym początku musisz przejść do folderu z plikami za pomocą tej komendy: ,, cd ''

np: ,, cd C:\Minecraft '' i dopiero wtedy uruchamiaj serwer.

474ead27de502.png

SPRÓBUJ TAK:

Usuń ,, @echo off '' z start.bat i przenieś pliki Serwer'a do folderu C:\Minecraft

Opublikowano

Najwiekszy problem w tym że nie wiem gdzie mam te pliki minecraft ...

Jak dobrze rozumiem to chodzi o plik minecraft gdzie dostajemy sie przez wpisanie w start ,%appdata%  ??

Udało mi się takie coś zrobić czy oto chodziło ?

i teraz postaram sie uruchomić server.

Bez tytułu.png

Jeśli dobrze zrobiłem to dalej wywala błąd...

Bez tytułu2.png

Opublikowano

Ech, już jesteś blisko.

Miałeś przenieść Pliki Serwerowe (Nie .minecraft, ani nic z tych rzeczy, sam plik spigot.jar w jakimś folderze wystarczy) do partycji C i spróbować uruchomić przez CMD (java -jar spigot.jar).

=_=

-> Awaryjny poradnik <-

1. Przejdź do C:\

2. Utwórz folder Serwer

3. Przenieś plik spigot.jar do utworzonego folderu Serwer

4. Uruchom CMD i wpisz następujące polecenie:

cd C:\Serwer && java -jar spigot.jar

5. Już powinno wystartować

Opublikowano

Szkoda, że nie pokazałeś zawartości tego folderu. Wykonaj ponownie i upewnij się, że nie masz uszkodzonego pliku spigot.jar  

Opublikowano

to mozę zrobie tak z podanych wczesniej linków zainstaluje spigota i zrobie bata już odrazu w tym folderze i odrazu odpale cmd 

ale przed cmd mam otworzyć bata czy nie ?

i tak samo z spigotem odpalić czy samym cmd

Opublikowano
1 minutę temu, aragon2003 napisał:

to mozę zrobie tak z podanych wczesniej linków zainstaluje spigota i zrobie bata już odrazu w tym folderze i odrazu odpale cmd 

ale przed cmd mam otworzyć bata czy nie ?

i tak samo z spigotem odpalić czy samym cmd

Musisz pobrać spigot'a w wersji serwerowej i utworzyć w tym samym folderze plik start.bat, który ma następującą zawartość:

java -jar spigot.jar

To nie może nie działać -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...