Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

| NoSadMU | Konfiguracja do wybrania | Zapraszam do dyskusji

NoSad

Typujemy konfigurację!  

22 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najchętniej grałbym na:

• 97d+99i / 9999x / 100% / 4FUN / staty zostają
    • 97d+99i / 1000x / 60% - MEDIUM - staty się kasują
    • Sezon 2 / 9999x / 100% / 4FUN
    • Sezon 2 / 1000x / 60% / MEDIUM
    • Sezon 4 / 1000x / 60% / tylko medium
    • Sezon 4 / 100x / 40% / hard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

gknCz02.png

Cześć, mam możliwość utworzenie serwera na maszynie OVH lokalizacja Warszawa i tak pomyślałem o starym grallu jakim właśnie jest MuOnline.

Chciałbym zaczerpnąć Waszych pomysłów, aby zlepić jak najbardziej grywalny serwer a może nawet serwery jako sieć NoSad.

Moje pomysły to:

[97d+99i] - stara wersja, tutaj mam dwa typy.

#1 - 4FUN - 9999exp, 100% drop, dużo złotych, dużo spotów, parę nowych setów oraz nowe eventy.

#2 - MEDIUM - 1000x, 60% drop, mniejsza ilość złotych, dużo spotów, parę nowych setów oraz nowe eventy.

[Sezon 2] - nieco nowsza wersja, aczkolwiek celowałbym w identyczne ustawienia jak wyżej.

[Sezon 4] - to jest maksimum na jakie mogę przystać, inne wersję gry zwyczajnie mi nie odpowiadają.

Chcę, żeby gra była dodatkiem do piwka po pracy a nie serwerem AFK, gdzie nic się nie dzieje stąd takie moje propozycje.

Byli by chętni na coś takiego? ZAPRASZAM DO DYSKUSJI.

Opublikowano

Sezon 4 na pewno przyciągnąłby większą ilość graczy. A chyba o nich się rozchodzi prawda? ;)
Co do S4 - co myślicie na temat wbudowania Avanty do klienta gry? S2 wydaje mi się mniej stabilne i nieco nudniejsze.

Opublikowano

97d+99items, exp 1000, staty kasowane, dążenie do wymarzonego EQ, wojny gildii? już nikt o tym nie pamięta?

Opublikowano
38 minut temu, NoSad napisał:

97d+99items, exp 1000, staty kasowane, dążenie do wymarzonego EQ, wojny gildii? już nikt o tym nie pamięta?

Ta wersja to głównie nostalgia, lepszym wyborem byłby już s2 ze względu na Castle Siege. Pamiętaj również, że avanta nie działa na windowsie 10. Jeżeli chciałbyś zrobić s4, to na rz masz do dyspozycji dobre pliki z kodem źródłowym. Natomiast jeśli zdecydowałbyś się jednak na te starsze wersje, to musiałbyś zainwestować kilkaset złotych w pliki premium.

Opublikowano

Ja akurat czekam na Takie cos

Season 4

1000x exp

Staty Zostaja

GR 70/100rr = 1 full item

DODATKI

BC - boki/jewele/feather

Arena od 5/10rr

Arena Resp Kundun co 6h drop items 360lvl

Post od 1rr

Gildia od 5rr

Sklepy  do dragon+4

wtedy mozna spokojnie piwko pic po pracy przy muonline :)

to jest tylko moje zdanie:)a jesli zrobisz  hard to trudno napewno ktos wbije :)....

Powodzenia!.

• 5 tygodni później...
Opublikowano

Dzień dobry, poprzez natłok w pracy nie miałem za dużo czasu na realizację serwera. Niemniej jednak sklepy są już ukończone, pliki sezonu czwartego a w nich dodatki takie jak:
Handel store - możliwość wystawienia itemów za jevele [ Blessy, Soule, Chaosy ]
Automatyczny atak: komenda /attack
Sklepy są zróżnicowane przykładowy sklep dla maga:
Pad set +7 - brak żadnych opcji
Sphinx set +7 - brak żadnych opcji
Legendary set + 4+ luck
Sklep dla wojownika:
Leather set +7 - brak żadnych opcji
Scale set +7 - brak żadnych opcji
Dragon set +4 +luck

Co do expa - tutaj wybieram granicę 800x - 1000x
Spoty: Porozrzucane po mapach, arena według mnie powinna być pusta.

Zapraszam do podrzucania pomysłów, serwer cały czas jest jeszcze tworzony! :)

Opublikowano

Jak maja byc GR to wal 9999 expa, po co sie meczyc w dodatku na S4 bez bota, takie serwery jak mowisz otwieraja sie co chwile i nawet fajne serwery po chwili ze 150 osob online robia sie serwerami widmo z 10 osobami online z czego 5 to sklepy, a reszta afk. Uwazam, ze jezeli serwer ma byc na fun to albo max exp i resy, albo dowolny exp bez resow, polsrodki to mordega w tych czasach - nim sie cos osiagnie serwer sie konczy.

uberpowerrrrrrrrrrrrrrrrr, noby do lagi

Opublikowano
18 godzin temu, pawelek243 napisał:

Jak maja byc GR to wal 9999 expa, po co sie meczyc w dodatku na S4 bez bota, takie serwery jak mowisz otwieraja sie co chwile i nawet fajne serwery po chwili ze 150 osob online robia sie serwerami widmo z 10 osobami online z czego 5 to sklepy, a reszta afk. Uwazam, ze jezeli serwer ma byc na fun to albo max exp i resy, albo dowolny exp bez resow, polsrodki to mordega w tych czasach - nim sie cos osiagnie serwer sie konczy.

Widzisz, każdy ma inne zdanie na ten temat. Ja jako osoba pracująca mam zamiar stworzyć serwer dla osób takich jak ja co po pracy chętnie sobie umili czas przy piwku i starym dobrym MU. Nie mam zamiaru strzelać w określony target graczy i każdemu się przypodobać bo tak się zwyczajnie nie da. Kto  będzie miał ochotę wejdzie i albo zostanie na dłużej albo nie, dla mnie to zrozumiałe. Do oficjalnego startu jeszcze na pewno trochę czasu, czeka mnie urlop poza Polską i nie chce na szybko odpalać niedokończonego serwera. Testy zostaną otwarte być może już w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam

dla smaczku:

ZBRy7Sf.jpg

zrv05Hf.jpg

bilzwGX.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...