Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2 na dedykowanej karcie

Sebal734

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam 

Pomoże ktoś mi bo nie mogę nigdzie znaleźć tematu, jak odpalić metina na dedykowanej karcie grafiki, zawsze odpala mi z zintegrowanej, gdy włacze 2 metki na raz juz mam lagi i naprawde mi to utrudnia granie

Posiadam kartę zintegrowana Intela a dedyk NVidia GeForce 1050 

z dedyka nigdy nie chce mi odpalić, próbowałem i z Procesorem graficznym Nvidia o dużej wydajności ale i tak odpala z intela bo widze po aktywnosci karty graficznej

pomocy z góry dziekuję

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli masz podpięty monitor do dedykowanej karty, nie ma możliwości, aby cokolwiek odpalić za zintegrowanej. Powinna być w uśpieniu. Tym bardziej, ze sterowniki masz wgrane zapewne tylko do nVidii.

Zawsze możesz wyłączyć integrę dla pewności w biosie.

Opublikowano

Uruchom z procesorem graficznym nie działa ponieważ uruchamiasz nim patcher, nie plik .bin.

Wchodzisz w Panel sterowania NVIDIA zakładka "Ustawienia programu" i dodajesz tam binkę ustawiając dla niej dedykowaną kartę graficzną.

Wiem, że kolega @Dyzson odkopał temat, ale zostawiam to tutaj na wszelki, gdyby ktoś, kiedyś miał ten problem.

74f31dbf1675f.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Przepraszam ze dopiero odpisuje, gdyż myślałem ze nikt mi nie pomoże 

@Dyzson korzystam z laptopa nie mam podpiętego monitora dodatkowego.

Borykam się z tym problemem od nowości mojego laptopa. Próbowałem na wszelkie sposoby jakoś wymusić żeby z dedyka odpalało ale no nie mam sił już na to, a jest to spory problem bo wreszcie mi się procek spali. Zobaczcie nie mam słabego lapka a jednak z metinem są problemy.

Bez tytułu.png

Na SS jak widać są odpalone 3 metiny a akrtywności karty brak... @Ups... możesz mi bliżej wytłumaczyć jak dodać tą binke? Albo może ktoś się borykał z tym problemem i udało mu się to naprawić?

podeślijcie jakieś linki co i jak może uda mi się to naprawić.

A jak u was na lapkach z kartą nVidii? podeślijcie na ss czy aktyna jest u was karta czy macie ten sam problem.

Opublikowano

@Ups... zrobiłem tak jak napisałeś, zmieniłem plik .bin na .exe i tu taki zonk... :/Bez tytułu.png

ale zaraz coś jeszcze spróbuje zrobić, może pójdzie bo czytałem coś o tych uprawnieniach

Niestety nie mam pomysłu jak odpalić metka z dedykowanej kary... opisze co zrobiłem

-przeinstalowałem metina na dysk C ten z windowsem 

-zmieniłem plik metina z .bin na .exe 

-zainstalowałem nowe sterowniki grafiki ze strony nvidii

-wyłączyłem kontrola użytkownika 

-grzebałem w panelu nvidia i ustawiłem żeby wszystko odpalało z dedyka i odpala, tylko nie metina -,- 

a z metinem wygląda tak, gdy biorę uruchom z procesorem graficznym nvidii to mam...111.png

dodaje jakie mam ustawienia w panelu sterowania nvidii

222.png333.png444.png

a wy jak macie? odpala wam metin na lapku z dedyka? i jaki macie system operacyjny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...