Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Web developer - wszelakie aplikacje internetowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jeżeli potrzebujesz stworzyć swoją stronę to myślę, że trafiłeś w odpowiednie miejsce :)

Od dwóch lat zajmuję się zawodowo tworzeniem aplikacji internetowych. W przeciwieństwie do większości stron metinowskich, swoje opieram na frameworkach typu Laravel czy Symfony. Zdarzało mi się równiez stworzyć aplikację w C#, Javie czy Pythonie. Także podchodzę naprawdę profesjonalnie do tego co robię i stawiam na jakość, a nie na robotę na odwal.

Wszystkie moje projekty są pokrywane testami jednostkowymi, oraz przeglądarkowymi - stąd nikłe prawdopodobieństwo niechcianego błędu czy problemu z aplikacją. Korzystam z ORM'ów, więc problemów z SQLInjeciton m.in nie spotkacie, tak samo XSS są filtrowane, także strona jest bezpieczna również pod kątem niechcianych skryptów. Od strony kodu - cały kod staram się pisać w pokryciu o paradygmaty programowania obiektowego i zasad pisania kodu tj. KISS, SOLID, a także z uzyciem wzorców projektowych.

Mój stack technologiczny:
HTML5, CSS3, Bootstrap, JS ES5/ES6, jQuery, AngularJS, Webpack, Gulp, SASS

PHP5/7, MySQL, PostgreSQL, Laravel, Symfony, PHP Unit, Laravel Dusk, Vagrant, Wordpress(gdyby ktoś potrzebował, ale wątpię)

Stron stricte metinowych aktualnie nie posiadam w swoim portfolio - zajmuję się aktualnie pisaniem open sourcowego CMS'u, którym nie omieszkam się tutaj podzielić. Za to pracowałem ze sporymi klientami z branży mobile marketingu między innymi, więc tworzyłem trochę ciekawsze rzeczy niż stronki do metina z podpiętymi skryptami od niemców, tudziez bomb...sami wiecie.

Jeżeli chodzi o kwestię wynagrodzenia, to jak najbardziej idzie się dogadać, nie ściągam z ludzi jak za złoto, ale za jakość się płaci i trzeba mieć tego świadomość.

Poza stronami, zajmuję się również zagadnieniami od strony SysOps/DevOps, więc jeżeli liczysz na ładną konfigurację swojej maszyny, tudzież pracujesz z zespołem i chcecie mieć jakiś fajny workflow nad pożal się Boże metinowskim kodem, to równiez jestem w stanie pomóc.

Kontakt? Tutaj ew gg: 35896527. 

Opublikowano

Laravel, Symfony, Wordpress, guziki, trabki, pompki, zabki .. oraz choinkowe bombki.

PHP, C#, C++, Java, Python, ostre noze i nozyczki, halabardy i pilniczki 

Do tego webdev, gamedev, mobiledev, admin nooo.. taki troche malarz tynkarz blacharz akrobata ;-)

No to jak juz wymieniles PHPUnit to pewnie TDD nie jest Ci obce? Skoro juz machnales tyloma pojeciami to szkoda, ze jeszcze o composerze, dockerze, psr, csrf i posiadaniu prawa jazdy nie wspomniales. Co ma ORM do zapobieganiu sqlinjection? Korzystanie z bibliotek z implementacja ORM'a tak, ale sam ORM nie. Z reszta sam temat sqlinjection to prehistoria wlasciwie w dobie bibliotek.

Dwa lata pracujesz w webdevie i po godzianch bedziesz robil projekty na boku, ale zdzieral nie bedziesz - no taki milosierny Samarytanin troche

Dla mnie jestes malo autentyczny, przychodzisz wlasciwie z niczym, 0 portfolio, linka do repo, koles ;-) pokaz jakies repozytorium prosze, chocby do tego CMSa w trakcie pisania

__

tak technicznie, skoro juz wspomniales o Symfony to opowiedz mi o EventDispatcherze, ogolnie na czym polega, jaki wzorzec implementuje (o wzorcach tez wspomniales, wiec wymien z dwa kreacyjne i dwa funkcjonalne), przebieg eventow podczas trwania zycia aplikacji, kolejnosc ich wykonywania, czym sa listenery i czym sie roznia od subscriberow 

Opublikowano
11 godzin temu, Nagasheek napisał:

Laravel, Symfony, Wordpress, guziki, trabki, pompki, zabki .. oraz choinkowe bombki.

PHP, C#, C++, Java, Python, ostre noze i nozyczki, halabardy i pilniczki 

Do tego webdev, gamedev, mobiledev, admin nooo.. taki troche malarz tynkarz blacharz akrobata ;-)

No to jak juz wymieniles PHPUnit to pewnie TDD nie jest Ci obce? Skoro juz machnales tyloma pojeciami to szkoda, ze jeszcze o composerze, dockerze, psr, csrf i posiadaniu prawa jazdy nie wspomniales. Co ma ORM do zapobieganiu sqlinjection? Korzystanie z bibliotek z implementacja ORM'a tak, ale sam ORM nie. Z reszta sam temat sqlinjection to prehistoria wlasciwie w dobie bibliotek.

Dwa lata pracujesz w webdevie i po godzianch bedziesz robil projekty na boku, ale zdzieral nie bedziesz - no taki milosierny Samarytanin troche

Dla mnie jestes malo autentyczny, przychodzisz wlasciwie z niczym, 0 portfolio, linka do repo, koles ;-) pokaz jakies repozytorium prosze, chocby do tego CMSa w trakcie pisania

__

tak technicznie, skoro juz wspomniales o Symfony to opowiedz mi o EventDispatcherze, ogolnie na czym polega, jaki wzorzec implementuje (o wzorcach tez wspomniales, wiec wymien z dwa kreacyjne i dwa funkcjonalne), przebieg eventow podczas trwania zycia aplikacji, kolejnosc ich wykonywania, czym sa listenery i czym sie roznia od subscriberow 

XDDDDDD

Nic na temat game devu nie było, mobile również.

TDD owszem, o composerze, psr i csrf nie wspominałem, bo to są chyba dość oczywiste sprawy. Może REST i SOAP też miałem wymieniać? Z Dockera nie korzystam, nie znam go na tyle żeby się nim chwalić, a o prawku nie wiem skąd sobie wyciągnąłeś. O C++ nie było nic, to że kiedyś zrobiłem rzecz w C# czy Javie (tutaj kłania się czytanie ze zrozumieniem) nie obliguje mnie do wpisania sobie tego w stack, bo to byłby po prostu faux pas. Kreacyjne fabryka, singleton (antywzorzec w sumie, ale skoro jesteś taki dociekliwy to Cię pewnie zadowoli), funkcjonalne fasada i dekorator.

Jak chcesz pogadać na temat programowania czy znajomości do go ahead, kontakt masz

Portfolio jako takiego nie prowadzę, mogę wrzucić co najwyżej link do githuba/bitbucketa, może jeszcze na potrzeby forum internetowego mam wrzucić Linkedina razem z rekomendacjami od pracodawców? xD Siedzę na tym forum mniej więcej od tego skąd masz konto, oslo nie sądzę że brak mi autentyczności, odciąłem się od pożal się boże metina tylko i wyłącznie, koleś ;-)

Opublikowano

masz chyba niezly problem ze zrozumieniem sarkazmu

szkoda, ze ominales najwazniejsze pytanie, na ktore bez wpisania jednej frazy w google nie da sie odpowiedziec, nadal czekam ;-)

mozesz wrzucic to wrzuc, nie wiem na co czekasz

Opublikowano

To jest ukryta treść, proszę

here we go, nie ma tutaj kompletnie nic specjalnego, nigdy się nie skupiałem na projektach w repo, ale jest coś takiego jak nda i to jeden z powodów dla których nie posiadam portfolio. 

pochwalić się jedynie moge, że robię dla 0stress.no aplikację sos, która wysyła do danej geolokalizacji pomoc dla uszkodzonych/rozładowanych samochodów elektrycznych w norwegii.

Co do Symfony to nie wiem i nawet nie czuję potrzeby sprawdzania tego, bo nie korzystam z tego aż w takim stopniu jakbym chciał. Tyle co wiem, że służy to do odpalania eventów przy pewnych akcjach wywoływanych m.in via doctrine.

Opublikowano

Szkoda, ze nie wiesz nic o eventach, bo symfony integruje komponenty wlasnie na nich. :)

- robisz dwa lata w webdevie, a front na poziomie osoby zaczynajacej. Zainteresuj sie sementyka i w ogole html5 (wiem, ze repo z 2017, ale mimo wszystko, roczne doswiadczenie zobowiazuje. (
)

- tutaj pokazales jedynie, ze nie potrafisz korzystac z gita

- prosze cie 

- jakas prosta appka na laravelu

- to mnie polozylo na lopatki, nawet wrzuciles aktualna wersje projektu sprzed 20 minut, szkoda ze nic tutaj nie ma (to ten CMS o ktorym wspominales?)

Generalnie nie mylilem sie w swoim pierwszym poscie, niewiele potrafisz (oceniam na podstawie githuba i tego co piszesz). Wymieniles tylko slowa klucze nic poza tym. Mimo wszystko powodzenia w nauce.

Opublikowano
5 minut temu, Nagasheek napisał:

Szkoda, ze nie wiesz nic o eventach, bo symfony integruje komponenty wlasnie na nich. :)

- robisz dwa lata w webdevie, a front na poziomie osoby zaczynajacej. Zainteresuj sie sementyka i w ogole html5 (wiem, ze repo z 2017, ale mimo wszystko, roczne doswiadczenie zobowiazuje. (
)

- tutaj pokazales jedynie, ze nie potrafisz korzystac z gita

- prosze cie 

- jakas prosta appka na laravelu

- to mnie polozylo na lopatki, nawet wrzuciles aktualna wersje projektu sprzed 20 minut, szkoda ze nic tutaj nie ma (to ten CMS o ktorym wspominales?)

Generalnie nie mylilem sie w swoim pierwszym poscie, niewiele potrafisz (oceniam na podstawie githuba i tego co piszesz). Wymieniles tylko slowa klucze nic poza tym. Mimo wszystko powodzenia w nauce.

1. Strona z 2k15/16 z której absolutnie nie jestem dumny i sam po sobie wiem że jest beznadziejna. 

2. Projekt wrzucony jako initial commit i to jeszcze slabo

3.? Też żadne rocket science, kiedyś napisałem to jest 

4. Nawet nie dokończona

5. To wstań i czytaj ze zrozumieniem, bo prace nad tym zacząłem mniej więcej zaczynając ten wątek i nie ma tam nic, a skoro chciałeś zobaczyć to proszę bardzo, najbardziej aktualny kod który na ten moment mam. 

Symfony potrafię tylko podstawy, wcześniej już wspomniałem, że absolutnie nie dbam o swoje repo na gh, ponadto najlepszym świadectwem jest to gdzie pracowałem i dla kogo, ale obowiązuje mnie NDA I również mnie boli, że nie mogę się pochwalić jakie rzeczy robiłem, stąd ta raczej mało rzetelna i powierzchowna ocena. Dwa lata pracy jako fullstack to mało niestety, ale wystarczająco żeby robić jakieś rzeczy. Poza symfony odpisałem Ci na wszystko, oslo nie wiem jak Ty czytasz I czy w ogóle I skąd ta ukąśliwość. 

Opublikowano
1 godzinę temu, n!smo napisał:

1. Strona z 2k15/16 z której absolutnie nie jestem dumny i sam po sobie wiem że jest beznadziejna. 

2. Projekt wrzucony jako initial commit i to jeszcze slabo

3.? Też żadne rocket science, kiedyś napisałem to jest 

4. Nawet nie dokończona

5. To wstań i czytaj ze zrozumieniem, bo prace nad tym zacząłem mniej więcej zaczynając ten wątek i nie ma tam nic, a skoro chciałeś zobaczyć to proszę bardzo, najbardziej aktualny kod który na ten moment mam. 

Symfony potrafię tylko podstawy, wcześniej już wspomniałem, że absolutnie nie dbam o swoje repo na gh, ponadto najlepszym świadectwem jest to gdzie pracowałem i dla kogo, ale obowiązuje mnie NDA I również mnie boli, że nie mogę się pochwalić jakie rzeczy robiłem, stąd ta raczej mało rzetelna i powierzchowna ocena. Dwa lata pracy jako fullstack to mało niestety, ale wystarczająco żeby robić jakieś rzeczy. Poza symfony odpisałem Ci na wszystko, oslo nie wiem jak Ty czytasz I czy w ogóle I skąd ta ukąśliwość. 

dobrze Kubusiu :D To, ze wiesz czym jest routing/odseparowanie warstw/doctrine nie znaczy, ze znasz narzedzie :) to tyle, powodzonka

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...