Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Plugin] do usuniecia

PanWykrzyknikMC3

Rekomendowane odpowiedzi

• Marosking zmienił(a) tytuł na [Plugin] Broadcast - autorski dzialajacy plugin na ogloszenia
Opublikowano
5 godzin temu, PanWykrzyknikMC3 napisał:

Co chcecie żebym dodał?

jprdl gosciu i ty masz pisanie pluginow w hobby?

pisze ci o githubie - nie odpisujesz, wiec postanowilem pobrac plugin i go zdekompilowac, a kod? kod to porazka

package broadcast;

import org.bukkit.plugin.java.*;
import org.bukkit.command.*;
import org.bukkit.*;

public class MainClass extends JavaPlugin
{
    public void onEnable() {
        System.out.println("[Broadcast] Ladowanie Broadcast v1.0");
        this.saveDefaultConfig();
    }

public void onDisable() {
        System.out.println("[Broadcast] Wylaczanie Broadcast v1.0");
    }

public boolean onCommand(final CommandSender sender, final Command command, final String label, final String[] args) {
        if (command.getName().equalsIgnoreCase("broadcast")) {
            if (!sender.hasPermission("broadcast.broadcast")) {
                sender.sendMessage("§4Brakuje ci permissji do broadcast");
            }
            else if (args.length == 0) {
                sender.sendMessage("\u0083§7Uzyj /broadcast <wiadomosc>");
            }
            else {
                Bukkit.broadcastMessage(String.valueOf(this.getConfig().getString("broadcast").replace("&", "§")) + " " + args[0]);
            }
        }
        return super.onCommand(sender, command, label, args);
    }
}

1. juz w pierwszych poradnikach javy na stronach ucza jak nazywac klasy i pakiety, ale ty dalej swoje

2. 

public void onEnable() {
    }

}

przeciez bukkit sam kur**a wyswietla wiadomsoci ze plugin jest wlaczany/wylaczony, na jaki chuj to wyswietlasz

3. 

Bukkit.broadcastMessage(String.valueOf(this.getConfig().getString("broadcast").replace("&", "§")) + " " + args[0]);

C O  T O   KURWA    JEST

String.join, stringbuilder i pelno innych gowien do laczenia argumentow a ty pierdolnales tam args[0] i chuj, niech gracz moze uzywac tylko /broadcast wiadomosc, a nie  "/broadcast moja wiadomosc" bo wyswietli tylko "moja"

Opublikowano
Cytat

przeciez bukkit sam kur**a wyswietla wiadomsoci ze plugin jest wlaczany/wylaczony, na jaki chuj to wyswietlasz

Moge dac takie wiadomosci.

Cytat

juz w pierwszych poradnikach javy na stronach ucza jak nazywac klasy i pakiety, ale ty dalej swoje

To moj plugin i moge nazywac klasy i pakiety jak chce.

Cytat

C O  T O   KURWA    JEST

String.join, stringbuilder i pelno innych gowien do laczenia argumentow a ty pierdolnales tam args[0] i chuj, niech gracz moze uzywac tylko /broadcast wiadomosc, a nie  "/broadcast moja wiadomosc" bo wyswietli tylko "moja"

Poprawie.

Cytat

package broadcast;

import org.bukkit.plugin.java.*;
import org.bukkit.command.*;
import org.bukkit.*;

public class MainClass extends JavaPlugin
{
    public void onEnable() {
    }

}

public boolean onCommand(final CommandSender sender, final Command command, final String label, final String[] args) {
        if (command.getName().equalsIgnoreCase("broadcast")) {
            if (!sender.hasPermission("broadcast.broadcast")) {
            }
            else if (args.length == 0) {
                sender.sendMessage("\u0083§7Uzyj /broadcast <wiadomosc>");
            }
            else {
            }
        }
        return super.onCommand(sender, command, label, args);
    }
}

Dalem przed public void onEnable i onDisable dalem Override

Opublikowano
Cytat

Dalem przed public void onEnable i onDisable dalem Override

i co z tego? tak sie konczy jak trzeba dekompilowac kod, bo ktos nie potrafi wrzucic kodu na githuba lub cos innego.

CO z tego ze mozesz nazywac tak jak chcesz? MainClass, jak masz usera to tez go nazywasz UserClass? W bukkicie masz PlayerClass, ServerClass, czy Player? Moze i mozesz nazywac tak jak chcesz, ale poprawnie sie tak nie robi. Jakby ktos mial po tobie edytowac ten projekt to juz wolałby napisac go od nowa

USUN PISANIE PLUGINOW Z HOBBY, TO ZE PISZESZ PRZEZ TYDZIEN NIE ZNACZY ZE JESTES JUZ PROGRAMISTA

Opublikowano
Cytat

3. 

C O  T O   KURWA    JEST

co ty masz do tych kurewek, pożyteczne sa... nie od razu naumiesz sie całego api ze bukkita.

public void onEnable() {
    }

}

w większodci poradnikow "spigot od podstaw" czy innych takich badziewiach masz jako pierwsze "zadanie badz jako przykład wysłanie wiadomosci...

ja bym ci jednak proponowal zrobic plugin w na brodcast w formie automatycznych wiadomosci :l , nie powinno to stanowic problemu , jesli znasz podstawy Java , jesli nie ... to inna bajka

co do kodu to jedyne elementy do ktorych bym sie czepil to

- nazwy pakietow , nie jest to blad bo mozesz nazywac je jak chcesz , ale sa pewne konwencje i zasady ktorych nalezy sie trzymac

kolejny nie blad ale warto takie wiadomosci zapisac w Stringu u gory oraz zapoznaj sie  z ChatColor bo takie paragrafy

§4
\u0083§7

to troche sa nieczytelne w kodzie :L ? wiesz chociaz do czego odnosi sie 2 linijka ? (pierwsze powyzej )

jak przedmówca od kurew  napisal wpisujac wiadomosc /brodcast ola ma kota i kot ma olea ja mam k... to wyswietli tylko ola

Opublikowano
Dnia 3.06.2018 o 16:43, damianq20 napisał:

kolejny nie blad ale warto takie wiadomosci zapisac w Stringu u gory oraz zapoznaj sie  z ChatColor bo takie paragrafy

Umiem korzystac z enuma ChatColor

Do usunięcia.

Opublikowano

@PanWykrzyknikMC3 gratulacje, że umiesz. Nie dość, że dużo takich rzeczy na tym forum to jeszcze kodując byłeś wpatrzony w notepada na którym był czyjś beznadziejny plugin. Zanim zaczniesz coś wrzucać naucz się większości rzeczy a przede wszystkim nazewnictwo. Tak samo albo polski albo angielski. 

@topic skoro do usunięcia nie mam nic do powiedzenia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...