Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki mogę napisać plugin do Minecraft? - dla użytkowników MPC

PanWykrzyknikMC3

Rekomendowane odpowiedzi

• Marosking zmienił(a) tytuł na Jaki mogę napisać plugin do Minecraft? - dla użytkowników MPC
Opublikowano

Plugin hmm może coś na questy np zrob ileś tam itemków przebiegnij ileś tam kratek itp i za to by się punkty dostawało  lub addon do PlotSquared żeby na jednym świecie mozna było zrobić rózne wielkosci działek ;D

Opublikowano
1 minutę temu, Drimm napisał:

Plugin hmm może coś na questy np zrob ileś tam itemków przebiegnij ileś tam kratek itp i za to by się punkty dostawało  lub addon do PlotSquared żeby na jednym świecie mozna było zrobić rózne wielkosci działek ;D

No takiego to nie umiem. Jestem trochę świeży w bukkit, tworze pluginy od kilku miesięcy.

Opublikowano

Sądząc po tym o co wcześniej pytałeś w innych swoich tematach sądzę że nic ciężko będzie Ci napisać nawet Hello World. Ale nie wolno nikogo z góry skreślać. Chętnie zobaczyłbym plugin na dawno zapomniane bany po śmierci (baza danych itp). Brakuje takiego pluigniu, a na pewno ktośby chciał stworzyć serwer Hardcore jak za dawnych lat. ;)

Opublikowano
1 minutę temu, Marosking napisał:

Sądząc po tym o co wcześniej pytałeś w innych swoich tematach sądzę że nic ciężko będzie Ci napisać nawet Hello World. Ale nie wolno nikogo z góry skreślać. Chętnie zobaczyłbym plugin na dawno zapomniane bany po śmierci (baza danych itp). Brakuje takiego pluigniu, a na pewno ktośby chciał stworzyć serwer Hardcore jak za dawnych lat. ;)

"dawno zapomniane bany po smierci" nie rozumiem. sorry mam klawiature od laptopa i ciezko mi pisac polskie litery

Opublikowano
6 minut temu, Drimm napisał:

4 minuty temu, PanWykrzyknikMC3 napisał:

No takiego to nie umiem. Jestem trochę świeży w bukkit, tworze pluginy od kilku miesięcy.

Liczenie przebiegniętych kratek.. i ty "tworzysz pluginy" od kilku miesięcy. Pogratulować. 

2 minuty temu, PanWykrzyknikMC3 napisał:

"dawno zapomniane bany po smierci" nie rozumiem. sorry mam klawiature od laptopa i ciezko mi pisac polskie litery

Umierasz - dostajesz bana na XYZ czasu. Mija XYZ czasu i możesz wrócić do gry. 

Opublikowano
8 minut temu, Marosking napisał:

no to spróbuje

1 godzinę temu, Marosking napisał:

Chyba mi sie nie uda byly testy tempban nie dziala.

Opublikowano

a co potrafisz ? , jesli dopiero co sie uczysz "podstaw" to raczej bazy danych mogą cie odtrącić (w tym i/o) , wtedy warto zaczac od czegos prostego np "druzyny" takie proste drozyny ktore moga robic gracze (w tej ze druzynie blokujesz pvp + czat , i zarzadzanie ta druzyna tzn dolaczanie odchodzenie usuwanie) potem to mozna rozbudowac o np zapis . (Bukkitowe Eventy, komendy , obiekty) , jesli to jest za wiele mozesz napisac plugin na czat ktory moglby korzystac z Json oraz emotek (Bunge TextComponent , unicode + resourcepacki , komendy , zabawa ze Stringami"") , ewentualnie jakis brodcast

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...