Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Memsoria wystartowała ponad miesiąc temu! [Evo Mapa] [100+ graczy online]

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

baner4.gif 

START: 13.04.2018 (godz. 18:00)

Chciałbym zaprosić Was do gry na Memsoria.pl
Serwer startuje 13.04.2018 (piątek) o 18:00 (GMT)!

Darmowe Punkty Premium Na Start:

Co na Memsorii:

• Uptime 24/7
  • Offline Training
  • PvP World
  • Zmodyfikowany system addonów
  • Nowe autostackowanie zostało zaimplementowane
  • Atakuj/podążaj/anuluj atak działa
  • Boty oraz inne programy ułatwiające grę są dozwolone
  • Zbalansowane profesje
  • Prawdziwy system wojen gildii
  • System raidów i spawnowania Bossów
  • Brak za mocnych przedmiotów w sklepie serwera
  • Wszystkie potwory mają swój oryginalny loot
  • Nowe potwory
  • Własna Mapa
  • Darmowy VIP od 150 poziomu
  • Wszystkie zalety prawdziwej tibii takie jak wszystkie domy i npc.

Rates:

Widok z gry:
screen5.png
screen3.png
screen2.png
screen1.png
screen8.png
screen9.png

GRUPA:
https://www.facebook.com/groups/memsoria/
Najświeższe informacje oraz punkciki do SMS Shopa tylko dla członków!

Opublikowano

Ktoś napisał prawdę o serwerze to usunąłeś zawartość i dodałeś nowy temat? Prawda boli widzę :))

Jeżeli ktoś wpadnie na pomysł, żeby się tu zarejestrować to niech poczyta ten temat: 

Opublikowano

@up

Nie rozumiem, czemu moderator szerzy kłamstwa na tym Forum. Czy to forum aż tak mocno upadło?

Tak, mieliśmy aż 4-5 edycji w ciągu 2-3 lat. To naprawdę tak dużo? Policz sobie, ile każda z nich trwała, bo z pewnością więcej niż niejeden serwer.

Prawda jest taka, że Marchwj miał kiedyś pozycję Gamemastera na Memsorii, ale go wyjebaliśmy, bo robił niezłe przekręty. Teraz niestety rozpowiada kłamstwa na lewo i prawo wraz z koleżkami. Oczywiście report leci, może Cię w końcu zdegradują, bo to kpina jest to, co robisz.

Opublikowano
44 minuty temu, Cris Memsoria napisał:

Prawda jest taka, że Marchwj miał kiedyś pozycję Gamemastera na Memsorii, ale go wyjebaliśmy, bo robił niezłe przekręty. Teraz niestety rozpowiada kłamstwa na lewo i prawo wraz z koleżkami. Oczywiście report leci, może Cię w końcu zdegradują, bo to kpina jest to, co robisz.

XDD

Nigdy nie miałem tam żadnej rangi typie, ale fakt, pisaliście do mnie czy chce dołączyć kiedyś, chociaż nawet tam nie grałem, a jak grałem to dwa dni xD

fLDc1V4.jpg

Opublikowano
6 minut temu, Marchwj napisał:

XDD

Nigdy nie miałem tam żadnej rangi typie, ale fakt, pisaliście do mnie czy chce dołączyć kiedyś, chociaż nawet tam nie grałem, a jak grałem to dwa dni xD

fLDc1V4.jpg

Jesteś żałosny. Nie pokażesz całej rozmowy, bo po co? Naprawdę się dziwię, za co Ty masz w ogole tutaj moderatora, chyba za szerzenie kłamstwa.

I tak jak pisałem, rzeczywiście - coś strasznego, mieliśmy 4-5 edycji w ciągu 2-3 lat. Policz sobie, ile każda z nich trwała, średnia wychodzi ok. pół roku. To mało według ciebie? i P.S Parodią jesteś ty, nie mój serwer, którzy utrzymuje się przez ponad 8 lat ze stałą liczbą graczy. A te klamstwa wsadz sobie w dupe.

Opublikowano

najlepszy serwer zbieramy ekipe i wbijamy zapraszam pisać gg 9938362

Opublikowano
10 minut temu, Cris Memsoria napisał:

W razie pytan odnosnie otsa odsylam na gg: 35798517

hehehe.

Podałeś mój numer gg, ale beka : D

W sumie to kosz, i nie dodawaj więcej tego czegoś.

• Aive odblokował(a) ten temat
Opublikowano

Jeszcze z tobą nie skończyłem, a Hakowi powiem, że kolejny temat założyłeś, też pewnie będzie miał coś do powiedzenia. Trzeba było posłuchać jego ostrzeżenia "nie wkurwiaj mnie bo pożałujesz" a nie jak debil dawać mu bana i delete za samo napisanie tego, duma ci ucierpiała?  xD

Server syf, rudy Cris kłamie na każdy temat jak pojebany - poczynając od liczby graczy na nim. 

Esencja rudego: https://imgur.com/a/CfFT4rm

Reszta kopiowana z torga:

Cytat

Nie polecam serwera.

Już samo to, że administracja od tutorów do god'ów ucieka on tego rudego debila coś świadczy o tym nim.
Na początku edycji było, że serwer oddał dla Haku, Meduzy i Fresy. Po tygodniu info, że "za namową graczy Cris wrócił do administracji", gdzie na serwie każdy się cieszył, że go już nie ma i może coś się zmieni. Potem wyszło, że na kontach Meduzy i Haku logował się Cris i udawał, że oni są w administracji. Haku grał w sumie od początku edycji, co zabawne wiedzieli wszyscy poza Cris'em, a Haku jest top1 nie wiadomo jak, ale myślę,że dostawał itemy od Fresy.
Jak z nim gadałem to mówił za robienie całej edycji, update itd. od rudego nic nie dostał, co lepsze dostał tylko bana jak zapytał czemu wykorzystał jego nick do reklamy.

A co do banów - dostajesz go absolutnie za nic, po prostu Cris'owi nie spodobała się twoja wypowiedź. Chociażby to było "xD" po crashu servera napisane na help, już nie mówiąc od dłuższych wypowiedziach na temat serwera. A wspomnijcie chociaż, że tu gra 10-15 osób to najpierw was opier**li, że tu gra ponad 50 osób a potem da bana. Ciul, że 50 osób to na starcie nie było i chyba nigdy potem xD

Na początku był też CM Baran i tutor Cory, żaden nie miał najmniejszej wiedzy o serwie, no ale robili jakąś reklame edycji więc dostali pozycje. Ciul, że CM wykorzystywał posadę jak chciał i rudy nic z nim nie robił.

Już tutaj o tym pisali, ale Cris płaci ludziom żeby nie ddos'owali mu servera. W sumie wiem o dwóch, gość o nicku Black dostawał pkt i miał arene bez ivorek, a drugi Enay dostawał przelewy od rudego.

Najzabawniejsze i tak są pkt premium, które dostaje gość o nicku Haxah za to, że stawia MC Cris'owi. Tak jak to podliczyliśmy wydał z 10k+ pkt, ciekawe skąd wziął bo rudy zaprzecza, chociaż potwierdziła to jego własna administacja.
Ostatnio nawet stał w depo i rozdawał po 50+ ivo i sexpy dla swojej gildii, a każdy nagle po 1-2k lvl w góre.

Update? Rozwijanie serwera? - Na memsorii tego nie znajdziesz, jedyne co Cris potrafi wprowadzić to jakiś quest na mały lvl, który przejść jest ciężko nawet na high lvl i jakieś marne expowisko na 4/5k lvl, a gracze powyżej 15k nie mają co robić na tym OTS. Już nawet nie mowie, że mapki zajebane z internetu bo sam nie zrobi.

Poza tym, ostatnio chyba były GOD Fresa ( jedyne co robi od paru tygodni to wchodzi i siebie banuje, a rudy daje unbana i tak w kółko) pisała na helpie, że serwer postoi początku czerwca bo do tego czasu jest dedyk wykupiony i rudy go zamyka.

Także tego, serwer to gówno - albo inaczej rudy Cris to gówno, które nic nie potrafi poza psuciem dobrego serwera, którym by był bez niego.

-----------

Brawo typie, dajesz gościowi delete chara bo PODEJRZEWASZ, że to on napisał te posty xD

Dla twojej wiadomości: nie gram na tym gównie, które ty nazywasz POLSKIM TOPOWYM SERVEREM

A za takie bezsensowne próby banowania ludzi i dawanie delete, bo ty myślisz (dobry żart), że to oni piszą, masz ciąg dalszy historyjek.

Z 2-3 edycje temu miał ekipe, która chciała coś zmienić - dawali pomysły i oferowali, że pomogą mu je wprowadać - jedyny co ten debil robił to pisał "Reklamujcie" albo ich wyzywał. Dobry admin, nie ma co.

Ostatnia edycje prowadzili Haku, Meduza i Fresa. Jedyny który coś robił to był Haku, ale nawet dostępu do dedyka nie miał, więc był uzależniony od czasu rudego albo Meduzy. A sam Haku pisał, że jak coś wyśle rudemu to albo wgra po 2 miesiącach przypominania, albo w ogóle.
Też świetny plan - pozwól robić edycje komuś kto się zna i zaczął robić coś konkretnego po 50 edycjach bez jakiejkolwiek zmiany ( bo jak wspominałem rudy tylko quest zajebany z neta potrafi dodać, wchodzisz>wybijasz moby>koniec) - no ale dedyka nie dostał.

Fakt, że sam Haku pisał, że się najebał jak robił te update bo były jakieś błędy często albo coś nie działało. Jak z nim pisałem to mówił, że wysłał poprawkę rudemu, a rudy wgrał to po miesiącu albo Haku wgrywał przy następnym update.

Cris by to pewnie wgrał szybciej jakby zrobił rudemu przelew.

Haku dodał też posągi z nagrodami za wbity poziom, rosły wraz z level'em. Tylko, że nie zmienił jakiejś wartości w skrypcie i każdy posąg liczyło jako jeden, przez co tylko raz nagrodę można było odbrać. Haku pisał, że to 5 sekund roboty żeby porawić- rudy poprawił po 3 miesiącach, zmieniając nagrody tak że 5k lvl ma taką samą jak 45k lvl, mądrość rudego nie zna granic.

A co do innych zmian wprowadzonych przez Haka i Meduze - jeżeli ingerowały w SMS Shop to rudy natychmiast je wywalał. Łasa na kase k***a.

Mam więcej jak coś, więc rudy ogarnij dupy, zajmij się tym serwerem ( jak nie umiesz to załatw kogoś kto umie) i nie rozdawaj pkt patusom pokroju haxaha, bo jak widze, że rozdaje tony ivorek i sexp'ów swojej gildi a sam expi po 1-2k lvl dziennie to mnie szlak trafia. I tak co edycje pkt za stawianie MC ma. Graczy ci brakuje? To zajmij się serwem, a przede wszystkim sobą bo tam jesteś największym patusem.

_________

Cytat

EJEJEJJE,

NIEPRAWDA. JA DALEM WIECEJ, BO 800 ZLOTYH NA TEN OTS!!!!!!!!!!!!

I WBILEM SPORY W CIUL LEVEL....
A HAKU TO NUB!!!!!!!!

^ Poziom admina memsorii xD

A ostrzegałem, żeby nie banował...

Ja tu dużo pisać nawet nie będę, w zasadzie Varkth robi to za mnie z tym, że nie ma screen'ów :P
Dziękuję dobranoc, milej lektury wypowiedzi tego zjeba:
https://imgur.com/a/CfFT4rm

Rudy sam dostarcza dowody na spier***enie tego serwera. Najpierw moje gadanie, potem screeny:

Jeżeli nie grałeś tu wcześniej to powiedzmy 5k lvl będziesz bić tydzień, jeżeli grałeś to wbijasz w 2-3 dni bocenia po parę godzin dziennie. Jak zrobisz przelew za 50zł to 5k lvl wbijesz w 2-3 godziny, chociaż nie miałbyś żadnej wiedzy o serwie.
To gówno jest nastawione totalnie na pay2win, więc jak chcecie wspomóc portfel zjeb***go admin to jest właśnie serwer dla was.

Poza tym, zróbcie mu przelew za 500zł+ to wam jeszcze loda w gratisie zrobi.

A propos 500+: Ci dwaj goście, o których zaraz napisze, to największa patola jaką możecie spotkać, nie żartuje xD. O Haxah'u już pisałem wcześniej, ale powiedzcie mi jakim to trzeba być zjebem żeby robić przelewy po pare tysięcy na serwer i jeszcze zgodzić się stawiać po paręnaście postaci dla Cris'a żeby zwiększyć mu liczbe pseudo-graczy na serwie?
Zresztą, jakim trzeba być debilem żeby przelać parę tysięcy na OTS...

A dla tych co się jeszcze zastanawiają nad grą tam: gra tam może z 10-15 osób reszta to zalogowane postaci Cris'a i Haxah'a.

Taki tam gracz, który założył konto 3 dni temu:

To za mało?
Wszystkie te chary, poza Yazi Rx, miały wczoraj 15k lvl, a sam Yazi 13k lvl. Już nie wspomnę, że poza Hide to są postaci jednego właściciela.

• 3 tygodnie później...
  • Marchwj zmienił(a) tytuł na Memsoria wystartowała ponad miesiąc temu! [Evo Mapa] [100+ graczy online]
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jestem wieloletnim graczem Tibii oraz zagrałem na każdym z sezonów. Serwer ten mogę i polecić i nie polecić. Argumenty za? Serwer dopracowany oraz dobry technik, który radzi sobie lepiej niż nie jeden z Cipsoft. Mapa, która jest stworzona z pasją oraz znajomością Tibii jak i wymagań graczy wiedzących czego wymagać w tych czasach od OTS. Dla czego nie? Rozgrywka jest mozolna i wymaga nakładu pienięznego na to aby poradzić sobie w wielu sytuacjach, boty oraz cheaty to norma - takich sewerów się nie odwiedza z samej reguły rozgrywki no-fair. Nie wiem jakie macie tam układy, nie znam twórców ani nikogo pełniącego tam jakiekolwiek sprawności/pozycje. Mam do powiedzenia tylko tyle, że słyszałem wiele o dziwacznych interesach "tam na górze", lecz nie jestem w stanie powiedzieć tego pod przysięgą - powód jest prosty, nie mam dowodów i mieć nie chce. Z dniem dzisiejszym moje nastawienie co do Memsorii legło w gruzach, ponieważ poznałem charakter oraz podejście do serwera osób nim rządzących. Swoją drogą wycofuję się OTSów i poczekam na premierę czegoś konkretnego, stworzonego przez ludzi z pasją. Mogę również zafundować takim ludziom srodki na ambitny projekt.

b1693eea25882.png 

WWW.KNIGHTS.PL - Polskie MMO osadzone w rycerskim klimacie fantasy. 

> OFICJALNA PREZENTACJA MPC <

Opublikowano
3 godziny temu, SanBendetto napisał:

Jestem wieloletnim graczem Tibii oraz zagrałem na każdym z sezonów. Serwer ten mogę i polecić i nie polecić. Argumenty za? Serwer dopracowany oraz dobry technik, który radzi sobie lepiej niż nie jeden z Cipsoft. Mapa, która jest stworzona z pasją oraz znajomością Tibii jak i wymagań graczy wiedzących czego wymagać w tych czasach od OTS. 

Wieloletni gracz i twierdzisz, że mapa, która jest zrzutką mapek z innych serwerów i for, wstawiona jak leci bo po prostu jakaś mapka była potrzebna jest "stworzona z pasją oraz znajomością Tibii jak i wymagań graczy wiedzących czego wymagać w tych czasach od OTS" ? Ta mapka to 90% kopiuj-wklej z czego innego i może z 10% autorskie.

"Serwer dopracowany..." - dopracowany? Chyba tylko opcja przelewu, błędów od cholery i co chwile nowe. 

"...dobry technik, który radzi sobie lepiej niż nie jeden z Cipsoft" - wszystkie skrypty znajdziesz w necie, wątpię, że jest tam jakikolwiek autorski skrypt. Nie mówiąc już o tym, że skryptu Crisa tam na 100% nie ma bo on nawet lua nie zna.

Co do wad to all się zgadza, bez kasy nie pograsz.

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...