Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niskie fps na dobrym sprzecie

M1LQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od 2 tygodni zmagam sie z problem niskich fps w grach typu cs czy pubg. Sprzet mam dobry a wyciaga max 220 fps na niskich ustawieniach w cs .

Specyfikacje:

Procesor - i7 8700K

Karta Graficzna - GTX 1070

16 GB RAM

Płyta Główna - AORUS Z370 Gaming K3

Zasilacz -  ZM500-LX

Probowalem juz wszystkiego i nic nie pomaga :(

Opublikowano

Witaj, nie spodziewaj cudów po CS , czy źle zoptymalizowanym pubgu. 
Odkąd do CS wszedł patch z dźwiekami przestrzennymi, wszystko zaczeło się psuć. Nacisk na procesory jest tak wielki, ze sa one często zamulane w 100% na każdym rdzeniu. Kiedyś bylo tak ze procek był obciążony  w 60% i było o wiele więcej fps, teraz praktycznie kazdy procek na 100%. Teraz takie fps , o których mówisz to normalka . Sam przy i5 + GTX 970 4GB mam to samo 200-220 FPS. Chociaz skaczą do 300, ale to na sekunde, potrafią tez spaść nawet do 140, na wielkich serwerach. Co do PUBG to wiadome - źle zoptymalizowana gra. Chcesz zwiększyc FPS? zmień rozdziałke.

MOBO:  GA-B85M-D3H | CPU: Intel Core i5 4460 3.2 GHz / Turbo 3.4 GHz | RAM: Geil Dragon 8 GB DDR3 CL11|
GPU:  Nvidia GeForce GTX 970 OC 4GD5T | CPU cooling: be quiet! Pure Rock BK009 |SSD: SanDisk 128 GB SSD|
PSU:
Chieftec 600W
| Tower: Zalman Z3 +

Opublikowano
Dnia 27.05.2018 o 13:40, Degusta napisał:

Odkąd do CS wszedł patch z dźwiekami przestrzennymi, wszystko zaczeło się psuć. Nacisk na procesory jest tak wielki, ze sa one często zamulane w 100% na każdym rdzeniu. Kiedyś bylo tak ze procek był obciążony  w 60% i było o wiele więcej fps, teraz praktycznie kazdy procek na 100%. Teraz takie fps , o których mówisz to normalka . Sam przy i5 + GTX 970 4GB mam to samo 200-220 FPS. Chociaz skaczą do 300, ale to na sekunde, potrafią tez spaść nawet do 140, na wielkich serwerach. Co do PUBG to wiadome - źle zoptymalizowana gra. Chcesz zwiększyc FPS? zmień rozdziałke.

Dawno takiej bzdury nie słyszałem z i3 7100 i gtxem 1050 na faceitach mam po 200 fps +  i nigdy nie spadaja ponizej 200. Na specyfikacjach autora nie ma prawa w csie miec 220 fpsow a bajki o spadajacych fpsach tworza ludzie co maja jakies intel duo.

Co do teamu sprawdz czy nic ci sie nie aktualizuje podczas grania w csa chodzi tutaj o aktualizacje sterownikow znajomy z teamu mial gtx 1080 i7 czy i5 jakas i mial 120 fpsów na aim botzach gdzie przedtem mowil ze mial ponad 300, okazalo sie ze sterownik msi sie aktualizował wystarczylo go wylaczyc przez menadzera i problem znikl a fpsy wrocily do normalnosci 

Opublikowano

Sterowniki wszystkie aktualne? Wywal crapware od Gigabyte, typu ich śmieszne programy do sterowników, przyśpieszenia USB czy inne tego typu ustrojstwa, ogarnij autostart oraz usługi (poradnik w internecie jest masa). Procesor kręcony? Jeśli tak to kto go kręcił, jakie ma aktualnie taktowanie, temperaturę w stressie oraz napięcia. Możliwe, że procesor dostaje throttlingu w stressie.

Dnia 27.05.2018 o 13:40, Degusta napisał:

Kolega przy niekręconej i5-7600K osiąga 280-300 fps, więc nie wiem jaki ty tam masz burdel w systemie... Dodatkowo przy i5 csgo obciąża mu procesor maksymalnie w 75%, więc przestań głupoty pisać, bo widać, że nie znasz się totalnie na rzeczy... Nie zdziwie się, jeśli twoim jedynym remedium na problemy z komputerem to format i to w dobie Windowsa 10...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...