Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Aplikacja do gry w przeglądarce

Ziomq95

Pytanie

Opublikowano

Witam, chciałbym zrobić aplikację na androida, która pozwalałaby na granie w grę przeglądarkową. Problem z tym, że gra nie jest moja. Wydaje mi się to niemożliwe, ale są aplikacje w Google Play do grania w gry przeglądarkowe wypuszczone od anonimowych osób, a nie twórców gier. Na prostym przykładzie: tworzę aplikację do Google Play, która pozwala grać w Ogame czy Plemiona, gracz zamiast używać przeglądarki i męczyć się z dużą niewygodną wersją pod komputery (bo gra nie dostosowuje się do telefonów) gra w aplikacji, która dostosowuje rozdzielczość i upraszcza rozgrywkę tak, żeby przypominało to grę tworzoną nie pod komputer, a pod telefon.

1. W jaki sposób jest możliwe wykonanie czegoś takiego?

2. Czy można to zrobić w JS (+jQuery). Z C++ znam tylko podstawy, bo dotychczas mi się nie przydało, a Javy nigdy nie ruszałem.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Musiałbyś się bardzo mocno babrać z CSS, żeby pozmieniać wygląd wszystkiego na taki, jak chcesz. Mozolne, ale do zrobienia w grach głównie tekstowych, typu plemiona/ogame. W bardziej zaawansowanych, typu Shakes&Fidget czy Dark Orbit raczej nie ma szans na obejście się bez znajomości API gry (do którego zapewne będziesz się musiał dobijać przez reverse engineering).

2. Można nawet w samym CSS + HTML5, jakbyś się uparł, niemniej JS się przyda tam, gdzie CSS sobie nie poradzi. Jak wyżej, odpada przy bardziej zaawansowanych grach.

Non omnis moriar.

Opublikowano

Nigdy nie tworzyłem aplikacji na Androida (jedynie proste programy i strony internetowe), więc nawet nie mam pojęcia od czego powinienem zacząć i czego potrzebuje. Istnieje jakiś program, który pozwoli mi stworzyć aplikację wyświetlającą konkretną stronę internetową, ale opartą na moim szablonie lub z dodatkowymi linijkami JS?

Opublikowano

Obadaj React Native, wypadałoby jednak znać Reacta i odrobinę nodeJS. Tworzenie do tego natywnej aplikacji od zera jest jak dla mnie overkillem.

Non omnis moriar.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...