Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2Client przestał działać - Someya

pent

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram na jednym z prywatnych serwerów Metina a dokładnie na serwerze Someya. Mój problem wygląda następująco. Odpalam klienta, wpisuje login hasło ale gdy nacisnę ZALOGUJ wyskakuje okienko 'Program Metin2Client przestał działać. W czym problem ? Jeszcze dziś rano na win10 pykał ale gdy zainstalowałem windowsa7 to zaczął występować ten problem. Pany pomóżcie :D 

Pomocnik
Opublikowano

Z tego co pamiętam win7 ma problem z obsługą jakiegokolwiek metina.

Zwykle takim osobom proponuje się upgrade do win10, bo na nim wszystko ładnie śmiga.

Nie wiem dokładnie dlaczego tak, no ale niestety tak jest xD

nWHug0o.png

Opublikowano

Hmmm to ciekawe. Całe życie grałem w Metina na win 7 także gdzieś indziej musi leżeć problem :p

Opublikowano

Ja również, kiedy jeszcze grałam w metina, to tylko na W7 i radził sobie z grą bezproblemowo. :-)

Co do tematu - coś już próbowałeś zrobić? Podstawowe wyłączenie antywirusa na czas patchowania/uruchamiania? Sprawdź też, czy masz zainstalowanego net frameworka, bo skoro dopiero zainstalowałeś system, problem może leżeć w tym. Na wszelki wypadek sprawdź też sterowniki.

• Aive zmienił(a) tytuł na Metin2Client przestał działać - Someya
Pomocnik
Opublikowano

Mój chłopak też miał ten problem, że metin mu nie działał na win7.

Pomógł dopiero upgrade na win10. 

Tak jak napisałam - nie wiem w czym tkwi problem, ale w niektórych przypadkach to jedyny sposób.

nWHug0o.png

Opublikowano

NETframeworka 4 mam zainstalowanego. Sterowniki wszystkie mam. Ale najdziwniejsze jest to gdy wywala mi grę dopiero wtedy gdy nacisnę ZALOGUJ. Może to coś z zaporą lub coś w tym stylu ?

3 minutes ago, Ash said:

Mój chłopak też miał ten problem, że metin mu nie działał na win7.

Pomógł dopiero upgrade na win10. 

Tak jak napisałam - nie wiem w czym tkwi problem, ale w niektórych przypadkach to jedyny sposób.

No przecież nie będę upgrade na 10 robił jak jakieś dwie godziny temu zainstalowałem 7 :D

Opublikowano

Możliwe, warto sprawdzić zaporę od razu przy sprawdzaniu antywirusa, bo one czasami coś sobie zablokują. Jeśli nie pomoże, możesz też spróbować uruchomić w trybie zgodności z innym systemem.

Opublikowano

Antywirusa nie mam.  Pokombinuje coś z zaporą i dam znać.

Z włączoną jak i z wyłączoną zaporą dalej nie działa.

Opublikowano

Ufam, że tryb zgodności też nic nie daje, bo warto jednak najpierw sprawdzić te najłatwiejsze rozwiązania.

Rozpakuj na nowo clienta gry (na nowo, a nie przerzucaj) na inną partycję, niż obecnie.

Opublikowano

Zgodność, uruchomienie jako administrator. Wypakowanie od nowa, na inną partycję. NIC nie pomaga. :'(

Opublikowano
Cytat

Mój Komputer > Właściwości > Zaawansowane ustawienia systemu > Wydajność > Zapobieganie wykonywaniu danych > Włącz funkcje DEP tylko dla istotnych programów i usług systemu Windows

Spróbuj jeszcze tak.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...