Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomoc dotycząca grup.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, założyłem temat ponieważ mam pewien problem, pytanko.

Dziś zakupiłem serwer ts3, zrobiłem podstawowe rzeczy i chciałbym teraz porobić grupy/rangi - jestem początkujący choć wydaję mi się, że nie ma w tym nic mocno skomplikowanego. Do sedna: Co mam zaznaczyć w danych grupach/rangach (uprawnienia), np: użytkownik (podstawowe funkcje), admin (funkcje typu przerzucanie, nadawanie rang), grupa typu Gracz (co tutaj zaznaczać?). Nie chcę żeby jakiś użytkownik namieszał mi na serwerze przez to, że taki świeży jak ja da mu uprawnienia przewyższające moje oczekiwania j/w. Poproszę o jakieś ss / wskazówki / linki do poradników. Ciężko mi znalezc konkrety, a oczekiwałbym jasnej odpowiedzi: zaznacz/odznacz to, to i to.

Troszkę pomieszałem ale wydaje mi się, że da radę zrozumieć prośbę. Z góry dziękuję :)

Opublikowano

Każda grupa posiada moce uprawnień do danej czynności.

Przykład: 

Przenoszenie 

Normalny User - MU = 0 | WM = 50

Admin - MU = 75 | WM = 99999

MU - Moce uprawnień 

WM - Wymagane moce uprawnień 

Czyli aby normalnego usera móc przenosić, musisz mieć rangę z mocami uprawnień 50 lub większą.

W tym wypadku admin ma 75 więc bez problemu może go przenieść.

Opublikowano

Heya,

Jeżeli chcesz mieć porządek w rangach, permisjach to zrób tak jak my to robimy, każde rangi typu 4FUN, są puste i maja tylko takie permisje:

15.05-08.png

Permisja wymagana moce modyfikacji grupy: To znaczy że jeżeli własicicel lub admin ma mniejszy power niż 75 nie będzie mógł zmieniać nic w tej grupie.

Wymagane moce dodawania: Żeby admin, mógł dodawać użytkowników do tej grupy.

Wymagana moce usuwania: Żeby admin, mógł usuwać użytkowników z tej grupy.

Jeżeli chcesz wiecej takiej pomocy czy coś to chętnie napisz, daj lajka a ja chętnie dam wiecej :*

\

Pozdrawiam Catha, znany jako .Dot

Opublikowano

Na szczęście są tu fajni ludzie którzy pomogą beż śmieszków z prostego problemu ale cóż zielony jestem :P.

Wydaje mi się, że rozumiem.

Przy tworzeniu grup zaznaczone permisje to tylko te do moderacji i "wartość" 75. Ja mam 75 więc tylko ja mogę to ogarniać. Przy tworzeniu rang będę dawał każdej grupie właśnie tak jak ty:

1 - 75

2 - 50

3 - 50

Abym usuwać mógł tylko ja a admin je przyznawać/odbierać.

Dwa pytania jeszcze:

1) Grupy trzeba robić po kolei i każdej wpisywać te wartości 75/50/50?

2) Grupa ma permisje zaznaczone tylko na ->Grupa -> Modyfikuj i te 3 opcje które widać na waszym ss. Ale chcę zrobić jeszcze dwie rangi:

Zarejestrowany (tutaj cos zaznaczać dodatkowo niż w innych grupach czy nie potrzeba?)

Admin - co tutaj zaznaczyć? Bo ja jako właściciel mam wszystko od Globalne po Transfer. Więc które opcje adminowi? Zwykłe funkcje jak to na innych serwerach bywa :). Chyba tylko to mi już jest potrzebne.

Oczywiście dla Was wyżej +repki!

Opublikowano

Możesz zrobić tylko rejestracyjnym możliwość pisania prywatnych wiadomości, zaczepiania i innych podstawowych czynności.  

Adminowi to już zależy od zaufania.

Możesz dać na pewno kickowanie, przenoszenie, banowane i omijanie haseł na kanale.

Opublikowano

Heyaaa,

Dopiero wróciłem coz, 

Ranga Nowy (Inaczej poczatkowa ranga po wejsciu na ts3) SS:

15.05.16.18.png15.05.16.18.png

Jest to ranga którą dostaje się automatycznie po wejsciu na server głosowy, posiada ona:

Zakładanie kanałów, Pokowanie klientow, zablokowane pisanie do użytkowników oraz ranga ma uprawnienia do wchodzenia na kanały publiczne. 

Ranga ma ustawione kick Power z serwera lub kanaly, jak i move power, ban - 50 

W takim razie randrze Administrator czy tam Admin musisz dać:

15.055.png

I żeby administrator mógł przezucic użytkownika:

004d010cc2fc00f72ec102242f44e806.png

Żeby mógł gracza zbanować:

c3ed20264c28edeec5ef982894360905.png

Pamietaj że tam gdzie pisze -1 to wybierasz czas -1 to znaczy że czas nie określony, a utworz nowe reguły tego to nie polecam bo dajesz możliwość dodawania banów przez banliste, ktoś może zrobić massbana. Polecam usunąć Przeglądaj liste iż administrator będzie miał dostęp do IP.

Pamietaj że jak robisz rangi zarejestrowany lub zarejestrowana skopiuj range nowy i po prostu zmien jej kickpower, itd. 

Jeżeli będziesz chciał wiecej pisz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...