Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Prosiłbym o złożenie komputera do 3000 zł (Wraz z myszką,klawiaturą,monitorem,windowsem) Interesuje mnie głównie komputer Gamingowy ponieważ bracki świeżo po komunii wiec wątpię aby coś konkretniejszego go interesowało..  Najlepiej aby wszystko było na morele.net ponieważ no zależy mi na czasie i dokładności a chłopacy z morele robią dobrą robotę. (Chyba, że są strony które ich wyprzedziły chociażby xkom nie siedziałem w komputerach z 2-3 latka i sporo się pozmieniało haha;). Liczę na konkretną pomoc z góry dzięki! Pozdro

Jaki posiadasz budżet na kupno --> 2800-3000
Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)?--> Dzisiaj/jutro
Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora?->Nowy komputer dla brata po komunii
Do czego ma służyć komputer?-głównie gamingowy
Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? --> Monitor,myszka,klawiatura (ewentualnie słuchawki ale niepotrzebne aż tak)
Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny?--> Tak
Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?-> Nie
Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu?-> Zależy mi na tym aby sprzęt ze sobą dobrze współgrał
Czy części mogą być używane?---> Nie 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

#1  MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H CPU: Intel CORE i5-4460 GPU:  Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming RAM: G.Skill DDR3 8GB RipjawsX 1600MHz CL7  

PSU: Thermaltake Smart SE 630W HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: ADATA Premier Pro SP920 CASE: Raijintek Arcadia Monitory: Iiyama E2481HS

#2  MOBO: Gigabyte B450 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3200MHz  CL16  

PSU: SilentiumPC Vero M2 600W  SSD: SSD Silicon Power Ace A55 512GB CASE: SilentiumPC Regnum RG4T  Monitory: Acer Nitro VG240YUbmiipx

Opublikowano

Czekam na jakieś potwierdzenie ponieważ dla mnie ten procesor dość cienko w porównaniu do reszty a lepszą kartą nie byłby geforce 1050TI lub 1060? i procesor np Intel core i5 7400? 

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Ty widziałeś swoje wymagania i swój budżet? Chcesz peryferia, które zabiorą minimum tysiaka z budżetu. Dodaj do tego cenę i5 oraz GTX 1060 i kończy Ci się budżet, a komputer składa się jeszcze z płyty głównej, pamięci RAM, obudowy, zasilacza, dysku twardego..

Opublikowano

No moim zdaniem za 3k z systemem, monitorem, mychą i klawiaturą ciężko będzie coś lepszego skleić. Odliczając wszystko to na samą skrzynke zostaje jakieś 1800-1900 PLN, a to nie za dużo jak na sprzęt do grania.

A i tak się patrze, że ram mi się drogawy wrzucił, a do tego zestawu wystarczy troszke gorszy, np ten: https://www.morele.net/pamiec-patriot-viper-elite-ddr4-2x4gb-2400mhz-cl15-red-pve48g240c5krd-906311/ .

PS. jak byś był w stanie zrezygnować z systemu operacyjnego to tutaj już troszkę lepszy zestaw: http://www.morele.net/inventory/info/fbf1f947/

#1  MOBO: Gigabyte GA-B85M-D3H CPU: Intel CORE i5-4460 GPU:  Gigabyte Radeon RX 470 G1 Gaming RAM: G.Skill DDR3 8GB RipjawsX 1600MHz CL7  

PSU: Thermaltake Smart SE 630W HDD: WD Caviar Blue 1TB SSD: ADATA Premier Pro SP920 CASE: Raijintek Arcadia Monitory: Iiyama E2481HS

#2  MOBO: Gigabyte B450 AORUS ELITE CPU: AMD Ryzen 5 2600 GPU: Gigabyte GeForce RTX 2060 OC RAM: G.Skill Ripjaws V DDR4 16 GB 3200MHz  CL16  

PSU: SilentiumPC Vero M2 600W  SSD: SSD Silicon Power Ace A55 512GB CASE: SilentiumPC Regnum RG4T  Monitory: Acer Nitro VG240YUbmiipx

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...