Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wydajność spada po odłączeniu ładowarki do laptopa

Respire.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z laptopem lenovo (gamingowy - dokładnego modelu nie pamiętam), jego podzespoły to: GTX 1050, Intel Core i7300hq, 8GB RAM. Problem jest taki, że gdy odłączam ładowarkę od laptopa spada wydajność w grach, zmniejsza się ilość FPS'ów. Szukałem już rozwiązania na ten temat w internecie, aczkolwiek nic mi nie pomogło. Wie ktoś co zrobić w takim wypadku? 

Opublikowano

Miałam dokładnie ten sam problem - zmieniłam tryb zasilania z baterią na najwyższą wydajność i pomogło, chociaż nadal czasem wystąpi spadek fps. O ile jeszcze tego nie zrobiłeś, spróbuj - może pomoże. ;)

Opublikowano

Laptopy stricte gamingowe muszą mieć stały dostęp do prądu. Inaczej wygląda to tak, jak mówisz. Dlatego zostaw włączony zasilacz do prądu. Jeżeli spada Ci wydajność także przy zasilaniu, to znaczy, że procesor potrzebuje pasty. 

1 godzinę temu, Aive napisał:

Miałam dokładnie ten sam problem - zmieniłam tryb zasilania z baterią na najwyższą wydajność i pomogło, chociaż nadal czasem wystąpi spadek fps. O ile jeszcze tego nie zrobiłeś, spróbuj - może pomoże. ;)

Tutaj masz rację, ale nie zawsze ta wydajność jest taka, jaka powinna. Jeśli chcesz, żeby laptop działał na pełnych obrotach, to musisz wejść w Zasilanie > Opcje zasilania > Zmień ustawienia planu > Zmień zaawansowane ustawienia planu > Ustawienia zasilania grafiki Nvidia (w moim przypadku AMD). Na tym etapie musisz zmienić plan zasilania bateryjnego z "maksymalna żywotność akumulatora" na "maksymalna wydajność". Pamiętaj, że zmiana tych planów będzie skutkować krótszą żywotnością baterii. To znaczy, że bateria będzie krócej wytrzymywać.

­

sleepin' the whole day.
  • Aive zmienił(a) tytuł na Wydajność spada po odłączeniu ładowarki do laptopa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...