Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z mikrofonem (combojack)!

Jan_Lasica

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam laptop lenovo, który ma wbudowane złącze combojack.

Gdy nic nie jest podłączone (do combojacka) to wbudowany mikrofon w laptopie działa bez zarzutów. Gdy podłączam słuchawki do combojacka (słuchawki posiadają jack typu audio, nie posiadają mikrofonu) to mikrofon wbudowany w laptopie przestaje działać (gdy są włączone jakieś filtry typu "redukcja echa" i tym podobne to udaje się uzyskać szum - gdy nic cisza).

Gdy podłączam słuchawki to w urządzeniach do odtwarzania, nagrywania nie pojawia się nic. Wbudowany mikrofon jest ustawiony jako domyślny. Sterowniki aktualne. Na innych słuchawkach to samo (testowałem 3 sprawne sztuki - jedne nowe).

Klanowicz kiedyś miał podobny problem - wiem że jakoś mu się to udało załatwić softwarowo, jednakże było to jakieś pół roku temu - nie mam kontaku.

Z góry dziękuje za odpowiedzi typu "kup sobie przejściówkę combojack - 2 jacki", "kup sobie słuchawki combojack" - jestem przekonany że to jest niepotrzebne. 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

W końcu się udało!

Jak by ktoś kiedyś miał podobny problem to trzeba wejść w:

Realteka -> Zaawansowane ustawienia urządzenia

I tam zaznaczyć "Oddzielnie wszystkich ...", dodam SS :)

Przechwytywanie.PNG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...