Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kanały Klanowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, mam pytanie...

Jak zrobić kanały klanowe? Wiadomo dana ranga może chodzić po danej strefie ale tylko po tej strefie i po kanałach publicznych.

Nie chcę jakiś botów, chciałbym aby ktoś mi napisał jak zrobić to w samym TS.

Za fajne odpowiedzi daje +

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

No to kolego, zapraszam do zabawy z permisjami, musisz ustawić im inny join powers niż inne kanały. 

Jeżeli chcesz wpadnij do mnie na ts3 gdzie często pomagam / MySpeak.pl to chętnie ci pomogę lub opisze tobie tutaj jak to masz zrobić :)

Opublikowano

Dobrze by było jakbyś mi tutaj opisał jak to zrobić. 

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Bawiłem się ale nie do końca to działało dobrze. Proszę o pomoc... 

Pomogłem? Daj +

Opublikowano

Robisz rangi kanałowe, które ignorują maks liczbę klientów na kanale. Robisz strefę klanu z maks liczbą 0 i dajesz im te grupe na strefie.

Ot cała filozofia.

Opublikowano

@Krzysiekn To chyba każdy wie. 

Ja chcę aby osoba z Ranga XYZ mogą wchodzić na kanały strefy XYZ. Tylko żeby Ranga XYZ to była Ranga ogólna a nie kanałowa. 

Pomogłem? Daj +

Opublikowano
1 godzinę temu, SeZeVx napisał:

@Krzysiekn To chyba każdy wie. 

Ja chcę aby osoba z Ranga XYZ mogą wchodzić na kanały strefy XYZ. Tylko żeby Ranga XYZ to była Ranga ogólna a nie kanałowa. 

Jeśli chcesz kilka stref osobna dla każdej rangi to lipa. Nie da się.

Opublikowano
Dnia 9.05.2018 o 15:59, KamilKosiakPL napisał:

OnlyGroupJoin albo napiszesz do @K-Scripts (jeśli się zgodzi) o własnego bota/skrypt do wyrzucania osób z kanału bez rangi XYZ.

Jest szybszy sposób niż pisanie nowego bota. Można skorzystać z ogólnodostępnych. Trzeba tylko pewnej wizji i wszystko gotowe. Nie wiem czy autor jest zainteresowany.

Opublikowano

Przerób sobię od xbota funkcje on join, na kanały registerki, jeżeli użytkownik wbija to sprawdza czy ma range, jezeli nie ma jej to go kicka, lub mu nie pozwala wbić:)

Opublikowano

Nie ma możliwości ustawienia tej opcji w permissions, tak jak koledzy wyżej powiedzieli.

Jedynym wyjściem aby ta opcja Ci działała, to zakup bota od Artura (ABOT) bądź Razora (XBOT) czy też osobnego skryptu od @K-Scripts (Może Ci go za darmo udostępni).

Z tego co wiem to po forach latała jakaś wersja "OnlyGroupJoin", ale chyba już jest nieaktualna.

Opublikowano

Dzięki wszystkim za pomoc :)

Poleciały + tak jak mówiłem

Chodzi o ten skrypt?

Czy jest inny lepszy?

Pomogłem? Daj +

Opublikowano
7 hours ago, SeZeVx said:

Dzięki wszystkim za pomoc :)

Poleciały + tak jak mówiłem

Chodzi o ten skrypt?

Czy jest inny lepszy?

Tak, chodzi o ten skrypt link wygasł ale napisze do artura i sie o niego zapytam :)

Opublikowano
20 godzin temu, .Dot napisał:

Tak, chodzi o ten skrypt link wygasł ale napisze do artura i sie o niego zapytam :)

Nie, nie działa już. Mam go na swoim FTP, bot nie wbija już na serwer. xBot nie ma opcji specjalnych stref tylko dla gildi/klanów.

Opublikowano
26 minut temu, KamilKosiakPL napisał:

Nie, nie działa już. Mam go na swoim FTP, bot nie wbija już na serwer. xBot nie ma opcji specjalnych stref tylko dla gildi/klanów.

Działać, działa ;)

Nie wprowadzaj w błąd.

Opublikowano
33 minutes ago, KamilKosiakPL said:

Kolego,

To że tobie nie działa to nie znaczy że nie działa.

A co do xBota gdzie ja napisałem że ma taka funkcje? powiedziałem że można łatwo to przerobić.

KYS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...