Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Matura - jaki to błąd?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Jako, że ja z Polskiego jestem słaby to pisałem w rozprawce to co mi się o uszy obiło z Romeo i Julia.

I moje pytanie to: jaki popełniłem błąd? Czy ten błąd dyskwalifikuje moją prace?

pytanie: Czy tęsknoty jest siłą niszczącą czy budującą życie człowieka

Otóż napisałem coś takiego, że gdy ich związek wyszedł na jaw to młodzi dostali zakaz spotykania się. Z tęsknoty razem uciekają i następnie się zabijają.

Opublikowano

Zależy jaką dałeś tezę, jeżeli dwa pierwsze argumenty masz w miarę sensowne to nie masz co się bać, starczy na te 30% ;d

Opublikowano

No jak napisałeś to w taki sposób, że uciekli i popełnili samobójstwo to na pewno będziesz miał mniej punktów, bo było to trochę inaczej, w sumie przypadkiem. Pracy wyzerować nie powinni.

Opublikowano
11 minut temu, Marchwj napisał:

Zależy jaką dałeś tezę, jeżeli dwa pierwsze argumenty masz w miarę sensowne to nie masz co się bać, starczy na te 30% ;d

Oby mi to stykło na 30%, może by była moja pierwsza rozprawka w życiu na 30% napisana. :VVVV

A tak serio to dałem teze, że Tęsknota potrafi zniszczyć człowieka. Potem we wstępie napisałem, że ludzie z tęsknoty popadają w depresje, przeróżne uzależnienia. Często też tęsknota doprowadza do śmierci. (tutaj dałem 50 słów).

Potem się do Lalki (fragmentu odwołałem) i całości (tutaj też źle trafiłem chyba ze sceną, bo odwołałem się do tej podróży Wokulskiego i Łęckiej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...