Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft sie nie uruchamia

Theblue_24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pewien problem. Otóż mniej więcej rok temu zakupiłem oryginalną wersję Minecraft. Dziś, przy próbie uruchomienia, obok kursora wyświetliło się tylko kółko symbolizujące ładowanie i nic się nie stało. Sprawdziłem Menedżer zadań i odkryłem, że proces Minecrafta jest wyświetlany jako proces w tle i niemal wszystkie wyświetlane przy nim wartości wynosiły zero. Jedynie zużycie pamięci wynosiło 1,6mb. Screena wysyłam poniżej. Próbowałem reinstalacji, sprawdzałem jave itp. Ciekawostką jest, że jedynie launcher by zyczu pozwala mi odpalic grę. Zrozumiałym jednak jest, że oryginalna wersja Minecraft daje więcej możliwości. Dodam również, że korzystam z systemu Windows 10. Podczas próby uruchomienia gry w Crystal launcherze, otrzymałem komunikat, że posiadam 32bit wersje Javy, podczas gdy powinienem miec 64bit. Próbowałem pobrać 64bit wersję przez google chrome, ale nie było to możliwe. Sprawdzałem wszystkie inne znane mi przeglądarki, ale jedyne co otrzymywałem to komunikaty, że strona java.com jest niebezpieczna, albo, kiedy już udało mi sie wejść na strone i próbowałęm pobrac program Java 64bit, informację, że nie można połączyć się ze stroną. Proszę o pomoc, ponieważ nigdy nie miałem takich problemów i wolałbym, aby i ten został rozwiązany. Oczywiście nie chcę również, aby wydane przezemnie 100zł przepadło.  

image.png

Opublikowano

To logiczne, że mc nie będzie zużywać procesora podczas gdy tylko launcherze jest włączony. Co do problemu, spróbuj z tlauncher, w którym możesz się zalogować kontem premium, i daj znać czy działa. 

Opublikowano

co do tego tematu, problem nieuruchomienia sie launchera mozna pominac, poniewaz uruchomil sie po uplywie pol godziny. Co do szczegółów napisalem nowy temat 

temat nazywa sie bodajrze Problem z uruchomieniem gry

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...