Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Całościowy sponsoring serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Zastanawiałem się ostatnio nad sponsoringiem jakiegoś w miarę ambitnego projektu Metin2. Już na wstępie zaznaczę, że obracam się w tym środowisku, także wciskanie mi VegaS'owych systemów z devów lub ogólnie systemów z devów jako swoich nie wchodzi w grę. Wiem również co, ile kosztuje, co jest konieczne, a co jest tylko dodatkiem. Jestem w stanie zaoferować:

Elastyczny budżet

Nie ustaliłem sobie konkretnej sumy, którą chciałbym na to przeznaczyć, ponieważ wszystko zależy od tego, jak bardzo dany projekt mnie do tego zachęci. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku.

Peryferia

Zakup dowolnych serwerów, domen, kodowania strony i szablonu forum. Wszystko co potrzebne od początku do końca "życia" serwera.

Zakup grafiki

Mapy, npc, moby, ekwipunek, interfejsy, loga, prezentacja, strona i forum - cała oprawa graficzna serwera. 

Reklamę

Z góry zaznaczę, że nie posiadam żadnych dojść, kontaktów itd. Posiadam pieniądze.

Umowę

W razie wątpliwości...

Płatności

SMS Premium, Przelewy, PayPal i PaySafeCard.

Wsparcie techniczne

Od konfiguracji serwera po pomoc z samą grą, forum i stroną. Wsparcie niekoniecznie bezpośrednio moje.

Wymagam:

- Pełnoletności każdego z członków zespołu tworzącego i utrzymującego projekt.

- Kompletnego zespołu.

- Gotowego projektu serwera, który pozwoli mi oszacować koszta i czas prac.

- Gwarancji, że serwer nie upadnie przez błędy technika - bugi.

- Uczciwości, rozsądku, ambicji i chęci do pracy.

Cała reszta jest do dogadania. Na koniec dodam jeszcze kilka słów odnośnie umiejętności. Nie oczekuję dyplomowanego programisty na stanowisku technika. Rozumiem, że nie każdy musi wszystko wiedzieć i rozumieć, jednak przydaj mi się na coś chociaż trochę. Kupowanie gotowych systemów VegaS'a lub kogokolwiek innego nie wchodzi w grę, chyba, że na prawdę będzie to konieczne. Sponsoring reworków również nie wchodzi w grę.

Wstępnie kontaktujcie się ze mną przez PW na forum lub telegrama.

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Tylko nie bierz pod swoje skrzydła gówno-projektów a'la xenox v15. xD 

W sumie miło by było zobaczyć Cię w roli sponsora, może w końcu ktoś podejmie sie roboty serwera na dłużej niż tydzień.

Polecam :v 

(tak, liże dupe, hoho)

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano
3 minuty temu, ZwykłyK napisał:

Też polecam. Chociaż to z Administracja +18 to ciężko będzie. Większość 18+ porzuciła metina, albo robi syfy by zarobić na paliwo do swojego wieś bmw. 

Jedyny podpunkt, którego nie dam rady obejść. Nie chce sytuacji, w której "technik" dostanie karę na komputer, przez co nie będzie mógł wystartować z serwerem xD

Poza tym chodzi tu też o zobowiązania i umowę, która w przypadku osoby niepełnoletniej nie będzie ważna. 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Ranga na forum daje Ci plus, przecież jako moderator mpc nie możesz nikogo oszukać (chyba, że nie zależy Ci na randze, ale wydaje się, że nie planujesz tracić tej rangi, bo za dużo robisz w dziale). Można brać.

Opublikowano
15 minut temu, Reyaver napisał:

Ranga na forum daje Ci plus, przecież jako moderator mpc nie możesz nikogo oszukać (chyba, że nie zależy Ci na randze, ale wydaje się, że nie planujesz tracić tej rangi, bo za dużo robisz w dziale). Można brać.

Nie wiem kogo i na co miałbym oszukać, skoro to mnie jakieś Cannzasy będą próbowały zaangażować w pseudo serwerki, na których tylko stracę.

Ranga to ranga, na pewno jest to zaleta ale to nie na jej podstawie będziecie w razie czego egzekwować prawo, od tego mamy umowy... Także bez przesadnego zaufania proszę. 

74f31dbf1675f.jpg

Gość Lajk™
Opublikowano
1 godzinę temu, Reyaver napisał:

ja bym oszukiwał, bo to mpc przecie

Aaaa se polece bo czemu nie

Uważaj coby ci się ukradkiem nie wpierdykną jakiś Asfen do teamu ( :

Opublikowano
6 godzin temu, Reyaver napisał:

No kurwa, moderatorzy mpc nie takie rzeczy robili

1357577137-U262310.png

Opublikowano

Ludzie, co z wami? 

Napisało do mnie kilkanaście osób, które chciały żebym sponsorował ich AMBITNY projekt, po czym opisując mi go równie dobrze mogłyby wysłać mi link do plików/systemów z deva. Kolejna informacja dla wszystkich, którzy jeszcze do mnie nie napisali, a mają taki zamiar: nie bawię się w jakieś pseudo oldschoole, które nie wnoszą na rynek nic nowego poza kolejnym serwerem "w starym typie", który zdechnie po tygodniu z powodu braku graczy. Wysilcie się trochę, bo to co proponuje mi większość z was jest żałosne. 

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano
Dnia 1.05.2018 o 16:44, Ups... napisał:

Cześć!

Zastanawiałem się ostatnio nad sponsoringiem jakiegoś w miarę ambitnego projektu Metin2. Już na wstępie zaznaczę, że obracam się w tym środowisku, także wciskanie mi VegaS'owych systemów z devów lub ogólnie systemów z devów jako swoich nie wchodzi w grę. Wiem również co, ile kosztuje, co jest konieczne, a co jest tylko dodatkiem. Jestem w stanie zaoferować:

Elastyczny budżet

Nie ustaliłem sobie konkretnej sumy, którą chciałbym na to przeznaczyć, ponieważ wszystko zależy od tego, jak bardzo dany projekt mnie do tego zachęci. Wszystko w granicach zdrowego rozsądku.

Peryferia

Zakup dowolnych serwerów, domen, kodowania strony i szablonu forum. Wszystko co potrzebne od początku do końca "życia" serwera.

Zakup grafiki

Mapy, npc, moby, ekwipunek, interfejsy, loga, prezentacja, strona i forum - cała oprawa graficzna serwera. 

Reklamę

Z góry zaznaczę, że nie posiadam żadnych dojść, kontaktów itd. Posiadam pieniądze.

Umowę

W razie wątpliwości...

Płatności

SMS Premium, Przelewy, PayPal i PaySafeCard.

Wsparcie techniczne

Od konfiguracji serwera po pomoc z samą grą, forum i stroną. Wsparcie niekoniecznie bezpośrednio moje.

Wymagam:

- Pełnoletności każdego z członków zespołu tworzącego i utrzymującego projekt.

- Kompletnego zespołu.

- Gotowego projektu serwera, który pozwoli mi oszacować koszta i czas prac.

- Gwarancji, że serwer nie upadnie przez błędy technika - bugi.

- Uczciwości, rozsądku, ambicji i chęci do pracy.

Cała reszta jest do dogadania. Na koniec dodam jeszcze kilka słów odnośnie umiejętności. Nie oczekuję dyplomowanego programisty na stanowisku technika. Rozumiem, że nie każdy musi wszystko wiedzieć i rozumieć, jednak przydaj mi się na coś chociaż trochę. Kupowanie gotowych systemów VegaS'a lub kogokolwiek innego nie wchodzi w grę, chyba, że na prawdę będzie to konieczne. Sponsoring reworków również nie wchodzi w grę.

Wstępnie kontaktujcie się ze mną przez PW na forum lub telegrama.

Dawno mnie w tym dziale nie było, ale że zauważyłem Twój nick to postanowiłem zawitać i przeczytać co zaoferowałeś. Ogólnie oferta ciekawa, jednak ... Dobrze wiem (tak jak napisałeś), że długo obracasz się w tym środowisku. Więc przecież bardzo dobrze wiesz, że nie ma czegoś takiego jak "gwarancja", że serwer nie upadnie. Start z serwerem to szczęście albo nie. Bo nawet "beta" nie wyciągnie tych większych błędów. Możesz co najwyżej mieć nadzieje, że wszystko jest w porządku. A tak to nie ma do niczego się przyczepić i polecam ;)

da5e9f82fbb05240438e374847f4a6f9.gif

Opublikowano
1 godzinę temu, boooooo napisał:

Dawno mnie w tym dziale nie było, ale że zauważyłem Twój nick to postanowiłem zawitać i przeczytać co zaoferowałeś. Ogólnie oferta ciekawa, jednak ... Dobrze wiem (tak jak napisałeś), że długo obracasz się w tym środowisku. Więc przecież bardzo dobrze wiesz, że nie ma czegoś takiego jak "gwarancja", że serwer nie upadnie. Start z serwerem to szczęście albo nie. Bo nawet "beta" nie wyciągnie tych większych błędów. Możesz co najwyżej mieć nadzieje, że wszystko jest w porządku. A tak to nie ma do niczego się przyczepić i polecam ;)

Tak, wszystko to wiem, jednak troszkę źle to zinterpretowałeś. Nie oczekuję gwarancji polegającej na tym, że serwer nie upadnie. Chcę otrzymać gwarancję umiejętności technika - stabilności serwera, który stworzy. W jaki sposób? Np. swoimi poprzednimi projektami. Wiadomo, że nie wszystko wyjdzie na becie, ale są sposoby, żeby wyszło "więcej niż normalnie". Jakie? Nagrody pieniężne dla testerów? Kilkukrotnie przeprowadzone testy przez różne osoby? Wiadomo to nadal nie uczyni serwera w 100% pewnym, ale chociaż zminimalizuje szansę na upadek.

Szczerze mówiąc wątpię żebym znalazł tutaj taką osobę, bo w PL można policzyć je na palcach jednej dłoni, ale cóż... Warto spróbować, a nóż znajdzie się jakaś perełka. :)

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Polecam, osoba wie czego chce.

=========================================================================

Pomogłem?! Daj + ;D

• 2 tygodnie później...
Pomocnik
Opublikowano

Na pierwszy rzut oka - miły, doceniający nieszablonowe pomysły. Zmuszający leniów do pracy (to się chyba ceni...). 

Dyskusja z nim przychodzi gładko i na wysokim poziomie. W każdej sprawie można się porozumieć oraz służy dobrą radą.

Poza tym przy burzy mózgów też stara się pomóc, rzucając coś od siebie.

Nie wiem dlaczego nikt jak do tej pory nie zaproponował mu jakiegoś ciekawego projektu na serwer.

LUDZIE DO ROBOTY, HALO.

nWHug0o.png

Opublikowano
1 godzinę temu, Ash napisał:

Na pierwszy rzut oka - miły, doceniający nieszablonowe pomysły. Zmuszający leniów do pracy (to się chyba ceni...). 

Dyskusja z nim przychodzi gładko i na wysokim poziomie. W każdej sprawie można się porozumieć oraz służy dobrą radą.

Poza tym przy burzy mózgów też stara się pomóc, rzucając coś od siebie.

Nie wiem dlaczego nikt jak do tej pory nie zaproponował mu jakiegoś ciekawego projektu na serwer.

LUDZIE DO ROBOTY, HALO.

Bo "techników" od polskich serwerów jest no znacznie mniej niż graczy. I większość ma już "swoich" sponsorów sprawdzonych, i mają wszystko ugadane.

Drugi powód może być taki że nikomu się nie chce robić czegoś innowacyjnego, tym bardziej że stoi już someya.

Trzeci, nie każdy technik jest pełnoletni.

Czwarty  Gwarancji, że serwer nie upadnie przez błędy technika - bugi. Nikt nie wykryje wszystkiego, a owy exmoderator tego wymaga, mimo iż na Plu było sporo błędów i zawsze są w spisie jakie błędy były naprawiane i niektóre były dość śmieszne. Najczęstszym błędem na prywatnych serwerach było kopiowanie przedmiotów, yang bug, wywalanie channeli i inne tego typu rzeczy.

Lecz kiedyś.. te będy były "nowe" gdyz w tym samym czasie wyszedł system sklepów offline, samia miala bug na sklepach, vesteris miał bug na sklepach, i te serwery przerwały.

Dlatego smieszy mnie fakt jak ktoś piszę "o byl bug ze sklepami serwer pada" to Czemu vesteris i samia nie upadła skoro miała ten błąd? A właśnie.

A jako że teraz z tego co "zdążyłęm zauważyć" większość graczy jak sie dowie o owym błędzie od razu z serwera ucieka, zaś kiedyś większość ludzi była wyrozumiała, technik też człowiek ma prawo do pomyłki.

Opublikowano
42 minuty temu, siemaelopro napisał:

Bo "techników" od polskich serwerów jest no znacznie mniej niż graczy. I większość ma już "swoich" sponsorów sprawdzonych, i mają wszystko ugadane.

Drugi powód może być taki że nikomu się nie chce robić czegoś innowacyjnego, tym bardziej że stoi już someya.

Trzeci, nie każdy technik jest pełnoletni.

Czwarty  Gwarancji, że serwer nie upadnie przez błędy technika - bugi. Nikt nie wykryje wszystkiego, a owy exmoderator tego wymaga, mimo iż na Plu było sporo błędów i zawsze są w spisie jakie błędy były naprawiane i niektóre były dość śmieszne. Najczęstszym błędem na prywatnych serwerach było kopiowanie przedmiotów, yang bug, wywalanie channeli i inne tego typu rzeczy.

Lecz kiedyś.. te będy były "nowe" gdyz w tym samym czasie wyszedł system sklepów offline, samia miala bug na sklepach, vesteris miał bug na sklepach, i te serwery przerwały.

Dlatego smieszy mnie fakt jak ktoś piszę "o byl bug ze sklepami serwer pada" to Czemu vesteris i samia nie upadła skoro miała ten błąd? A właśnie.

A jako że teraz z tego co "zdążyłęm zauważyć" większość graczy jak sie dowie o owym błędzie od razu z serwera ucieka, zaś kiedyś większość ludzi była wyrozumiała, technik też człowiek ma prawo do pomyłki.

Błędy na serwerach możemy kategoryzować na te krytyczne i niegroźne. Wymagam tego, aby serwer nie upadł przez błędy technika - nie było na nim błędów (na chwilę aktualną!) krytycznych, typu kopiowanie itemów, bug na expa czy yangi. Osoba, która wymaga abym zainwestował w serwer tysiące złotych (planuję kupić autorskie mapy, ekwipunek - o tym up) powinna móc mi to zagwarantować. 

Samia miała bug na sklepach, Vesteris miał bug na sklepach, ale te serwery stały miesiącami przed wypłynięciem tych bugów. Nie upadły tylko dlatego, że znalezione tam bugi nie wpłynęły znacznie na gospodarkę serwera, która była już rozwinięta po sufit. Co ma do tego gospodarka serwera? To, że zawsze przy tego typu błędach yangi na kontach postaci pojawiają się znikąd - czy to ze skopiowanych itemów, czy z bezpośrednio yangbuga. W przypadku tamtych serwerów "trochę" yang w te czy w te nie zrobi większej różnicy, bo i tak gospodarka serwera tego nie odczuje. Poza tym te serwery stały tak czy siak, a ich administracja nie ma nagannej opinii wśród graczy - wtedy takie coś można wybaczyć. Widząc serwery Surka, Sensualna, Persergi i innych "znafcuf" metina, nawet nie powinieneś zastanawiać sie dlaczego tak jest, że ludzie uciekają.

74f31dbf1675f.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 9.07.2018 o 20:21, kajojzdw napisał:

Dawaj zrobimy serwer PVP :D

Komputer pod hamka też Ci zasponsorować?

74f31dbf1675f.jpg

Opublikowano

Powodzenia w dalszych poszukiwaniach, aktualnie chyba nie ma możliwości aby ktoś potrzebował "poważny" sponsoringu. A właściwie z ciekawości, jaką chcesz zawierać umowę? Raczej nie prawną, chyba że masz firmę i zatrudnisz o umowę o dzieło, dodając że po 6 miesiącach zaczyna się ZUS itd ( raczej jak wcześniej gadaliśmy wspołpracy nigdy nie podejmiemy )
Jeszcze ostatnie pytanie, co to oznacza elastyczny budżet? Na nasz projekt potrzebowaliśmy 10 tysiecy, na całe szczęście udało się je zdobyć, czy jesteś w stanie tyle zaoferować mniej lub więcej dla potencjalnego technika, gościa od www.

bgfp marvelia.png

Opublikowano
Dnia 24.07.2018 o 14:50, Protektor napisał:

Powodzenia w dalszych poszukiwaniach, aktualnie chyba nie ma możliwości aby ktoś potrzebował "poważny" sponsoringu. A właściwie z ciekawości, jaką chcesz zawierać umowę? Raczej nie prawną, chyba że masz firmę i zatrudnisz o umowę o dzieło, dodając że po 6 miesiącach zaczyna się ZUS itd ( raczej jak wcześniej gadaliśmy wspołpracy nigdy nie podejmiemy )
Jeszcze ostatnie pytanie, co to oznacza elastyczny budżet? Na nasz projekt potrzebowaliśmy 10 tysiecy, na całe szczęście udało się je zdobyć, czy jesteś w stanie tyle zaoferować mniej lub więcej dla potencjalnego technika, gościa od www.

Umowę o dzieło mogą zawrzeć dwie fizyczne osoby, które nie prowadzą żadnej działalności - tak ku ścisłości.

Elastyczny budżet to elastyczny budżet. Potrzebujecie 5 tyś. dostaniecie 5 tyś., potrzebujecie 10 tyś. dostaniecie 10 tyś. Pod warunkiem, że te koszta będą jakkolwiek uzasadnione i faktycznie potrzebne. Nie płacę za brak wiedzy technika. Poza tym mam jakieś tam dojścia i swoje umiejętności, które też jestem w stanie zaoferować, także o kodowanie strony, podstawowe zabezpieczenia serwera martwić się nie trzeba. 

Ps. Z tego co wiem sam jesteś pośrednio jednym z moich klientów.

74f31dbf1675f.jpg

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 1.05.2018 o 17:35, ZwykłyK napisał:

Cześć, aktualne? Można jakiś prywatny kontakt, jakieś GG/Facebook przez MPC dość utrudniony jest, szczegóły również opowiem na prywatnej wiadomości.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...