Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z generowaniem UUID dla graczy bez konta premium

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

od pewnego czasu borykam się z problemem odnośnie uuid. Jak wiemy jeśli gracz posiada konto premium i wejdzie na serwer z offine-mode to jego uuid generuje się (z tego co mi wiadomo) od nicku, tak jakby był non-premką.

Jest na to jakiś fix? Korzystam z bungeecord'a i czasami duplikują się wartości w bazie danych np. funnyguilds, changeskin

Opublikowano

plugin na autoryzacje premki kup za ok min 10$ masz porzadny

CPU i5 6600k 4,1GHZ | RAM HyperX SAVAGE 16GB RAMGPU ASUS GTX 1070 ROG STRIX 8GOC |

SSD1 Samsung EVO 850 120GB| SSD2 ADATA SP600 120GB |HDD Toshiba 1TB

Reklama serwera minigames w starym stylu Kliknij tutaj

Opublikowano

uuid sie nie duplikuje luuuuuuuuuul

gracze moga miec takie samo uuid tylko jak zmienia nick np z 'Przyklad' na 'przyklad' czy 'prZyklad' ale to raczej jest w kazdym normalnym pluginie na logowanie zablokowane.

Opublikowano
10 godzin temu, __AHA__ napisał:

uuid sie nie duplikuje luuuuuuuuuul

gracze moga miec takie samo uuid tylko jak zmienia nick np z 'Przyklad' na 'przyklad' czy 'prZyklad' ale to raczej jest w kazdym normalnym pluginie na logowanie zablokowane.

Właśnie, że nie wiem jakim cudem, ale duplikuje się. To, że gracze zmieniają nick jest zablokowane tak jak pisałeś w każdym pluginie. Wrzuciłem jakiegoś uuid fix'a zobaczymy co z tego wyjdzie  :D 

Opublikowano
Cytat

the annual risk of a given person being hit by a meteorite is estimated to be one chance in 17 billion, which means the probability is about 0.00000000006 (6 × 10−11), equivalent to the odds of creating a few tens of trillions of UUIDs in a year and having one duplicate. In other words, only after generating 1 billion UUIDs every second for the next 100 years, the probability of creating just one duplicate would be about 50%.

oj coś mi się zdaje że powinieneś zagrać w lotto , albo poszukać błędu

? hm moze to

http://wiki.vg/Authentication

aA zapomniał bym inna bajka jak loguja sie z tego samego nicku :< w offlinemode serwer generuje uuid na bazie nicku.. przynajmniej tak bylo kiedys ,

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z generowaniem UUID dla graczy bez konta premium

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...