Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to API nadaje się do większego projektu (Toolsy, core, drop)

Zimmex129

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, znalazłem API MySQL wydaje się być spoko. Planuje dodać do niego kilka innych rzeczy i używać jako oddzielny plugin. Tylko teraz pytanie czy serwer nie będzie przez to obciążony? I czy na 100% będzie ładował wszystkich graczy z mysql (ok. 1000 kont) i zapisywał przy wyłączaniu serwera? (Zwykłe zapytania UPDATE, INSERT, DELETE)

Chodzi mi głównie o to API: https://www.spigotmc.org/resources/mysql-api.23932/

@TheMajster @AdamGrzegorz @de76 @__AHA__ @#Xierip @Kamilkime @Sp1di Liczę na waszą pomoc <3 

Opublikowano
1 godzinę temu, Zimmex129 napisał:

Tak jak w temacie, znalazłem API MySQL wydaje się być spoko. Planuje dodać do niego kilka innych rzeczy i używać jako oddzielny plugin. Tylko teraz pytanie czy serwer nie będzie przez to obciążony? I czy na 100% będzie ładował wszystkich graczy z mysql (ok. 1000 kont) i zapisywał przy wyłączaniu serwera? (Zwykłe zapytania UPDATE, INSERT, DELETE)

Chodzi mi głównie o to API: https://www.spigotmc.org/resources/mysql-api.23932/

@TheMajster @AdamGrzegorz @de76 @__AHA__ @#Xierip @Kamilkime @Sp1di Liczę na waszą pomoc <3 

Chyba Name242 nie wie co to API i Maven ;/

https://github.com/brettwooldridge/HikariCP

https://github.com/KarolekFM/karolekStore

Opublikowano
5 minut temu, ScoreBoard napisał:

Chyba Name242 nie wie co to API i Maven ;/

Jaki Name242, nie znam..

Co do mavena to jak byś nie zauważył to autor pluginu go nie dał :) 

Opublikowano

a czemu nie raczej przy 1K rekordow nie powinno byc bezproblemowo jeszcze kwestia tego jak wiele zapytan na raz, niestety to juz pytanie do osob ktore ogarniaja sql i bazy danych :l , oraz jak wyglada klucz po ktorym szukasz rekodrow , z tego co ja wiem nie powinno by problemow (hehe chyba ze bedziesz robil zapytania w glownym watku serwera to lipa)

If the advanced methods of the SQL class aren't enough for your systems, you can still make your own by using MySQL's class update and query methods.

tak wiec jak bedzie potrzeba to bezproblemowo powinienes byc w stanie dodac magie i czary z sql

Opublikowano
2 minuty temu, ScoreBoard napisał:

Ahh instalacja Nexusa trudna ;/ 

https://github.com/brettwooldridge/HikariCP

https://github.com/KarolekFM/karolekStore

Odkryj ukrytą treść

yebac konfidentow 

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie chce mi się bawić w HikariCP przy projekcie którego będę używał tylko na swoim serwerze. Co do karolka to projekt sprzed 2 lat, pewnie zbugowany xD

@damianq20

Klucz to raczej będzie nazwa gracza gdyż uuid przy offline-mode się buguje ;/

Zapytania tak jak pisałem będą przy uruchamianiu serwera i jego wyłączaniu ew. może jeszcze jak nowy gracz dołączy do serwera to wtedy sprawdzi czy jest w bazie jak nie ma - stworzy konto.

Opublikowano
Przed chwilą, Zimmex129 napisał:

Nie chce mi się bawić w HikariCP przy projekcie którego będę używał tylko na swoim serwerze. Co do karolka to projekt sprzed 2 lat, pewnie zbugowany xD

No tak, najlepiej API poważnego programisty hejtować, a działać na pierwszym lepszym z google'a. #ofensywneMyślenie

Opublikowano
2 minuty temu, ScoreBoard napisał:

No tak, najlepiej API poważnego programisty hejtować, a działać na pierwszym lepszym z google'a. #ofensywneMyślenie

Kto tu hejtuje, stwierdziłem tylko fakt - od 2 lat dużo się zmieniło, przez co API może posiadać bugi. Autor zakończył jego wsparcie.

Opublikowano
2 minuty temu, Zimmex129 napisał:

Kto tu hejtuje, stwierdziłem tylko fakt - od 2 lat dużo się zmieniło, przez co API może posiadać bugi. Autor zakończył jego wsparcie.

Nigdzie nie jest stwierdzone bądź oświadczone, iż autor zakończył wsparcie swojego dzieła.

Opublikowano
21 minut temu, Zimmex129 napisał:

Co do mavena to jak byś nie zauważył to autor pluginu go nie dał :) 

to postaw swoje repo i dodaj albo dodaj sobie lokalnie

@ScoreBoard a ty to sie nie odzywaj bo lepszy nie jestes xD

k3HeXgc.png

Opublikowano
32 minuty temu, Zimmex129 napisał:

@damianq20

Klucz to raczej będzie nazwa gracza gdyż uuid przy offline-mode się buguje ;/

Zapytania tak jak pisałem będą przy uruchamianiu serwera i jego wyłączaniu ew. może jeszcze jak nowy gracz dołączy do serwera to wtedy sprawdzi czy jest w bazie jak nie ma - stworzy konto.

Skoro nie chcesz uzywac hikari bo 'bede uzywal tylko na swoim serwerze' to wnioskuje ze nie zalezy ci na wydajnosci wiec wez sobie pierwsze lepsze api z spigotmc

Opublikowano
1 minutę temu, __AHA__ napisał:

Skoro nie chcesz uzywac hikari bo 'bede uzywal tylko na swoim serwerze' to wnioskuje ze nie zalezy ci na wydajnosci wiec wez sobie pierwsze lepsze api z spigotmc

Zależy.. "Tylko teraz pytanie czy serwer nie będzie przez to obciążony?"

Opublikowano
2 minuty temu, Zimmex129 napisał:

To już chyba ku*wa szczyt myślenia.. jak coś optymalnego może obciążać? Jeśli poprawnie użyjesz API to wszystko będzie śmigać, dokumentacja nie gryzie..

Opublikowano
2 minuty temu, damianq20 napisał:

sql zawsze bedzie wydajniejsze od innych znanych mi baz danych , ale nalerzy umiec sql :l jak nie potrafisz to czarow nie oczekoj

Spokojnie. MySQL ogarniam tylko chodzi o wybór API pod pluginy :) 

Przed chwilą, ScoreBoard napisał:

To już chyba ku*wa szczyt myślenia.. jak coś optymalnego może obciążać? Jeśli poprawnie użyjesz API to wszystko będzie śmigać, dokumentacja nie gryzie..

No tak!

Opublikowano
1 minutę temu, Zimmex129 napisał:

Przez hikari? Niby dlaczego?

I czy na 100% będzie ładował wszystkich graczy z mysql (ok. 1000 kont) i zapisywał przy wyłączaniu serwera? (Zwykłe zapytania UPDATE, INSERT, DELETE)

Przeciez to wszystko zalezy od tego jak ty tworzysz zapytania i je potem obslugujesz nie od API

1 minutę temu, damianq20 napisał:

sql zawsze bedzie wydajniejsze od innych znanych mi baz danych , ale nalerzy umiec sql :l jak nie potrafisz to czarow nie oczekoj

Wszystko zalezy od tego co i gdzie będziesz używał

• Biter. zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...