Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Server Na Windows 7

Suchy™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc tak jak w temacie. Mam pytanie czy Win 7 64-bit jest przeszkodą do postawienia własnego servera? Na XP miałem swój server (EvoMt2), i chce go zrobić znów, ale na Windows 7 problem wygląda następująco:

Ściągnąłem nowe VPC - 64 Bitowe... Zaistalowałem, zrobiłem sysinstall i to wszystko co potrzebne. Porty odblokowane, hamachi włączone. Moge wejść do Navicata i FileZilli, moge się zalogować i grać. Przeznaczyłem 2GB Ramu na serva. Net to 8Mb/s.

Wydaje się w porządku co nie? Ale problem pojawia się gdy ktoś inny chce wbić... Poprostu nie może. WoJjTeK ani Mroczny też nie wiedzą. Jest błąd łączenia, probowałem wszystkiego. Firewall też wyłączony. Antyvirus też. Używam tych programów co na XP (tylko pod 64 bit)

I problem pojawia się także przy tworzeniu stronki. Ściągałem różne szablony, zmieniałem w nich IP, itp. Ale gdy chcę wejść na stronkę, to jest napisane, że takowej poprostu nie ma(Jak by nie mógł się z nią połączyć) Jeśli wiecie o co chodzi, piszcie.

Pozdro

Suchy113™

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Ja również na siódemce śmigam... Co do strony dziwna sprawa bo cała filozofia to odpowiedni program który umożliwia "czytanie" komputerowi plików php itd. więc nie rozumiem co to może być za problem. Według mnie albo jakieś złe ip podajesz albo coś... Najlepiej (tu porada do stronki) wpisz w przeglądarce takie coś "http://localhost/" Jeśli strona się wyświetli znaczy, że ok a jeśli nie to albo do złego folderu stronę wgrałeś albo coś w ten deseń.

Mój prawdziwy nick tu ZuyPan

sygna22t.png

NevrasT Team - webmaster

Opublikowano

ściągnij Sun VirtualBox i po zabawie jak mam swój serwer na windows 7 64 bit i wszystko jest pięknie ;p

Hmm powiem ci tyle że ma to coś wspólnego z tym Ip6v nie pamietam jak trzeba było to ustawić ;(

Opublikowano
Na windows 7 nie możesz tworzyć własnych serwerów

Serwery na 7 działają :*

Nie wiem czemu tak masz, ja na Virtual Box jade i git

Pisze poprafnie po Rómónzjkó

A3014_100x100_JPG.jpg

I po Slofackóflaga_slowacji.gif

A jak mi sie chce to po Rozyjzkó A3017_100x100_JPG.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...