Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wymiana procesora w laptopie - czy warto?

kondixe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, moglibyście mi powiedzieć czy opłaca się wymieniać procesor w laptopie na ciut lepszy? Chodzi mi głównie o dodanie paru fps w Fortnite, bo wycisnąłem już tego lapka ile się dało, a gra na 20-30fpsach nie należy do najprzyjemniejszych xD. Obecnie posiadam i5-2430M 2,4GHz, Radeona HD 7600M i 8GB ramu DDR3. Czy ten lekki upgrade coś pomoże? 
cpu.pnggpu.gif

gpu 2.gif

cpu1.png

Opublikowano

Zamiast wymieniać procka spróbuj najpierw odpalić grę z karty dedykowanej. Laptopy to głupie stworzenia, i lubią robić pod górkę.

A jeżeli o samą wymianę chodzi to najpierw sprawdź, czy BIOS obsłuży inny procesor. Osobiście kiedyś się na tym przejechałem

Opublikowano

Wątpię, że Fortnite w ogóle by odpalił na grafice intela. W ustawieniach AMD mam ustawioną wysoką wydajność dla gry więc chyba jej używa? A co do wymiany procka to ze starego laptopa wyjąłem i włożyłem do tego co mam aktualnie i żadnych problemów nie było. Tyle, że fpsy nadal beznadziejne xD

Opublikowano

up. To ci sie udało bo jakoś nie widzę byś wspomniał że laptopy miały procesory tej samej klasy i wzajemnie wymienne.

Zwykle zamiana na  i7-2630QM coś daje, ale przy takim badziewiu jak grafika nie ma co oczekiwać poprawy w grach wymagających lepszej grafiki. 

Wystarczy sprawdzić jakie konfiguracje są w tej serii laptopu, jak na razie nie raczyłeś nawet podać co to za laptop.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...